Tipuri de tuse

Aceasta poate fi cauzată de mulți factori, atât patologici cât și fiziologici. Înainte de a începe tratamentul, asigurați-vă că ați descoperit cauza atacurilor.

Postat de: Max Galinkovsky

Cum se trateaza tusea dupa SARS? Care sunt posibilele complicații și care sunt manifestările lor? Publicația conține recomandări pentru prevenirea și tratamentul tusei reziduale la adulți.

Autorul: Natalia Zyurik

Ce trebuie să faceți dacă există o tuse după bronșită și cât durează să dureze? Mai mult despre aceasta și despre cele mai bune modalități de tratament.

Autorul: Lina Kirillova

Este o boală sau un simptom? Motivele pentru apariția, forma, cursul și trăsăturile de eliminare sunt prezentate în această publicație.

Autorul: Natalia Zyurik

Care sunt bolile? Este posibil să se prevină apariția unui astfel de simptom specific? Manifestările sale la adulți și cauzele sunt descrise în acest articol.

Autorul: Natalia Zyurik

Atunci când se ridică o temperatură ridicată la un adult și o tuse puternică începe, puteți încerca să tratați cu remedii folclorice. Dar dacă în 2-3 zile situația nu se schimbă - este timpul să vizitați un medic.

Autorul: Anna Alexandrova

Acesta este un motiv suficient pentru alarmă, chiar și în absența temperaturii ridicate. Prin urmare, auto-tratamentul în acest caz este inacceptabil și este necesară consultarea medicului.

Când nu trece într-o lună, este necesar să căutați cauze ascunse care provoacă acest simptom neplăcut. Nu este întotdeauna o infecție, poate că există un iritant ascuns.

Autorul: Anna Alexandrova

Bufeuri - când apare și cum este tratată? Cum se elimină bronhospasmul la un adult? Materialul materialului va ajuta în această problemă.

Autorul: Natalia Zyurik

Tusea cu spută albă sau transparentă nu este periculoasă. Dar dacă mucusul obține alte nuanțe, mai ales intense - este un motiv de îngrijorare, poate că aveți o boală gravă.

Autorul: Anna Alexandrova

Atunci când o tuse nu are nici un motiv vizibil, dar durează mai mult de o lună, ar trebui să căutați cele invizibile. În caz contrar, organele respiratorii vor fi constant iritate și se pot dezvolta boli grave.

Autorul: Anna Alexandrova

Dacă după tratament nu a fost posibil să scăpați complet de tuse, nu trebuie să vă îngrijorați în mod special. Efectele reziduale pot dura câteva săptămâni. Indiferent dacă sunt periculoase sau nu, este mai mult despre asta mai târziu.

Autorul: Lina Kirillova

Atacurile sale sunt periculoase, deoarece pot duce la pierderea conștiinței. Este posibil să evitați acest lucru și cum să îl preveniți, să aflați mai departe. Dar mai întâi - despre cele mai frecvente cauze ale bronhospasmelor.

Autorul: Lina Kirillova

Care este durerea din stern în fundalul tusei uscate? Cel mai ușor motiv este considerat "oboseală" a mușchilor bronhiilor, dar bronhospasmul poate fi o manifestare a bolii. Situațiile posibile sunt descrise mai jos.

Autorul: Lina Kirillova

Cât de periculoasă poate fi o tuse dacă temperatura este normală sau crește ușor? Trebuie să știți că în spatele acestor simptome, uneori, este o boală gravă. Acest lucru va fi discutat în continuare.

Autorul: Lina Kirillova

Adesea oamenii cred că este un semn de bronșită, traheită sau pneumonie. Cu toate acestea, motivele sunt mult mai multe. Dacă este corect să se determine de ce a apărut, șansele de recuperare cresc la 100%.

Autorul: Julia Zablotskaya

Este neproductivă, fluieră și deprimantă. De obicei, astmatici enervante și tuse convulsivă. Aflați care sunt caracteristicile sale și cum să scutiți spasmul pentru a atenua situația.

Autorul: Julia Zablotskaya

Astăzi, nu toți medicii consideră corect să cheme tusea inimii. Cu toate acestea, uneori un astfel de simptom este într-adevăr un semnal al unui număr de disfuncții cardiace. Pentru al vindeca, este necesar să se determine cauzele.

Autorul: Julia Zablotskaya

Este tusea rară uscată care a rămas din tratamentul recent încheiat periculos? Poate că nici nu ar trebui să mergi la doctor? Veți găsi răspunsuri la aceste și la alte întrebări din acest articol.

Autorul: Lina Kirillova

Cereți imediat asistență medicală la prima manifestare a crizelor. Nu faceți auto-medicație. Este important să se stabilească diagnosticul corect și să se evite cele mai dureroase consecințe.

Autor: Olga Kondratyuk

Mulți îl iau în mod eronat pentru o boală separată, dar acesta este doar un simptom care se poate transforma într-o formă cronică. Determinarea în timp util a cauzei bolii va ajuta la vindecarea fără complicații.

Autor: Olga Kondratyuk

Ce se poate face dacă tusea este foarte puternică și este însoțită de alte simptome? Vom răspunde la această întrebare, vă vom spune și despre primul ajutor pentru un atac neașteptat și cele mai bune metode de tratament.

Autorul: Lina Kirillova

Când apare acest lucru, consultați un medic. Cauzele pot fi diferite, dar aproape toate sunt patologice. Deci, este nevoie de un tratament bine ales.

Autorul: Anna Alexandrova

Pentru a trata rapid și cu exactitate o tuse cu inimă, trebuie să-i stabiliți cauza principală. Acest diagnostic ar trebui să fie punctul de plecare în tratamentul tusei și în eliminarea cauzelor sale.

Postat de: Max Galinkovsky

Dacă observați că după o masă în mod regulat nu există o tuse puternică, dar obsesivă, consultați un medic. Acest simptom indică prezența bolii.

Postat de: Max Galinkovsky

În cele mai multe cazuri, nu necesită tratament specific. Dacă este cauzată de factori patologici și este un simptom al bolii, atunci este necesară terapia.

Postat de: Max Galinkovsky

Pentru a scăpa rapid și în siguranță de tusea de dimineață cu flegm, trebuie să-i determinați cu precizie cauza. Fără acest lucru, tratamentul va fi ineficient și chiar periculos.

Postat de: Max Galinkovsky

La o persoană sănătoasă adultă, tuse reziduală după infecții respiratorii acute dispare în decurs de 1-2 săptămâni. Dacă durează o lună și mai mult, este deja cronică sau provocată de alte motive care trebuie căutate.

Autorul: Anna Alexandrova

Este aproape întotdeauna posibil să se stabilească cauza sa principală, care garantează recuperarea completă. Diagnosticarea corectă, tratamentul adecvat și măsurile preventive vă vor ajuta să vă refaceți sănătatea.

Autor: Olga Kondratyuk

Este necesar să luați de urgență antipiretic dacă temperatura corpului este între 37-38? Această întrebare apare cu fiecare boală rece. Vă vom spune cât de bine să acționați în această situație.

Autorul: Lina Kirillova

În acest caz, remediile populare nu pot ajuta. Dacă durează câteva luni, este probabil un simptom al unei boli cronice.

Autorul: Anna Alexandrova

Ce înseamnă convulsii noaptea? Pentru a obține răspunsul corect la această întrebare, trebuie să faceți o examinare. Dar puteți reduce riscul de reapariție. Despre asta mai departe.

Autorul: Lina Kirillova

Dacă a apărut sângele din spută, acest lucru nu este un motiv de mare îngrijorare. Dar când o tuse sângeroasă durează mult timp sau există o mulțime de sânge, este nevoie urgentă de a consulta un medic.

Autorul: Anna Alexandrova

De ce copilul începe să tuse la cea mai mică exercițiu? Cât de gravă este aceasta și este posibil să se facă față cu bronhospasmele pe cont propriu? Răspunde la aceste întrebări în continuare.

Autorul: Lina Kirillova

Există multe medicamente și metode pentru tratamentul acesteia. Dar, înainte de a începe tratamentul, vă sfătuim să solicitați asistență de la un medic și să stabiliți cu precizie diagnosticul.

Autorul: Maxi Galinkovsky

Este necesar să se trateze cu referire la boala care la provocat. Cu toate acestea, există o serie de modalități eficiente de a reduce intensitatea bronhospasmelor.

Postat de: Max Galinkovsky

Vom explica cum să stabilim cauza rădăcinii, să vindecăm boala în stadiile incipiente și să eliminăm apariția complicațiilor.

Autor: Olga Kondratyuk

La o persoană sănătoasă, nu durează mai mult de o lună. Dar dacă s-au dezvoltat boli respiratorii cronice, situația este complicată și poate fi nevoie de tratament.

