clorhexidină

◊ Soluție pentru utilizare locală și externă 5% incoloră sau galben deschis, transparentă, inodoră sau cu miros slab.

Excipienți: apă purificată - până la 1000 ml.

25 ml - sticle din polietilenă (1) - ambalaje din carton.
50 ml - sticle din polietilenă (1) - ambalaje din carton.
100 ml - sticle din polietilenă (1) - ambalaje din carton.
25 ml - sticle din plastic (70) - ambalaje din carton.
50 ml - sticle din polietilenă (70) - ambalaje din carton.
100 ml - sticle din plastic (40) - ambalaje din carton.
500 ml - sticle din polietilenă (12) - cutii din carton.
1000 ml - sticle de polietilenă (8) - cutii din carton.
3 kg - canistre din polietilenă (4) - folie de polietilenă.
5 kg - canistre din polietilenă (4) - folie de polietilenă.
10 kg - canistre de polietilenă (4) - folie de polietilenă.
20 kg - canistre de polietilenă (4) - folie de polietilenă.

Antiseptic. Clorhexidina este activă împotriva formelor vegetative ale bacteriilor gram-negative și gram-pozitive, precum și a drojdiei, a dermatofitelor și a virusurilor lipofile. Acționează asupra sporii bacterieni numai la temperaturi ridicate. Curata si dezinfecteaza pielea fara a provoca daune.

Pentru utilizare locală: Colipita Trichomonas, eroziunea cervicală, mâncărimi vulvare, prevenirea bolilor cu transmitere sexuală (inclusiv gonoreea, sifilisul, trichomoniaza, chlamydia, ureaplasmoza); gingivita, stomatita, afte, parodontita, alveolita, dezinfectarea protezelor amovibile; durere în gât; asistența medicală postoperatorie în departamentele ORL și stomatologie.

Tratamentul rănilor, rănilor și suprafețelor arse; dezinfectarea pielii pacientului.

Manipularea chirurgului, a personalului medical și a câmpului chirurgical înainte de manipularea diagnosticului, intervenția chirurgicală.

Dezinfectarea suprafețelor de lucru ale dispozitivelor (inclusiv termometrelor) și a echipamentelor a căror tratare termică este nedorită.

Soluție de clorhexidină: instrucțiuni de utilizare

Soluția de clorhexidină este un antiseptic cu un efect predominant bactericid pentru utilizarea externă locală. Se utilizează pentru a distruge microorganismele pe diverse obiecte, pe membranele mucoase și pe piele.

Formă de dozare, compoziție

Soluția de clorhexidină este un lichid incolor. Principalul ingredient activ al medicamentului este digluconatul de clorhexidină. Conținutul său în 1 ml de soluție este de 0,5 mg (soluție 0,05%) și 200 mg (soluție 20%). O soluție de clorhexidină 0,05% este conținută în sticle de polimer de 100 ml, o soluție de 20% în sticle de 100 și 500 ml de polimer. Pachetul de carton conține o sticlă de polimer cu o soluție de concentrație adecvată, precum și o adnotare.

Efecte terapeutice

Soluția de clorhexidină are un efect bactericid pronunțat. Are activitate suficientă împotriva unui număr semnificativ de bacterii gram-negative (E. coli, Proteus, Klebsiella, gonococci) și gram-pozitivi (stafilococi, streptococi). De asemenea, poate duce la moartea bacteriilor agenți cauzali ai bolilor infecțioase specifice (Mycobacterium tuberculosis, agenți cauzali ai sifilisului, mioplasmoză, trichomoniasis, chlamydia, ureaplasmoză), ciuperci și viruși (agenți cauzatori ai HIV / SIDA, hepatită virală). După aplicarea soluției de clorhexidină pe piele, ingredientul activ nu este absorbit în circulația sistemică.

mărturie

Există mai multe indicații principale pentru utilizarea unei soluții de 20% clorhexidină, acestea includ:

 • Manipularea mâinilor chirurgului înainte de efectuarea intervenției chirurgicale, procedurile de diagnostic invaziv.
 • Tratamentul igienic al pielii mâinilor personalului din industria alimentară.
 • Tratamentul igienic al pielii mâinilor personalului medical, indiferent de profil.
 • Tratamentul pielii câmpului chirurgical, precum și a zonei injectării intenționate.