Autorul: Anna Alexandrova

Diferă semnificativ de tuse cauzată de răceli. Un astfel de bronhospasm are o natură diferită, prin urmare preparatele tradiționale nu sunt potrivite pentru tratamentul acestuia.

Postat de: Max Galinkovsky

Modul de tratare depinde numai de cauza simptomului. Nu există o rețetă universală. Examinarea necesară și apoi terapia de înaltă calitate.

Autorul: Anna Alexandrova

Se pare ca un simptom in diferite boli ale tractului digestiv si scapa de ea prin metode traditionale nu va functiona. Aveți nevoie de o dietă și de tratamentul stomacului.

Autorul: Anna Alexandrova

Dă un disconfort atât fumătorului însuși, cât și mediului înconjurător. Pentru a facilita convulsiile de tuse și pentru a reduce intensitatea acestora, recomandăm utilizarea metodelor de tratament medicamentos și folcloric.

Postat de: Max Galinkovsky

Ce poate provoca un reflex gag atunci când tuse? În articol vom afla motivele pentru apariția acestui simptom, vom lua în considerare bolile care duc la acesta și caracteristicile acestora.

Autor: Dasha Pashchenko

Nu sunteți sigur cum să rezolvați această problemă și unde să vă întoarceți? Vom afla cauzele care provoacă încălcarea și metodele de eliminare a acestora.

Autor: Dasha Pashchenko

Vă faceți griji și doriți să știți ce o cauzează și ce măsuri există pentru ao elimina? În articol vom analiza în detaliu toate întrebările.

Autor: Dasha Pashchenko

Nu știu cum să mă descurc? Considerăm cauzele acestei tulburări, caracteristicile bolilor, metodele de tratare și măsurile de precauție.

Autor: Dasha Pashchenko

Confruntați cu o astfel de problemă? Aflăm ce boli pot provoca o astfel de afecțiune, cum să-i determinăm în mod corect cauza și cum poate fi periculoasă în cazul tratamentului târziu.

Autor: Dasha Pashchenko

Aceasta se datorează prezenței proceselor patologice în organism. Vom analiza de ce simptomul apare exact în acest moment al zilei, ce boli provoacă și cum să atenueze starea pacientului.

Autor: Dasha Pashchenko

Există o mulțime de motive care o provoacă, iar la copii se întâmplă mai des decât la adulți, deoarece membranele lor mucoase sunt mult mai delicate și mai sensibile. Îndepărtarea nu este ușoară.

Autorul: Anna Alexandrova

Ar trebui tratată cât mai curând posibil - irită laringele, dăunează cordoanelor vocale și provoacă bronșită. Dar mai întâi trebuie să aflați cauza, cauza ei.

Autorul: Anna Alexandrova

Un astfel de simptom poate fi rezultatul diferitelor procese care au loc în organism. Vom analiza posibilele sale cauze și caracteristicile lor.

Autor: Dasha Pashchenko

Acesta poate fi un simptom de recuperare de la boli respiratorii. Dar, uneori, dovada contrariului - procesele inflamatorii ascunse din organism.

Autorul: Anna Alexandrova

Tusea poate fi diferită - infecțioasă, productivă, neproductivă și așa mai departe. Nu este întotdeauna necesar să o tratezi. Dar, în unele cazuri, ar trebui să căutați imediat ajutorul specialiștilor.

Postat de: Max Galinkovsky

Aceasta este o încercare a corpului de a scăpa de iritant. Cel mai adesea, acest simptom însoțește ARVI. Aspectul tusei, fără semnele obișnuite de frig, trebuie avertizat. Aflați ce poate depune mărturie.

Autorul: Julia Zablotskaya

El însoțește multe boli. Prin urmare, pentru a combate efectiv aceasta, este necesar să se determine cauza principală și să se aleagă medicația corespunzătoare.

Postat de: Max Galinkovsky

Tusea este împărțită în două tipuri principale: productivă și neproductivă. Neproductiv este cel mai dificil, nu aduce pacientului o ușurare, deoarece sputa nu este excretată. Acest lucru se datorează uscăciunii membranelor mucoase și incapacității de a produce un secret, în timp ce țesuturile moi sunt deteriorate, cauzând durere.

O tuse productivă este însoțită de producția de spută, este mai sigură pentru pacient și spune că este pe cale de recuperare. Atunci când membranele mucoase produc suficientă secreție și o îndepărtează în mod activ din organism cu ajutorul unui spasm, microorganismele patogene sunt de asemenea eliminate, nu se înmulțesc în continuare, de aceea boala se îndepărtează repede. De asemenea, spasmul poate varia în alte moduri:

 • periodicitatea (constantă sau episodică);
 • rezistență (slabă, puternică);
 • (gât, torace, laringian etc.);
 • sunet (sunet, surd, respirație șuierătoare, fluierat, lătrat și altele).

În funcție de tipul de tuse pe care îl are pacientul, îi sunt prescrise anumite medicamente. Sarcina medicului este de a traduce o tuse neproductivă într-o tuse umedă sau de a accelera descărcarea sputei, dacă aceasta este chiar la începutul bolii. Acest lucru va ajuta la prevenirea complicațiilor grave și a dezvoltării tulburărilor asociate.

© 2016-2019, OOO "Grup Stadi"

Orice utilizare a materialelor de pe site este permisă numai cu acordul editorilor portalului și prin instalarea unei legături active la sursă.

Informațiile publicate pe site sunt destinate exclusiv scopurilor informaționale și în nici un caz nu necesită diagnostic și tratament independent. Pentru a lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la tratamentul și adoptarea medicamentelor este necesară consultarea unui medic calificat. Informațiile postate pe site, obținute din surse publice. Pentru acuratețea sa, editorii portalului nu sunt responsabili.

Urmăriți-ne pe rețelele sociale

Galaktionova Svetlana

Educație medicală superioară, anestezist.

Tipuri de tuse

Ce tipuri și tipuri de tuse sunt

Fiecare persoană, cel puțin o dată în viața lui tuse - cineva din cauza unei frig, și cineva fără nici un motiv aparent. Atunci când o astfel de acțiune reflexă apare pe fundalul infecțiilor virale respiratorii acute, ea poate fi recunoscută destul de ușor. Dar dacă boala dobândește un caracter complet diferit, atunci este dificil să se determine ce fel de suflare, exhalere sonoră forțată este prezentă.

Astăzi, experții disting între mai multe tipuri de tuse:

 • Uscată (neproductivă) - de regulă, însoțește o răceală sau ARVI. Cu toate acestea, acest tip de tuse poate indica o bronșită în curs de dezvoltare, traheită. O trăsătură distinctivă a acestei acțiuni reflexice este lipsa sputei. Pentru tratamentul acestui tip de boală, medicii prescriu medicamente care pot combate infecțiile la nivel local și învelisul membranei mucoase a laringelui.
 • Umed (productiv) - acest tip de tuse este caracterizat prin descărcare prin spută în timpul acțiunii reflexe. Adesea aceasta indică prezența pneumoniei sau a bronșitei. Pentru tratamentul acestui tip de boală, sunt prescrise expectoranții și medicamentele mucolitice, a căror acțiune are drept scop facilitarea eliberării sputei.
 • Tusea unui alcoolic este una dintre manifestările efectelor beției. Deteriorarea țesutului apare în căile respiratorii și plămânii, ceea ce duce la apariția unei insuficiențe respiratorii datorată formării obstrucției bronhice.
 • Lăcrimarea - expirarea sonoră, excesivă, fără durere, uscată, dureroasă, fără spută, indică umflarea mucoasei laringiene. Adesea acest tip de tuse este însoțit de vărsături, amețeli. Sunetul produs în timpul acțiunii reflexe este foarte dur și puternic.
 • Astmul - ca regulă, acest simptom îngrijorează persoanele care suferă de astm bronșic. Manifestarea sa este cea mai pronunțată dimineața sau după efort fizic considerabil. Pentru acest tip de tuse, o trăsătură caracteristică este un act reflex uscat (neproductiv), însoțit de un sentiment de respirație dificilă.
 • Fumător - apare în aproape 90% dintre persoanele care abuză de fumat pentru mai mult de 2 ani. Acest simptom este însoțit de o eliberare abundentă de spută vâscoasă, cel mai adesea sub formă de cheaguri. De regulă, acest tip de tuse se îngrijorează dimineața.
 • Acțiunea reflexă voluntară sau involuntară acută sau involuntară poate indica evoluția bolilor destul de grave: bronșita acută (sputa secretă are un caracter subțire), traheită (absența aproape completă a sputei).
 • Bronșial - acest tip de tuse are o natură recurentă. Acest tip de simptom se dezvoltă pe fundalul unui proces inflamator în căile respiratorii. În timpul acțiunii reflexului, pot fi auzite sireturi luminoase.