De asemenea, acest medicament este utilizat pentru prelucrarea instrumentelor medicale de dimensiuni mici. Soluția de clorhexidină 20% poate fi baza pentru prepararea unei soluții cu o concentrație mai scăzută. Soluția 0,05% este utilizată pentru prevenirea infecției secundare după intervenții chirurgicale, tratamentul patologiei pielii bacteriene sau fungice, plăgi purulente, precum și a infecțiilor membranelor mucoase, prevenirea și tratamentul patologiei cu transmitere predominant sexuală.

Contraindicații

Contraindicațiile absolute pentru utilizarea soluției de clorhexidină sunt intoleranța individuală la ingredientul activ, vârsta copilului (medicamentul poate fi utilizat cu prudență la concentrații mai mici), tratamentul câmpului chirurgical în timpul intervențiilor chirurgicale asupra structurilor sistemului nervos central, urechii, ochilor. Nu se recomandă utilizarea acestui medicament împreună cu alte antiseptice (excepția este alcoolul etilic). Înainte de a utiliza clorhexidina, este important să vă asigurați că nu există contraindicații.

Utilizarea corectă

Modul de utilizare și doza de soluție de clorhexidină depind de evidența:

 • O soluție de clorhexidină de 0,05% este utilizată sub formă de irigare a pielii sau a membranelor mucoase din zona de infecție. Pentru prevenirea urgentă a dezvoltării bolilor infecțioase cu transmitere predominant sexuală, membranele mucoase ale structurilor tractului urogenital și pielea regiunii înghinale nu trebuie tratate mai mult de 2 ore după sexul neprotejat. Tratamentul inflamației uretrei sau vezicii urinare implică introducerea unei soluții de clorhexidină 0,05% în tractul urinar inferior utilizând un cateter. După tratamentul profilactic nu se recomandă urinarea timp de 2 ore.
 • Pentru tratamentul suprafeței plăgii, se utilizează o soluție de clorhexidină de 0,05% sub formă de irigare sau aplicare de 2-3 ori pe zi.
 • O soluție de 20% este folosită pentru a iriga pielea din câmpul chirurgical, pentru a manipula mâinile chirurgului, personalul medical sau lucrătorii din industria alimentară, irigând suprafața instrumentelor medicale mici. Pentru tratamentul pielii câmpului chirurgical, este permisă utilizarea soluției de clorhexidină cu alcool etilic 70%.

De asemenea, o soluție de 20% de clorhexidină poate fi baza pentru prepararea soluțiilor cu o concentrație mai scăzută. În majoritatea cazurilor, utilizarea acestui instrument pentru dezinfecție este reglementată de protocoalele sanitare și igienice pentru decontaminarea instrumentelor medicale și tratamentul mâinilor personalului.

Efecte secundare

În general, dacă este utilizat corect, soluția de clorhexidină este bine tolerată. Uneori, pe fondul utilizării sale, reacțiile adverse locale pot să apară sub formă de erupție cutanată, mâncărime, uscăciune excesivă, fotosensibilitate și reacție inflamatorie (dermatită). Utilizarea prelungită a medicamentului în stomatologie poate schimba culoarea smalțului dinților, formarea tartrului, precum și o schimbare a senzațiilor de gust. În cazul unei reacții patologice negative, posibilitatea utilizării ulterioare a medicamentului este determinată individual de medicul curant.

Caracteristici de utilizare

Înainte de a începe să utilizați soluția de clorhexidină, este important să citiți cu atenție instrucțiunile și să fiți atenți la câteva caracteristici ale utilizării corecte, care includ:

 • Utilizarea apei dure cu o cantitate semnificativă de săruri minerale pentru a prepara o concentrație mai mică de soluție de clorhexidină poate slăbi acțiunea sa bactericidă.
 • Când se utilizează soluția într-un mediu alcalin (pH mai mare de 8), poate apărea precipitarea.
 • Alcoolul etilic mărește efectul bactericid al medicamentului.
 • Nu se recomandă utilizarea în comun a soluției de clorhexidină cu alte medicamente pentru uz extern, care conțin săruri de minerale.
 • Acest medicament îmbunătățește efectele terapeutice ale agenților antibacterieni.
 • În timpul sarcinii și în timpul perioadei de lactație (alăptarea), utilizarea externă prelungită a soluției de clorhexidină nu este recomandată.
 • Activitatea efectului bactericid al soluției de clorhexidină este menținută atunci când este în contact cu compușii organici, incluzând sângele, depozitele de fibrină.
 • Nu lăsați soluția în ochi, indiferent de concentrația acesteia. În cazul contactului cu ochii, clătiți cu o cantitate mare de apă curentă și consultați un medic.
 • Medicamentul nu are efect direct asupra activității sistemului nervos.