Pe site-ul nostru există multe articole utile care vă vor ajuta să înțelegeți tipurile de tuse, eventualele complicații. În plus, veți învăța cele mai eficiente metode tradiționale și tradiționale de tratare a acestor afecțiuni.

Principalele tipuri de tuse

Pentru diferite boli (tuse convulsivă, astm, alergii, tuberculoză) se caracterizează prin anumite tipuri de tuse. Reflexul considerat este reglementat de centrul corespunzător situat în creierul uman. Cu ajutorul unor parametri diferiți, medicul poate face un diagnostic precis.

Bazele tusei

Acest reflex apare când receptorii sistemului respirator sunt iritați și ca rezultat al activării centrului corespondent al creierului. Cauze de iritare asociate cu prezența unui corp străin în bronhii, spută, apă, dezvoltarea procesului inflamator. Înainte de a afla ce tuse poate fi, trebuie remarcat faptul că o cantitate mică de spută se produce zilnic, care este îndepărtată din sistemul respirator sub formă de tuse fiziologică.

Diferitele tipuri de tuse la copii și adulți se manifestă ca principalul simptom al unor astfel de boli cum ar fi:

 • SARS;
 • bronșită;
 • pneumonie;
 • laringită;
 • durere în gât;
 • cancer;
 • insuficiență cardiacă.

În funcție de gradul de spută, medicii produc tuse productivă și neproductivă. În primul caz, simptome precum:

 • flegma;
 • reducerea umflării în căile respiratorii;
 • recuperarea mucusului.

Cu o tuse uscată neproductivă, nu există spută. O afecțiune similară se observă la inflamația severă a căilor respiratorii. În același timp, simptomele considerate sunt obositoare și paroxistice în natură. Pe durata medicilor distingem următoarele tipuri de tuse:

 • cronică - manifestată în decurs de 2 luni;
 • acut - manifestat în dezvoltarea unei boli infecțioase și durează până la 14 zile.

Tip de clasificare a tusei

Odată cu apariția inflamației cronice, se produce tuse recurentă. Prin natura acestui reflex, medicii determină localizarea procesului inflamator și stabilesc motivul dezvoltării acestuia. Dacă glotul este inflamat, atunci pacientul are o tuse lăturală. Când apare la un copil, se recomandă să solicitați urgent asistență medicală. În caz contrar, va exista umflarea laringelui și sufocarea.

Pentru tuberculoză și insuficiență cardiacă, există o tuse tăcută. Pentru diagnosticul de tuse convulsivă, pediatrii iau în considerare natura manifestării protecției reflexului sistemului respirator. Ar trebui să fie lacrimă și paroxismă.

În astm, apare o tuse fluierătoare. Dacă acest fenomen este observat la copii, atunci acest simptom indică dezvoltarea bronșitei sau a bronșitei obstructive acute. Dacă apare o tuse după inhalare, pacientul are o pleură inflamată. Pentru a stabili cauza exactă a acestui simptom, medicii folosesc instrumente speciale și teste de laborator.

Tuse bolile

Medicii identifică mai multe boli care pot deranja atât copiii, cât și adulții. Cu gripa, apare o tuse uscată. După 2-3 zile, devine umed, apare spută purulentă.

Atunci când traheita apare tuse virală sau bacteriană. Apare spontan sau prin inhalarea fumului și a aerului rece. Bronsita acută este caracterizată de o tună și tuse umedă cu spută hidrică și mucoasă. Dacă bronșita apare într-o formă cronică, atunci protecția reflexă a sistemului respirator este surdă.

În diagnosticul de pneumonie, tusea apare din primele zile de dezvoltare a bolii. Inițial, el este uscat și abundent. Apoi devine puternic și dureros. În astmul bronșic, apare o mică cantitate de spută și o tuse reflexă sezonieră.

Faringita se caracterizează prin protecția respiratorie uscată reflexă. Atunci când se observă pleurezie se observă tuse uscată cu durere severă. În prima etapă de dezvoltare a tuberculozei, este umedă sau uscată și dureroasă. Apoi sângele apare în spută. Noaptea, simptomele cresc.

Tusea copiilor poate fi cauzată de rujeolă sau de tuse convulsivă. La prima boală, simptomul în cauză apare în primele zile ale bolii. Tusea convulsivă se caracterizează prin tuse convulsivă, cu suspinuri clare și adânci. Speciile considerate la adulți pot fi declanșate prin luarea anumitor medicamente sau prin dezvoltarea unei maladii profesionale.

Tratamentul tusei

Recomandări terapeutice

Dacă tusea este cauzată de ARVI, atunci pacientul primește tratament la domiciliu. Pacientul trebuie să consume o mulțime de fluide. O astfel de terapie va accelera renașterea tusei uscate într-o protecție respiratorie reflexă umedă.

Dacă tusea este paroxistică în natură, atunci medicul prescrie medicamentele corespunzătoare pacientului (Codeine, Glaucine). Dacă tusea devine umedă, atunci sunt prescrise mucoliticele (bromhexin, ambroxol).

Pentru a elimina tusea infecțioasă, medicul ia în considerare caracteristicile pacientului. Astmul este tratat cu terapie complexă. Tuberculoza este tratată într-o instituție specializată în conformitate cu o schemă pregătită anterior. Pentru a scapa de tuse acasa, aplicati comprese, frecati si inhalati. Aerul din cameră trebuie să fie curat și proaspăt.

Înainte de a trata tusea copiilor, pediatrul consideră:

 • debutul și durata reflexului;
 • tenul copilului;
 • condiție generală;
 • model de respirație.

Dacă simptomele reflexului au apărut brusc, fața copilului a devenit albastră, și-a pierdut cunoștința, apoi o nevoie urgentă de a căuta ajutor medical. În caz contrar, este necesar să o întoarceți cu susul în jos și să o scuturăți moderat. Dacă starea copilului nu sa schimbat, atunci el va fi îndoit înainte cu fața înainte. Apoi se recomandă să apăsați brusc pe regiunea procesului xifoid din partea inferioară a pieptului. Când efectuați acest exercițiu, un adult ar trebui să stea în spatele bebelușului, lăsându-l cu 2 brațe îndoite în încuietoare. Această afecțiune este observată în prezența unui corp străin în tractul respirator.

În prezența vocii dureroase, a tusei și a cianozelor la buze, se recomandă să apelați urgent un medic acasă. Înainte de sosire, părinții ar trebui să aer și să umezească aerul. Copilul trebuie să fie îmbrăcat cald.

Remedii populare

Tusea poate fi tratată la domiciliu cu ajutorul rețetelor medicinale tradiționale:

 1. În proporție egală, luați rădăcina Althea, Oregano și Coltsfoot. Pentru 2 linguri de colectare vor fi necesare 500 ml de apă clocotită. Amestecul este infuzat timp de 90 de minute. Se recomandă administrarea medicamentului de 6 ori pe zi.
 2. Thermopsis este zdrobit și uscat. Pentru 1 lingură de amestec vor fi necesare 500 ml apă clocotită. Mijloace perfuzate timp de 30 de minute. Compoziția este recomandată să dureze de 4 ori pe zi.
 3. Licorice, menta transversală, aloe și elecampan sunt luate în cantități egale. La o parte din colecție vor fi necesare 5 părți de apă. Ierburile turnă apă clocotită și insistă 40 de minute. Siropul rezultat se administrează de 6 ori pe zi înainte de mese.
 4. Adăugați într-un pahar de lapte 1 lingură de grăsime proaspătă de capră.

Nu poți să-ți faci medicamente și să iei medicamente fără a-ți consulta un medic.

Tusea este o reacție defensivă necesară pentru recuperarea cu succes a corpului. Dacă acest simptom se manifestă prin alergii sau ca rezultat al reacției, atunci medicul prescrie antihistaminice și medicamente antiinflamatoare. Pentru a preveni dezvoltarea SARS, este necesar să se monitorizeze puritatea și umiditatea aerului.

Tuse la adulți: tipuri, cauze ale atacurilor

Tuse fără cauză la adulți poate să nu apară. Această acțiune reflexă are loc pe fundalul diferitelor afecțiuni. Acțiunea forțată este un simptom foarte important care are multe varietăți. Poate începe brusc și seamănă cu o criză. Există și alte tipuri de tuse la adulți, de exemplu, sunetul poate fi lătrat, fluierat, răgușit. Ce consistență și culoare a mucusului secretat, indiferent dacă este deloc, este foarte importantă. Analizând aceste semne și alte semne vizibile, medicul poate face un diagnostic preliminar. Este posibil să știți exact ce afecțiune a determinat acțiunea reflexă la om să apară numai după primirea rezultatelor unei analize biochimice a sângelui, a sputei și a urinei.