În rețeaua de farmacii, soluția de clorhexidină este eliberată fără prescripție medicală. Înainte de aplicare, se recomandă să consultați un specialist medical.

supradoză

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj cu soluție de clorhexidină în practica clinică. În cazul utilizării accidentale a medicamentului în interiorul acestuia, stomacul și intestinele sunt spălate, se iau sorbenți intestinali și, dacă este necesar, se efectuează o terapie simptomatică.

analogi

Clorhexidina digluconat, Amident, Clorhexidina C sunt similare în ceea ce privește compoziția și efectele terapeutice asupra soluției de clorhexidină.

Data expirării, reguli de stocare

Termenul de valabilitate al unei soluții de clorhexidină de 0,05% este de 2 ani, o soluție de 20% este de 3 ani. Produsul trebuie păstrat în ambalajul său original, într-un mediu uscat, protejat de lumina directă a soarelui, la îndemâna copiilor la temperatura aerului de la +1 la + 25 ° C.

Costul mediu al soluției de clorhexidină din farmaciile din Moscova depinde de concentrația și cantitatea sa în flacon:

 • Soluție 0,05%, 100 ml - 17-19 ruble.
 • Soluție 20%, 100 ml - 78-89 ruble.
 • Soluție 20%, 500 ml - 187-196 ruble.

Clorhexidina - instrucțiuni oficiale de utilizare

Număr de înregistrare:

Numele de comerț:

Denumire internațională neprotejată:

Forma de dozare:

Soluție pentru utilizare locală și externă

ingrediente:

descriere

Lichid incolor sau galben deschis, lichid limpede, inodor sau cu miros slab.

Grupa farmacoterapeutică

Codul ATX:

Proprietăți farmacologice

Farmacodinamica. O soluție apoasă de digluconat de clorhexidină este un antiseptic local, cu un efect predominant bactericid. Antisepticul, în funcție de concentrația utilizată, are un efect bacteriostatic sau bactericidal asupra bacteriilor gram-pozitive și gram-negative. Efectul bacteriostatic se manifestă într-o concentrație de 0,01% sau mai puțin; bactericid - într-o concentrație mai mare de 0,01% la o temperatură de 22 ° C și expunere timp de 1 minut. Acțiune fungicidă - la o concentrație de 0,05%, o temperatură de 22 ° C și expunere timp de 10 minute. Acțiunea virucidă (împotriva virusurilor lipofile) - apare la o concentrație de 0,01-1%.
Eficace împotriva bacteriilor gram-pozitive și gram-negative (inclusiv, Treponema spp., Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia spp.), Viruși și ciuperci. Stabil după tratamentul pielii (mâinile, câmpul chirurgical) este stocat pe el într-o cantitate suficientă pentru manifestarea unui efect bactericid. Rămâne activ (deși puțin redus) în prezența sângelui, a puroiului, a diferitelor secrete și a materiei organice.
Extrem de rar produce reacții alergice, iritații ale pielii și țesuturilor, nu are nici un efect dăunător asupra obiectelor din sticlă, plastic și metale.
Famakokinetika. Practic, nu se absoarbe din tractul gastro-intestinal. După ingerarea accidentală de 300 mg, concentrația maximă medie este atinsă după 30 de minute și este de 0,206 μg / l. Excretați în principal prin intestine (90%), mai puțin de 1% excretat de rinichi.
Medicamentul nu este absorbit în circulația sistemică atunci când este aplicat topic și nu are efect sistemic.