Varietăți de tuse la adulți

Medicii au dezvoltat o structură clară pentru interogarea unei persoane bolnave, astfel încât un specialist să poată colecta în câteva minute o istorie exactă a evoluției bolii. În cadrul studiului, un rol semnificativ este atribuit acelor sunete care sunt auzite atunci când tuse într-un adult, la senzațiile pe care le simte în timpul unui act reflex. De asemenea, un specialist este neapărat interesat de durata unei acțiuni involuntare, indiferent dacă există manifestări vizibile însoțitoare, cum ar fi nasul curgăturii, dificultăți de respirație. Când se produce expirarea excesivă, de exemplu, tusea la adult este prezentă numai în timpul zilei, după somn, dimineața sau noaptea. Faptul este că manifestările diferite ale unui act reflex pot semnala dezvoltarea bolilor sistemului cardiovascular, a leziunilor pulmonare și a dezvoltării astmului. Prin urmare, în diagnosticarea chiar și a celor mai mici detalii joacă un rol important.

Scoaterea tusei la adulți

Cauza reflexului, în acest caz, este edemul laringian sever. Datorită acestui fapt, diferența dintre acestea este redusă semnificativ. Acest tip de acțiune involuntară se numește și traheal. La un adult, edemul laringian poate fi declanșat de diverse cauze, iar cei mai comuni factori includ:

 • Expunerea la alergeni. În acest caz, se înregistrează un atac brusc, care poate duce la diaree (la vârstă înaintată), vărsături.
 • Infecția streptococică. De regulă, în acest caz, organismul trebuie să fie puternic slăbit de orice boală cronică obișnuită, de exemplu, diabetul, cachexia etc.
 • Infecții virale. Aceasta poate fi gripa, ARVI, ARI etc.

Spectacolul reflexului de bătătorit este foarte periculos, deoarece în cazuri grave poate duce la pierderea conștiinței din cauza senzației de sufocare. O persoană în această stare nu poate efectua pe deplin procesul de tuse. Inhalarea nu este completă, iar expirația este însoțită de o tuse puternică sufocantă. De regulă, vocea în acest moment este liniștită și răgușită.

Tuse alergică la adulți

Actul reflex sufocant, care are caracter paroxismal, este tipic pentru manifestarea unei reacții alergice sau infecțioase-alergice la stimuli. Această acțiune involuntară apare la persoanele cu astm. Particularitatea tusei la adulții cu alergii este că poate avea o natură diferită. Durata acțiunii reflexului poate fi, de asemenea, diferită. Cel mai adesea, tusea adultă este însoțită de mușchi, sufocare, roșeață a pleoapelor și edem laringian. Actul de reflexie debilitant, care trece prin fluiere și wheezes, poate vorbi despre dezvoltarea bronșitei. Merită menționat faptul că, în unele cazuri, această reacție cu alergii nu se poate termina imediat după eliminarea alergenului, dar poate dura săptămâni și chiar luni.

Tuse la adulți după pneumonie și ARVI

Există următoarele motive pentru apariția unui act reflex în inflamația plămânilor: viruși, bacterii, ornitoză, ciuperci, bacterii intracelulare, paraziți etc. Dificultatea diagnosticării acestei boli constă în faptul că rezultatul exact oferă doar o analiză biochimică completă a sputei și a razelor X, care se face obligatoriu. Este necesar să se efectueze un examen, deoarece fiecare tip de pneumonie este tratat numai de un anumit grup de antibiotice.

Adesea, medicii fixează situațiile în care o persoană trece prin acte involuntare timp de mai multe săptămâni după terminarea întregului tratament. Tusea surdă este un fenomen complet normal, care este declanșat de utilizarea mucolitocului în procesul de tratament. În cazul în care efectul reflex este sufocant, este imperativ să solicitați ajutor medical, deoarece este cel mai probabil o recurență a pneumoniei sau ARVI. Există mai multe motive pentru faptul că a început o nouă rundă de dezvoltare a bolii. În primul rând, nerespectarea prescripțiilor medicului, adică refuzul de a lua medicamente sau odihna de pat. În al doilea rând, determinarea incorectă a cauzei pneumoniei și, în consecință, numirea unui grup greșit de antibiotice.

Tuse nerezonabilă la adulți

De regulă, cauza actului reflex incomprehensibil, începutul căruia nu are o explicație reală (nici o temperatură, toate testele sunt normale), este un șoc nervos sau o suprasolicitare. Cel mai adesea, o astfel de tuse la adulți este fixată înainte de orice evenimente importante. Dacă o acțiune involuntară provocată este epuizantă și durează câteva luni, sursa necazului este o stare depresivă, un sentiment opresiv de vinovăție pentru ceva.

Tipuri de tuse și trăsături ale bolii

Tusea este un simptom al multor boli și o reacție naturală a corpului, al cărei scop principal este curățarea bronhiilor și a plămânilor. Următoarele tipuri de tuse și caracteristici ale bolii se disting:

2. tuse cu spută;

3. tuse de dimineață și de noapte.

Tipuri de tuse și trăsături ale bolii

Kashtkm poate fi diferită. De exemplu - o tuse uscată, în care sputa nu este excretată și umedă, în care este invers, în cantități diferite și de calitate diferită.

Tipuri de tuse la adulți

Acest simptom poate însoți diferite boli. Când apare tusea și în ce condiții? Traheita, faringita, laringita (inclusiv "lectura") si bronsita pot provoca aceasta la adulti.

Fiecare tuse în felul său, depinde de caracteristicile bolii. Aceeași persoană la diferite perioade de tuse poate fi diferită în funcție de motivul pentru care a fost cauzat. Este important ca medicul care face diagnosticul să cunoască simptomele și să poată determina tipul de tuse. Există multe simptome care ajută la identificarea corectă a tipului de tuse, de exemplu, trebuie să aflați timbrul, durata atacurilor, timpul de apariție, apariția sputei etc. Astăzi vom vorbi cu dvs. numai despre unele dintre cele mai frecvente tipuri de acest simptom care însoțesc diferite boli, precum și învață să distingi tipul de tuse rece de alții.

Comparație Criteriul 1 - calitatea și cantitatea sputei

Nu este însoțită de spută și nu aduce scutire.

O astfel de tuse poate fi un simptom al următoarelor boli:

Uneori, în funcție de cât de tare se aude tusea, puteți determina ce simptom al bolii este.

În cazul afecțiunilor menționate mai sus, medicul poate prescrie utilizarea unui sirop care poate traduce un tip uscat de tuse într-unul umed.

O tuse uscată, care nu este prea obsedantă, cauzată de uscarea mucoasei faringiene sau acumularea de mucus la intrarea în laringe, indică cel mai probabil o boală ca faringita. Prin aceasta, medicul poate prescrie inhalări, băuturi calde și durere liniștitoare în pastilele și pastilele gâtului.

Însoțită de producția de spută. Acesta este un fluid vâscos produs de membranele mucoase ale tractului respirator: plămânii, bronhiile, gâtul, nazofaringe. Cu sputa, microbii și produsele lor reziduale sunt excretate din corpul uman.

 • Golful galben poate fi un simptom al sinuzitei, bronșitei sau pneumoniei. Uneori, o nuanță galbenă dă puroi, care este amestecat cu spută.
 • Sputa albă, de tip brânzet, poate vorbi despre boli fungice din tractul respirator.
 • Flegma este albă, dar apoasă și indică o infecție virală sau boli respiratorii cronice.
 • Descărcarea maro este un simptom al bolilor virale sau bacteriene însoțite de inflamație. Poate apărea cu pneumonie, bronșită și chiar cu o răceală obișnuită.

Pentru a vindeca o tuse umedă, trebuie să îndepărtați sputa acumulată din plămâni și bronhii. În acest caz, medicii prescriu pentru adulți expectoranți sau siropuri și tincturi care diluează sputa.

Este contraindicată tratarea tusei umede (productive) cu ajutorul medicamentelor antitusive, adică a celor care suprimă reflexul tusei.

Criteriul comparativ 2 - Caracterul tuse

Tusea paroxistică apare cel mai adesea în primele zile ale bolii, activând seara și noaptea. Atacurile urmează unul după altul, nu există posibilitatea de a tuse, între aceste momente este dificil de respirație. Cauza problemei este uscăciunea căilor respiratorii și absența sputei. Gâtul este iritat, iar convulsiile apar din nou și din nou.

Tusea periodică poate să apară brusc și să persiste atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Dacă observați că tuseți din când în când, dar deja pentru o lungă perioadă de timp, atunci trebuie să găsiți cauza. Poate fi o alergie la animale, praf sau flori, uneori chiar la prezența unei anumite persoane sau a unei anumite situații. De obicei, o astfel de tuse se numește psihosomatică.

O tuse scurtă sau o singură dată poate să apară atunci când inhalați fum și alte substanțe iritante sau când bucățile de alimente intră în căile respiratorii.

Criteriul de comparație 3 - Timbre de tuse

O tuse uscată se spune că latră. Această situație se datorează faptului că sputa devine vâscoasă și este dificil sau imposibil să se tuse.

O tuse gălăgioasă sau dureroasă, cu sunete plictisitoare și fluieratoare, sugerează boli cum ar fi laringita, traheita, bronșită sau pneumonie. Cu laringita si traheita, tusea este insotita de o voce dureroasa, iar cu bronsita si pneumonie, razele de gat.

Tusea silențioasă poate fi asociată cu inflamația severă a corzilor vocale. Uneori apare la pacienții cu epuizare extremă sau insuficiență cardiacă.

Criteriul de comparație 4 - Timpul tusei

Tusea de dimineață se manifestă în bolile inflamatorii cronice ale tractului respirator superior. Este în special caracteristică fumătorilor. Acest tip este cauzat de faptul că peste noapte există o acumulare de spută, care nu se îndepărtează și provoacă o tuse dimineața.

Tuse seara sau nocturna apare datorita faptului ca persoana in spate acumuleaza sputa, care intr-un vis nu tuse mult timp. În plus, sputa în poziție orizontală se poate acumula în laringe, provocând convulsii.

Criteriul de comparație 5 - gradul de tuse acută

Tusea acută durează de obicei nu mai mult de trei săptămâni. Cauzele pot fi variate, cel mai adesea este ARVI, adică infecții virale ale nasului, nasofaringei și gâtului. Dacă tusea este infecțioasă, un simptom important este febra. Tusea acută poate, de asemenea, să însoțească boli, cum ar fi bronșita, alergii, pneumonie, poate apărea din cauza unui lucru care a intrat în tractul respirator, datorită prafului și gazelor iritante.

În cazul în care tusea are o natură catarrală, atunci la început este uscată și, după câteva zile, intră într-un tip umed, ceea ce reprezintă un semn al începutului recuperării.

Tusea proastă durează uneori luni și se poate transforma într-un tip cronic. Ar trebui să alerteze serios pacientul, deoarece poate indica o boală gravă. Într-o astfel de situație, ar trebui să consultați un medic cât mai curând posibil.

Tusea cronică poate dura mai mult de 3-8 săptămâni, care, de regulă, este foarte epuizantă și debilitantă. Uneori, cu o formă cronică, capul începe să se rotească sau să sufere și are loc slăbiciune. Cauzele pot fi diferite boli cauzate de infecții, cum ar fi astmul bronșic. Tusea cronică apare adesea în fumatul adulților, motiv pentru care se numește frecvent bronșita fumătorului. Pentru a vindeca, este mai bine să renunți la fumat.

Tipuri de tuse și tratamentul acestora

Pentru a înțelege în mod clar ce tuse de boală este asociată, este necesar să se facă distincția între principalele tipuri de tuse și să se cunoască caracteristicile sale cheie. În funcție de durată, forma acută, cronică este clasificată și, prin intensitate, tusea obișnuită, tusea isterică.

În plus, împărțit de prezența de descărcare de gestiune: umed, uscat. Se acordă o importanță importantă problemei naturii sputei secretate, care poate fi cu impurități purulente, cu descărcare sângeroasă sau apoasă. Prin tusea timbrului, aspectul distins, voicat, înfundat.

Un diagnostic corect și, prin urmare, o selecție competentă de medicamente este semnificativ afectată de factorul de timp. Când apare: dimineața, seara sau enervant în timpul zilei. Expunerea sezonieră a tusei (primăvara, iarna) este, de asemenea, un argument puternic care, în momentul diagnosticării, nu trebuie să fie redus. Toate cele de mai sus, medicul ia în considerare atunci când a determinat boala, un semn de care a fost o tuse care te chinuie.

Făcând-o singur este puternic descurajată. Asigurați-vă că sunați la un medic sau contactați clinica.

Cum apare tusea

Această patologie are un scenariu specific de dezvoltare. În mod convențional, procesul de apariție și dezvoltare este împărțit în următoarele etape:

 1. Penetrarea infecției în organism, se produce prin gură, nas.
 2. Microorganismele patogene (virusuri, bacterii) provoacă debutul procesului inflamator al membranei mucoase care acoperă părțile feței menționate mai sus. Următorii factori contribuie la inflamarea membranei mucoase: hipotermie, imunitate slăbită.
 3. Atunci când starea de sănătate a plămânilor este normală, atunci se formează regulat în bronhii "fluidul secretor" este un apărător fiabil împotriva particulelor microscopice de praf și agenți patogeni. Volumul zilnic al acestor secreții bronsite mucoase poate atinge 100 ml.
 4. Epiletul ciliat este stratul celulelor corespunzătoare cu "cilia" mobilă, localizată pe suprafața interioară a tractului respirator. Responsabil pentru promovarea mucusului bronșic până la nivelul bronhiilor, spre faringe. Cu alte cuvinte, ea împinge secreții mucoase din organele respiratorii. În viitor, sunt înghițite liniștit, persoana nu simte deloc acest lucru.
 5. În cazul bolilor respiratorii, există o creștere accentuată a mucusului care se formează în bronhii. Volumul secrețiilor bronșice produse este de zece ori mai mare decât valorile admise. Activitatea celulelor epiteliului ciliat, cu dezvoltarea procesului inflamator, este redusă drastic. Promovarea mucusului a încetinit.
 6. Excesul de spută provoacă o "congestie" în bronhii, creând condiții favorabile reproducerii microbilor. Purificarea independentă de particulele de praf și agenți patogeni devine imposibilă, iar corpul "cere ajutor" tuse.

În cele din urmă, ajungem la etapa finală - direct la procesul propriu-zis. Cronologia acțiunii este următoarea:

 • inhala, gura este acoperită
 • muschi musculare sub stres
 • presiunea aerului crește în plămâni

Deschiderea glottisului, forțând aerul să forțeze gura să părăsească gura cu spută.

Dacă imaginea simptomatică a bolii este limitată la o tuse, atunci tratamentul nu se întinde timp de mai mult de două săptămâni.

O situație diferită în cazul în care tusea nu dă odihnă în timpul lunii este un semnal alarmant din partea corpului despre probleme grave de sănătate decât frigul comun.

Într-o astfel de situație, dacă nu ați vizitat încă un medic, nu mai este posibilă amânarea vizitei la terapeut.

Tuse bolile

Bronșita este natura unei tuse, iar boala este dureroasă (acută), dând pacientului o mulțime de sentimente negative. Inițial, în primele zile se usucă și ulterior devine umed. În ceea ce privește sputa, apoi cu bronșită, mai întâi apoasă și apoi mucoasă.

Semne negative care au legătură cu tusea - durere în gât, durere în stern, febră și respirație dificilă. Combinația dintre semnele de mai sus este un argument puternic în favoarea suspiciunii la un pacient cu bronșită.

Bronsita obstructivă - o altă formă de tuse indică posibilitatea acestei patologii. Pacientul lung, obositor, surd și fiind în aer rece poate cauza exacerbarea acestuia.

Dacă boala este neglijată în mod serios, atunci sputa cu secreții purulente.

Tratamentul bronșitei obstructive nu este o sarcină ușoară, un ordin de mărime mai dificil decât lupta împotriva bronșitei obișnuite. Contactând un medic în timp, creșteți șansele unei terapii de succes.

Astmul bronșic se caracterizează printr-un tip uscat de tuse, manifestat împreună cu un sentiment de tensiune în piept.

Cu toate acestea, nu este o tuse la toate, cel mai periculos simptom al unei boli similare. Liderul necontestat este un semn numit sufocare. Răspundeți la un astfel de semnal al corpului trebuie să fie necesar și cât mai repede posibil.

Pneumonia este o caracteristică caracteristică, tuse persistentă, perturbatoare. În piept, din partea plămânului pacientului, durerea piercing se simte. Sputumul secretat cu tuse, cu o tentă ruginită. O listă completă a semnelor de însoțire demonstrează criticitatea situației:

 • pacientul întâmpină dificultăți tangibile cu procesul de respirație (accelerat, uneori cu gemete)
 • pielea din jurul gurii devine albastră
 • transpirație excesivă
 • febră cu frisoane
 • dureri foarte severe, localizate în piept, abdomen

Un astfel de arsenal de simptome, cred că nu lasă nici o îndoială că pentru ajutor, este necesar să se aplice imediat.