Indicații pentru utilizare

Ca agent terapeutic și profilactic pentru diverse infecții, pentru tratamentul antiseptic și pentru dezinfecție.
Soluții de 0,05% și 0,2%: prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală (chlamydia, ureaplasmoza, trichomoniasis, gonoree, sifilis, herpes genital - utilizarea nu mai târziu de 2 ore după actul sexual); dezinfectarea pielii (frecare, fisuri). Purătoare de răni, arsuri infectate, boli bacteriene și fungice ale pielii și membranelor mucoase, inclusiv în stomatologie (clătire și irigare - gingivită, stomatită, afte, parodontită, alveolită), chirurgie, urologie, obstetrică-ginecologie.
Soluție 0,2%: pentru tratamentul și reabilitarea tractului genital în ginecologie în timpul procedurilor terapeutice și diagnostice, pentru dezinfectarea protezelor dentare.
Soluție 0,5%: pentru tratarea rănilor și suprafețelor arse; pentru tratamentul suprafețelor infectate și a fisurilor cutanate și a membranelor mucoase deschise. Pentru sterilizarea instrumentelor medicale la o temperatură de 70 ° C; dezinfectarea suprafețelor de lucru ale dispozitivelor (inclusiv termometrelor) și a echipamentelor a căror tratare termică este nedorită.
Soluție 1%: dezinfecția termometrelor, a suprafețelor de lucru ale echipamentelor și dispozitivelor medicale, tratarea căldurii a acestora este nedorită, tratamentul câmpului chirurgical și a mâinilor chirurgului înainte de operație, dezinfecția pielii, tratamentul rănilor postoperatorii și arsurilor.
Soluție 5%: pentru prepararea soluțiilor apoase, glicerină și alcool cu ​​concentrații de la 0,01 la 1%.

Contraindicații

Hipersensibilitate la clorhexidină și alte componente ale medicamentului, dermatită.

Cu grija

Vârsta copiilor, sarcină, lactație.

Utilizare în timpul sarcinii și în timpul alăptării

Utilizarea în timpul sarcinii și în timpul alăptării este utilizată numai dacă beneficiul preconizat pentru mamă depășește riscul potențial pentru făt sau copil.
Înainte de a utiliza medicamentul, dacă sunteți însărcinată sau sugerați că ați putea fi gravidă sau planificați o sarcină în timpul perioadei de alăptare, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Dozare și administrare

Clorhexidina ca agent profilactic și terapeutic este utilizată extern și topic.
Se aplică soluții apoase 0,05%, 0,2% și 0,5% sub formă de irigații, clătiri și aplicații - 5-10 ml soluție este aplicată pe suprafața afectată a pielii sau membranelor mucoase cu un timp de expunere de 1-3 minute de 2-3 ori pe zi (pe un tampon sau prin irigare). Tratarea instrumentului medical și a suprafețelor de lucru se efectuează cu un burete curat, umezit cu o soluție antiseptică sau prin înmuiere. Pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, medicamentul este eficient dacă este utilizat nu mai târziu de 2 ore după actul sexual. Conținutul sticlei care utilizează duza pentru a intra în bărbații uretra (2-3 ml), femei (1-2 ml) și în vagin (5-10 ml) timp de 2-3 minute. Tratați pielea coapsei interioare, pubisului, organelor genitale. Dupa procedura, nu urina timp de 2 ore Tratamentul complex al uretritei si uretroprostatitei se realizeaza prin injectarea in uretra a 2-3 ml dintr-o solutie de clorhexidina 0,05% de 1-2 ori pe zi, un curs de 10 zile, procedura fiind prescrisa in fiecare zi.

Efecte secundare

Reacții alergice (erupție pe piele), piele uscată, mâncărime, dermatită, lipirea pielii la mâini (în decurs de 3-5 minute), fotosensibilizare.
În tratamentul gingivitei - smalțul dintelui, depunerea tartrului, o încălcare a gustului.
Dacă vreuna dintre reacțiile adverse indicate în instrucțiuni este agravată sau ați observat orice alte reacții adverse care nu sunt indicate în instrucțiuni, informați-vă medicul.

supradoză

În prezent, nu au fost raportate cazuri de supradozaj pentru uz extern și local; în caz de ingestie accidentală, practic nu este absorbit (lavajul gastric trebuie făcut cu lapte, ouă brută, gelatină). Dacă este necesar, se efectuează o terapie simptomatică.

Interacțiunea cu alte medicamente

Aplicați într-un mediu neutru; la pH 5-8, diferența de activitate este mică; la pH peste 8 precipitații. Medicamentul nu este utilizat în combinație cu compuși anionici, inclusiv săpun. Preparatul este incompatibil cu carbonații, clorurile, fosfații, borații, sulfații și citrații. Utilizarea apei dure reduce proprietățile bactericide.
Compatibil cu medicamentele care conțin o grupare cationică (clorură de benzalconiu, bromură de cetrimoniu).
Dacă utilizați medicamentele de mai sus sau alte medicamente (inclusiv medicamente fără prescripție medicală), consultați un medic înainte de a utiliza medicamentul.