Traheita - este caracteristică unei tuse uscată, foarte tulburatoare noaptea. În plus, atacurile de tuse sunt declanșate de o respirație profundă, un strigăt puternic, o schimbare a temperaturii aerului. Sputa detașabilă are o consistență vâscoasă. Frunze extrem de problematice, în cantități mici.

Tuberculoza pulmonară - inițial, o tuse sistematică, un singur semn care indică posibila prezență a bolii. La început, se observă tuse uscată și compulsivă, cu exacerbări nocturne. În viitor, în cursul dezvoltării bolii, tipul de tuse este capabil să sufere modificări, devenind umed și oferind "chinuri" pacientului.

În compoziția sputei, apariția secreției de sânge. O persoană care suferă de tuberculoză tuse cronică, problema este constantă.

Dacă nu reușiți să rezolvați problema tusei timp de câteva (2-3) săptămâni, atunci această alarmă alarmantă din partea corpului vă avertizează în serios și un argument greu pentru a merge la medic pentru ajutor.

Metode de tratare a tusei

Pentru combaterea tusei uscate, medicamentele sunt utilizate pentru a ajuta la ameliorarea stării pacientului, în timp ce continuă tuse neproductivă (fără spută). Prin suprimarea ei, ele reduc excitabilitatea centrului tusei.

Acestea includ:

Acceptarea medicamentelor de mai sus, recomandată strict în scopuri medicale. În caz contrar, utilizarea analfabetică poate duce la acumularea de spută în bronhii și la dezvoltarea pneumoniei.

Gama îngustă de indicații pentru care este permisă utilizarea unor astfel de medicamente. În plus față de pertussis, acestea sunt patologii atunci când tusea, din cauza caracteristicilor caracteristice ale bolii, nu aduce nici o ușurare pacientului. De exemplu, bronșita cronică.

Există o serie de contraindicații semnificative:

 • tuse umedă
 • îmbinare cu diluanți de flegma

Următorul grup de medicamente utilizate pentru combaterea tusei sunt mucoliticele care fac sputa mai lichidă, mai apoasă și mai ușor de îndepărtat. În plus, ele se caracterizează prin efect antiinflamator, deși slab.

Acest grup include următoarele medicamente:

Există contraindicații: incompatibilitate cu medicamente care conțin codeină, soluții alcaline. În combinație cu medicamente împotriva astmului (posibil bronhospasm crescut), recepția cu prudență și strict prin prescripția medicului.

Utilizată pe scară largă în tratamentul tusei a primit medicamente expectorante pe bază de plante.

Reducerea vâscozității, descărcarea mai ușoară - dividendele primite de organism de la utilizarea lor. Lista drogurilor este extinsă, aici sunt câteva dintre ele:

Fiecare dintre ele, există contraindicații care trebuie citite înainte de utilizare. Recepția este pe bază de prescripție medicală.

Utilizarea de infuzii de plante și decoctări, ajută la restabilirea membranelor mucoase deteriorate. Vindecătorii naturali includ:

Medicamentele din plante nu trebuie combinate cu medicamente care încetinesc reflexul tusei. Este inadecvat să le împărțiți cu agenți de deshidratare (laxative, diuretice).

Indiferent de tipurile de tuse pe care corpul a trebuit să le lupte, nu este recomandat să se implice în auto-tratamentul acestei patologii. În absența informațiilor despre cauzele tusei, astfel de acțiuni sunt pline de complicații grave. Dacă tusea este cauzată de bronhospasm, medicamentele antispastice vor fi necesare pentru terapie. Atunci când pneumonia este recunoscută ca fiind cauza, antibioticele sunt prescrise.

Este bine dacă problema a fost rezolvată pe parcursul unei săptămâni, dar se întâmplă că scenariul dezvoltării patologiei este contrariul. Selecția necalificată a medicamentelor împotriva tusei - agravează natura bolii de bază. Nu experimentați, căutați mai bine un sfat de la un medic.

În timp interesați de sănătate, la revedere.

Ce tipuri de tuse sunt la adulți și copii?

Tusea se dezvoltă ca răspuns la iritarea receptorilor sistemului respirator. Simptomul are o funcție protectoare, eliminând tractul respirator de la corpuri străine sau cantități excesive de spută. Receptorii tusei se găsesc în toate organele tractului respirator superior și inferior, precum și în pleura. Bolile care provoacă tusea sunt numeroase, în afară de aceasta, simptomul are o varietate de caracteristici și clasificări. Este necesar să cunoaștem tipurile de tuse nu numai pentru medici, ci și pentru cei fără studii medicale, cel puțin fiindcă toată lumea se confruntă cu acest simptom de mai multe ori în viața lor.

Tipuri de tuse la adulți și copii ̶ semne caracteristice

De la copilărie până la vârstă înaintată, oamenii pot suferi de tuse cauzată de diverse procese. Pentru a clasifica tusea, trebuie să analizați următoarele caracteristici:

 • durata bolii;
 • caracter sputum;
 • timpul zilei;
 • boli asociate;
 • circumstanțele în care apare tusea.

Primul lucru pe care un medic atrage atenția asupra recomandării unui pacient de orice vârstă este durata cursului bolii. Tusea se poate dezvolta acut. Aceasta înseamnă că persoana știe exact când a apărut simptomul. Există cazuri în care pacientul suferă de tuse pentru o perioadă lungă de timp, luni sau chiar ani și nu poate determina cu precizie timpul de debut al bolii.

.gif "data-leneș-tip =" imagine "date-src =" https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/kakoj-byvaet-kashel.jpg "alt =" ce este o tuse? = "630" înălțime = "397" srcset = " date-srcset = "https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/kakoj-byvaet-kashel.jpg 630w, https: // mykashel.ru / wp-content / uploads / 2017/11 / kakoj-byvaet-kashel-300x189.jpg 300w, https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/kakoj-byvaet-kashel-24x15. jpg 24w, https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/kakoj-byvaet-kashel-36x23.jpg 36w, https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/ kakoj-byvaet-kashel-48x30.jpg 48w "dimensiuni =" (max-lățime: 630px) 100vw, 630px "/>

Prezența și absența sputei joacă un rol imens în determinarea tipurilor de tuse. Dacă mucusul sau sputa nu sunt îndepărtate de pe tractul respirator inferior și atunci când respiră, există senzație de trosnet în bronhii, atunci este o tuse uscată. Simptomul este de obicei declanșat de gâlhărie în laringe sau trahee, și de multe ori cauzează dureri în piept.

În cazul în care, în timpul sputei tusei practic nu tuse, dar în bronhii și traheea se aude bruiaj, șuierătoare, atunci aceasta este o tuse umedă, dar cu sputa dificilă. Acest tip provoacă prezența mucusului gros pe pereții bronhiilor și a traheei, irită receptorii tusei, ceea ce provoacă apariția unui simptom. Copiii se confruntă mai rău cu tusea spută vâscoasă, deoarece nu au suficientă forță pentru mișcări active de tuse.

Potrivit Societății Europene a Respiratorului, aproximativ 30% din populația adultă din lume suferă de tuse cronică, mai ales nocturnă. 10% dintre persoanele care nu au acest număr nu pot găsi cauzele simptomului.

Un simptom de tuse cu un șuvoi bun se numește umed. În timpul diagnosticării bolii este necesar să se acorde atenție cantității de spută, a culorii, a mirosului. Mucus se poate deplasa în cantități reduse sau cu o gură plină. Personajul ei poate fi seros sau purulent. În unele cazuri, mai des la adulți, în spută apar sîni de sânge, ceea ce indică gravitatea bolii. Adesea, mucusul care este evacuat în cantități mari, adică "gura plină", ​​are un miros neplăcut.

O tuse poate însoți o persoană pe parcursul zilei și poate avea perioade de exacerbare dimineața sau noaptea. O tuse umedă dimineața, cu o mulțime de spută, poate deranja atât adulții, cât și copiii. Acest simptom vorbește despre un proces inflamator în bronhii și trahee. Dacă tusea începe la noapte, ceea ce este mai tipic pentru copii, aceasta sugerează ideea unei răceli sau a unei sinuzite. În timpul somnului, mucusul de la sinusuri se scurge și irită receptorii laringelui, copilul începe să tuse reflexiv.

Tuse persistentă este caracteristică fumătorilor, pacienților cu boală de stomac de reflux, insuficienței cardiace cronice, persoanelor care vin în contact cu cărbune, azbest, silicat, siliciu, praf de fier la locul de muncă.

.gif "data-leneș-tip =" imagine "date-src =" https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/process-vozniknoveniya-kashlya.jpg "alt =" lățimea tusei = "630" înălțime = "397" srcset = " date-srcset = "https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/process-vozniknoveniya-kashlya.jpg 630w, https: // mykashel.ru / wp-conținut / încărcări / 2017/11 / proces-vozniknoveniya-kashlya-300x189.jpg 300w, https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/process-vozniknoveniya-kashlya-24x15. jpg 24w, https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/process-vozniknoveniya-kashlya-36x23.jpg 36w, https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/ proces-vehicniknoveniya-kashlya-48x30.jpg 48w "dimensiuni =" (max-lățime: 630px) 100vw, 630px "/>

Predispoziția alergică la adulți și copii este adesea manifestată sub formă de tuse. De obicei, alergenii sunt polenul, lâna și epiteliul animalelor și alte particule care intră în organism prin tractul respirator. În același timp, reacția de hipersensibilitate se dezvoltă local pe mucoasa sinusurilor sau în laringe, receptorii de tuse sunt iritați.

Copiii se caracterizează prin astmul bronșic al tusei, în care stimulii alergici și infecțioși provoacă bronhospasmul și producerea mucusului vâscos, o tuse care se dezvoltă, mai degrabă decât un atac de sufocare.

Tusea nu este întotdeauna o afecțiune patologică. Aerul cald, rece, praful și alte microparticule, care trebuie îndepărtate reflexiv din tractul respirator, pot provoca o persoană sănătoasă. Tipul fiziologic nu necesită tratament.

Clasificarea principalelor tipuri de tuse

Există multe tipuri de tuse la adulți, care sunt colectate în clasificare în funcție de următorii parametri:

 • de prezența și natura sputei;
 • pe un factor temporar;
 • prin sunet;
 • prin intensitate.

Particularitatea sindromului tusei este că, în diferite stadii ale dezvoltării bolii, caracteristicile și intensitatea pot varia, iar tratamentul va depinde de aceasta.

Prin prezența și natura sputei

Prin prezența sau absența sputei pot fi împărțite în două grupe:

Dry este de asemenea numit neproductiv. Pacientul este deranjat de mișcări obsesive ale tusei, care provoacă treptat dureri în trahee, bronhii, piept și mușchii abdominali. O tuse neproductivă se dezvoltă atunci când receptorii laringelui, traheei și pleurei sunt iritați. Acest simptom poate fi o manifestare a unei anumite etape în cursul bolii. De exemplu, cu bronșită sau pneumonie, o tuse uscată se dezvoltă la începutul bolii și în stadiul final. În cazul laringitei, tusea neproductivă este singurul tip de tuse.

.gif "date-leneș-tip =" imagine "date-src =" https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/kakaya-byvaet-mokrota.jpg "alt =" ce fel de spută este " = "630" înălțime = "397" srcset = " date-srcset = "https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/kakaya-byvaet-mokrota.jpg 630w, https: // mykashel.ru / wp-conținut / încărcări / 2017/11 / kakaya-byvaet-mokrota-300x189.jpg 300w, https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/kakaya-byvaet-mokrota-24x15. jpg 24w, https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/kakaya-byvaet-mokrota-36x23.jpg 36w, https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/ kakaya-byvaet-mokrota-48x30.jpg 48w "dimensiuni =" (max-lățime: 630px) 100vw, 630px "/>

Umedă se mai numește și productivă. În această formă, se produce expectorarea sputei. Există o clasificare bazată pe natura sputei:

 1. Mucoasa este aparent transparentă, este mai frecventă cu infecțiile virale.
 2. Purpuriu, sputum galben sau verde este caracteristic procesului cauzat de bacterii sau ciuperci. Adesea, o infecție cu virus rece poate fi complicată de o infecție bacteriană, iar sputa își schimbă caracterul.
 3. Vitreous, adică mucus dens, vâscos și limpede, după un atac de astm bronșic.
 4. Râul sputa, dar fără dungi aparente de sânge, este caracteristic bolilor inimii și vaselor de sânge.
 5. Sub formă de spumă roz apare cu edemul plămânilor de origine diferită.
 6. Sânge-streaked poate rezulta din pneumonie, precum și boli grave, cum ar fi cancer pulmonar și tuberculoză.
 7. Abundent, purulent și cu un miros rău, sputa apare în prezența bronhiectazei sau a unui abces de drenaj în plămâni.

Parametrul de timp

Durata prezenței unui simptom joacă un rol important în căutarea bolii care provoacă tusea. Există o clasificare a tusei după durată:

 1. Sudden, se dezvoltă în câteva minute sau chiar cîteva secunde după ce un corp străin intră în tractul respirator superior sau inferior. Condiția poate fi însoțită de șuierături, piele albastră, pierderea conștienței. În cazul în care copilul după joc cu obiecte mici a început să tuse și nu există nici o descărcare de spută, atunci trebuie să contactați urgent medicii pediatrici pentru a îndepărta un obiect străin. La sugari, poate apărea o tuse bruscă în timpul alimentației. Dacă acest lucru se întâmplă foarte des, atunci trebuie să verificați copilul pentru împărțirea cerului.
 2. Acut, nu mai mult de 3 săptămâni. Cea mai frecventă cauză este infecția tractului respirator acut. Cauza poate fi gripa, sinuzita, faringita, laringita, bronsita, traheita, pneumonie, pleurezie, tuse convulsiva. Acut, care durează mai mult de o lună, dar mai puțin de două, se numește subacută. Se formează cu o durată prelungită a bolii sau cu adăugarea de complicații.
 3. Tusea cronică durează mai mult de 2 luni. Simptomul este caracteristic bronșitei cronice sau emfizemului, astmului bronșic, alergiilor, bronșiectazei, refluxului stomacului, insuficienței cardiace. Cele mai îngrozitoare cauze ale tusei prelungite sunt cancerul pulmonar și tuberculoza. Dacă nu sunt găsite cauze organice pentru dezvoltarea simptomului, atunci tusea poate fi suspectată ca un efect secundar al medicamentelor sau ca urmare a unor probleme psihologice.

.gif "data-leneș-tip =" imagine "date-src =" https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/k-terapevtu.jpg "alt =" pentru terapeut "width =" 630 "height =" 397 "srcset =" "date-srcset =" https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/k-terapevtu.jpg 630w, https://mykashel.ru/wp- conținut / încărcări / 2017/11 / k-terapevtu-300x189.jpg 300w, https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/k-terapevtu-24x15.jpg 24w, https: // mykashel. com / wp-content / uploads / 2017/11 / k-terapeuti-36x23.jpg 36w, https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/k-terapevtu-48x30.jpg 48w "sizes = "(max-lățime: 630px) 100vw, 630px" />

De asemenea, în funcție de parametrul de timp, se distinge o tuse persistentă și persistentă. Un simptom permanent în orice moment al zilei are aceleași caracteristici. Persistentă, cu alte cuvinte, periodică, are faze de agravare și de remisiune. În funcție de momentul în care a apărut exacerbarea, dimineața și noaptea se disting. În dimineața zilei, sindromul tusei îngrijorează fumătorii, precum și pacienții cu bronșită, pneumonie, bronhiectază sau abces pulmonar. În timpul nopții, acești pacienți acumulează spută în tractul respirator, iar dimineața există o descărcare activă. În timpul nopții, tremurul de tuse îl deranjează pe copii și adulți cu un nas curbat sau sinuzită.

Prin sunet

Sunetul și ritmul din următoarele tipuri:

 • lătrat, se dezvoltă cu inflamație și umflarea epiglottei, care se întâmplă cu laringita;
 • cu o nuanță metalică, caracteristică bronșitei și traheitei;
 • cu șuierătoare și fluierare, se formează cu spasm de bronhioles;
 • bitonal, caracterizat prin prezența unui fluier la început și a unui sunet răgușit la sfârșitul unui șoc de tuse, un simptom inerent într-un corp străin, o tumoare în lumenul bronhiilor.

Cu intensitate

Tusea împinge poate fi de diferite puncte forte, care va împinge asupra definiției bolii:

 1. Tusea. Simptomul periodic poate fi un semn de alergii, bronșită cronică. Dacă tusea are un curs cronic, atunci trebuie să te gândești la tuberculoză.
 2. Intensitatea luminii însoțește majoritatea bolilor sistemului respirator.
 3. Un șoc puternic al tusei este caracteristic tusei convulsive și simptomul se dezvoltă atunci când este expus la lumină puternică sau la un sunet puternic. Boala este tipică pentru copiii mici. Copilul suferă de recăderi repetate ale tusei extenuante, care poate fi însoțită de stop respirator.