Instrucțiuni speciale

La pacienții cu leziuni craniene deschise, trebuie evitată leziunea măduvei spinării, perforarea timpanului, contactul cu suprafața creierului, meningele și cavitatea urechii interne. În cazul contactului cu membranele mucoase ale ochiului, acestea trebuie spălate rapid și temeinic cu apă.
Contactul cu agenți de înălbire hipoclorit pe țesături care au fost anterior în contact cu medicamente care conțin clorhexidină pot contribui la apariția de pete maronii pe acestea.
La temperaturi de peste 100 ° C, medicamentul se descompune parțial. Nu este recomandată utilizarea simultană cu iod.
Atunci când eliminați un medicament neutilizat, sunt necesare precauții speciale.

Influența asupra abilității de a conduce vehicule și mecanisme

Formularul de eliberare

Soluție pentru utilizare locală și externă de 0,05%, 0,2%, 0,5%, 1%, 5%.
La 25 ml, 50 ml și 100 ml în flacoane din polietilenă pentru medicamente din polietilenă de înaltă densitate de joasă presiune, cu un capac cu deschidere de control din polietilenă de înaltă densitate de joasă presiune.
La 25 ml, 50 ml, 100 ml în sticle polimerice din polietilenă, încărcate de blocaje de trafic, polimerice din polietilenă și capace înșurubate pe polimeric din polietilenă.
Etichetele sunt lipite pe sticlele de etichete de hârtie sau pe hârtie sau autocolante.
Fiecare flacon împreună cu instrucțiunea de aplicare este plasat într-un pachet de carton în cutie.
70 de sticle de 25 ml sau 70 de sticle de 50 ml sau 40 de sticle de 100 ml, învelite în folie de plastic sau în cutii cu pereți despărțitori sau gratare din carton ondulat, împreună cu un număr egal de instrucțiuni de utilizare (pentru spitale).
Etichetele din hârtie de etichetă sau din hârtie sau etichete de hârtie sau etichete din hârtie sau autoadezive sunt lipite pe un ambalaj din folie termocontractilă din polietilenă pe o cutie de carton.
500 ml, sticle de polietilenă polimerică de 1000 ml, sigilate cu dopuri polietilena polimerice și capace din polietilenă polimerică (pentru spitale).
Etichetele sunt lipite pe sticlele de etichete de hârtie sau pe hârtie sau autocolante.
12 sticle de 500 ml sau 8 sticle de câte 1000 ml fiecare, ambalate în folie de plastic sau în cutii cu pereți despărțitori sau grilaj din carton ondulat, împreună cu un număr egal de instrucțiuni de utilizare (pentru spitale).
3 kg, 5 kg, 10 kg, 20 kg în cutii de polietilenă din polietilenă de joasă presiune (pentru spitale).
Pe canistră (pentru spitale) instrucțiunile de lipire pentru utilizarea etichetei de hârtie sau a scrisului sau autocolante.
4 canistre împreună cu un număr egal de instrucțiuni de utilizare sunt învelite în folie de plastic din folie de polietilenă (pentru spitale).
Etichetele din hârtie de etichetă sau hârtie de scris sau etichete din hârtie sau autoadezive sunt lipite pe învelișuri din polistiren din plastic sau în cutii de carton ondulat.

Perioada de valabilitate

2 ani.
Nu utilizați medicamentul după data de expirare tipărită pe ambalaj.

Condiții de depozitare

În întuneric la o temperatură de cel mult 25 ° C.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Conditii de vacanta

Să mergem fără prescripție medicală.

Autoritatea de producție / Autoritatea pentru reclamații

LLC "BioFarmKombinat", Rusia
391734, regiunea Ryazan, cartierul Mikhailovsky, poz. Korbinsky distilerie.

Boli ale gurii

05/02/2018 admin Comentarii Nici un comentariu

Cu infecții bacteriene, se utilizează clorhexidina. Acest antiseptic pentru piele are o gamă largă de domenii de utilizare, este disponibil în mai multe formate care diferă în ceea ce privește indicațiile de utilizare și compoziție. Atunci când se utilizează clorhexidina, trebuie luate în considerare precauțiile și protecția, deoarece produsul prezintă o serie de contraindicații și, dacă este utilizat în mod necorespunzător, poate duce la reacții negative.