Alte specii

În plus față de cele de mai sus, există mai multe tipuri de sindrom de tuse:

 1. Tusea psihogenică la copii este o manifestare a problemelor psihologice din familie, ca mijloc de manipulare. Tulburările de tuse apar doar în timpul zilei, cu oprirea distragerii. La adulți, sindromul tusei se poate dezvolta ca răspuns la stres, în hipocondri sau ca manifestări ale psihosomaticii.
 2. Sindromul de pertussis asemănător pertussis poate să apară la adulți, spre deosebire de tusea adevărată cu tuse convulsivă, care este caracteristică numai copiilor. Un impuls de tuse cu intensitate mare se dezvoltă ca răspuns la comprimarea bronhiilor sau a traheei din exterior de către o tumoare a mediastinului, un anevrism aortic.
 3. Tuse spastică și crupă falsă sunt tipuri de tuse care se găsesc numai la copii. Sindromul spastic este caracteristic bronșitei obstructive, atunci când există un spasm al mușchilor netezi ai bronhiilor și al producției de spută vâscoasă. Tusea impulsivă se caracterizează prin dificultăți de expirare. Crupa falsă se dezvoltă în laringită, când apare edemul mucoaselor și tulburările de inspirație. Precursorul cerealelor false este o tuse de lătrat.
 4. Sindromul de tuse cu pierderea conștiinței sau bettolepsia. În timpul unui atac de tuse, se produce foametea de oxigen a celulelor creierului, ceea ce duce la pierderea conștiinței. O stare patologică este caracteristică persoanelor cu boli vasculare.

Tuse bolile

Infecții ale tractului respirator:

 1. Durerea nasului și sinuzita apar cu sindromul tusei, care se dezvoltă atunci când mucusul curge în gât în ​​poziție orizontală, mai ales noaptea. Tusea tremură la această intensitate medie, periodic cu expectorarea mucusului care curge, dar fără spută.
 2. Laringită. Se caracterizează prin sunete care latră care provoacă dureri în gât. Nu există nici o descărcare de spută, o tuse care este debilitantă, constantă, și răgușeală și durere în gât, deranjează de asemenea persoana. Copiii pot forma crăpături false.
 3. Traheită. Însoțită de un tufiș de tuse plictisitor cu puțină sau fără expectorare a sputei, cu o lungă durată de durere în piept.
 4. Bronșită. La începutul bolii, se caracterizează printr-o tuse uscată cu o nuanță metalică, apoi începe producerea sputei groase, care abia părăsește tractul respirator. Treptat, singur sau pe fundalul primirii de expectoranți, mucusul se diluează și tuse cel mai adesea dimineața.
 5. Pneumonie. Se caracterizează la începutul și la sfârșitul bolii prin tuse uscată, iar la înălțimea bolii este umedă. Există semne de insuficiență respiratorie și intoxicație, durere toracică la fund sau în spate.
 6. Pleurezia. Se manifestă în sindromul de tuse uscată, cu sensibilitate pe partea leziunii pleurale. Dispneea după un atac de tuse nu este exclusă.
 7. Bronșiectazie. Caracterizat prin prezența tusei de dimineață cu multă spută, "gură plină". Spută purulentă și cu un miros rău.
 8. Un abces pulmonar, care este drenat de bronhii, este însoțit de o tuse puternică, cu un debit mare de puroi, posibil cu sânge. Starea pacientului după începerea drenajului este îmbunătățită clinic.
 9. Tuberculoza. Se caracterizează prin tuse pentru o lungă perioadă de timp, creșterea temperaturii până la 37,5, transpirații nocturne, scădere în greutate.
 10. Tusea convulsivă are o clinică strălucitoare numai la copiii nevaccinați. La adulți și copii imunizați, imaginea bolii este ștersă. Simptomul principal - atacuri dureroase ale tusei.

Video despre pericolul de tuse

Prezența unui corp străin sau a unei tumori:

 1. Un corp străin în laringe, trahee sau bronhii este însoțit de o tuse ascuțită intensă a tusei, cu cianoză sau pierderea conștiinței.
 2. Tumoarea laringelui se manifestă prin zgâriere, tuse constantă.
 3. O tumoare în bronhii este caracterizată printr-un sindrom de tuse uscată, cu dezintegrarea acesteia, vor apărea dungi de sânge în spută. Adesea, pacienții sunt îngrijorați de durerea de pe partea afectată.
 4. Stoarcerea din exterior a bronhiilor, traheea cu o tumoare a mediastinului sau un anevrism aortic, provoacă un atac testicular bitonal puternic.

Simptome care indică posibilitatea cancerului pulmonar:

 1. Tuse cronică, cu descărcare slabă a sputei tulbure.
 2. Dureri toracice pe o parte.
 3. Febra ușoară seara.
 4. Apariția sângelui în spută.
 5. Pierdere în greutate cu mai mult de 10 kg.
 6. Experiența pe termen lung privind fumatul, oncologie cu rudele.

Principalele metode de tratament

Dacă un corp străin pătrunde în căile respiratorii, încercați să îl trageți cu degetul sau să îndoiți victima prin genunchi pentru a bate la spate între lamele. Dacă obiectul nu a apărut și clinica este salvată, este necesar să contactați spitalul chirurgical pentru bronhoscopie.

Procesul acut, datorită inflamației infecțioase în plămâni, este tratat conform următorului algoritm:

 1. Numirea preparatelor din piept pentru o evacuare mai bună a sputei.
 2. Utilizarea expectoranților, dacă sputa este vâscoasă sau tuse rău.
 3. Utilizarea medicamentelor antitusive pentru simptome uscate și dureroase.

.gif "date-leneș-tip =" imagine "date-src =" https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/kakie-preparaty-primenyayut-pri-raznom-kashle.jpg "alt = "ce medicamente sunt folosite pentru diferite tuse" width = "630" height = "397" srcset = " date-srcset = "https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/kakie-preparaty-primenyayut -pri-raznom-kashle.jpg 630w, https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/kakie-preparaty-primenyayut-pri-raznom-kashle-300x189.jpg 300w, https: // mykashel.ro / wp-content / uploads / 2017/11 / kakie-preparaty-primenyayut-pri-raznom-kashle-24x15.jpg 24w, https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/kakie- preparaty-primenyayut-pri-raznom-kashle-36x23.jpg 36w, https://mykashel.ru/wp-content/uploads/2017/11/kakie-preparaty-primenyayut-pri-raznom-kashle-48x30.jpg 48w " dimensiuni = "(maximă-lățime: 630px) 100vw, 630px" />

Cu tuse cronică, pentru început, trebuie să renunți la obiceiurile proaste, în special la fumat. Al doilea punct important este acela de a găsi cauza apariției simptomului, de a face o radiografie a organelor toracice. Dacă motivul nu a fost găsit, atunci trebuie să urmați pașii următori:

 • refuza medicamente care pot provoca sindromul tusei, pot fi inhibitori ECA;
 • excluderea prin utilizarea metodelor de diagnosticare a astmului bronșic, a refluxului, a insuficienței cardiace, a rinitei cronice;
 • excluderea stresului și natura neurogenă a simptomului.

Pentru fiecare cauză a tusei cronice, există un tratament specific.

Recomandările medicului

Pentru prevenirea tusei la adulți, medicii recomandă, în primul rând, să nu se alăture fumatului, deoarece pe fondul acestui obicei prost, se dezvoltă inflamația cronică în bronhii și crește probabilitatea apariției cancerului.

Se recomandă să se efectueze o fotoflorogramă anual. Dacă există riscul formării unei tumori, există factori de riscuri profesionale sau antecedente de tuberculoză transferată, atunci ar trebui efectuată anual o radiografie a organelor toracice.

Prevenirea copiilor este următoarea:

 • limitați contactul cu obiecte mici care pot fi inhalate;
 • țineți camera în care copilul se află la o umiditate confortabilă, în special în timpul bolii;
 • urmați programul de vaccinare și nu renunțați la injecții;
 • efectuarea unui test Mantoux și monitorizarea performanței acestuia;
 • introduceți fructe și legume în dieta copilului, în special în timpul infecțiilor.

Sfaturi pentru adulți și copii:

 1. dacă există alergii, limitați contactul cu alergenul;
 2. în cazul astmului bronșic, aderă strict la tratament;
 3. în cazul proceselor inflamatorii ale tractului respirator, apariția simptomelor suspecte, consultați un medic pentru ajutor.

concluzie

Indiferent de cauza tusei, tratamentul trebuie să fie complet. Tratamentul sindromului tusei slabe conduce la formarea unui proces cronic, ceea ce sporește riscul de a dezvolta o patologie gravă a sistemului respirator.


Cititi Mai Multe Despre Tuse