Ce este clorhexidina

Conform clasificării farmacologice, clorhexidina este un preparat antiseptic cu efecte dezinfectante. Acest lucru înseamnă că poate fi folosit pentru a dezinfecta rănile, suprafețele, pielea și membranele mucoase, dacă respectați instrucțiunile și precauțiile specificate în acesta. Rolul componentei active a medicamentului este digluconatul de clorhexidină.

Compoziție și formă de eliberare

Există trei formate cunoscute de soluție clorhexidină - apoasă, alcoolică și supozitoare vaginale, plus geluri și soluții bazate pe substanța activă se găsesc pe rafturile farmaciilor. Compoziția detaliată este prezentată în tabel:

Supătoarele sub formă de torpile sub formă de torpilă, cu o ușoară marmură și o nuanță gălbuie, cu crestătură în formă de pâlnie

Concentrația de digluconat de clorhexidină

0,05, 0,5, 1, 5 sau 20%

8 sau 16 mg per 1 buc.

Apă, alcool etilic 96%

Sticle din plastic sau sticlă pe 100 ml, pentru utilizare staționară - pe 1 sau 5 l

5 sau 10 bucăți în ambalaj blister

Proprietăți ale medicamentelor

Clorhexidina este un agent antiseptic pentru dezinfectarea pielii, prezentând activitate împotriva bacteriilor gram-negative sau gram-pozitive, a virușilor. Instrumentul este capabil să acționeze asupra sporii bacteriilor numai la temperaturi ridicate. Preparatul curăță și dezinfectă pielea fără a deteriora învelișul. Ea are un efect prelungit de până la patru ore.

Când utilizarea intravaginală a medicamentului prezintă activitate antiseptică împotriva bacteriilor gram-pozitive, gram-negative, viruși, inclusiv chlamydia, ureaplasma, gardnerella, herpes simplex. Formele și sporii rezistenți la acide nu sunt sensibili la un medicament cu efect bactericid. Când se aplică local, produsul nu distruge lactobacili.

Clorhexidina bigluconat aparține biguanidelor cationice, are grupe amino ale proteinelor celulare, pătrunde în membrana celulară a bacteriilor și se așază pe citoplasmă. Componenta previne penetrarea oxigenului, ceea ce duce la scăderea nivelului de adenozin trifosfat și moartea microorganismelor. Medicamentul distruge ADN-ul și sinteza acestuia în bacterii, nu penetrează pielea intactă.

Indicații pentru utilizare

Conform instrucțiunilor, utilizarea clorhexidinei depinde de concentrația sa, forma de eliberare. Soluția de 0,05% poate fi utilizată fără diluare pentru clătirea gâtului sau tratamentul antiseptic al membranelor mucoase. Instrumentul cu o concentrație de 0,5% este utilizat pentru dezinfectarea instrumentelor medicale, în tratamentul rănilor, în tratarea arsurilor. 1% soluție este utilizat pentru a trata mâinile de chirurgi, instrumente, pentru prevenirea infectării arsurilor. Soluțiile 5%, 20% sunt utilizate pentru a prepara lichide mai puțin concentrate pe bază de apă, glicerină sau alcool.

Soluție apoasă de clorhexidină

O gamă largă de utilizări active este o soluție apoasă de clorhexidină. Mărturia lui:

 • eroziunea cervicală;
 • coleitis;
 • vărsături vulvare, prevenirea gonoreei, sifilis, trichomoniasis, herpes genital și alte boli ale vaginului;
 • dezinfectarea protezelor detașabile, tratamentul postoperator al rănilor, arsuri;
 • gingivită, stomatită, aphoză, parodontită, durere în gât, alveolită, alte boli ale cavității bucale.

Soluție de alcool clorhexidină

Spre deosebire de apă, soluția alcoolică de clorhexidină nu poate fi utilizată pentru tratamentul membranelor mucoase - va cauza arsuri, alte simptome neplăcute. Indicațiile pentru utilizarea fondurilor sunt tratamentul mâinilor personalului medical, domeniul chirurgical înainte de intervenție sau examinare. Soluția de alcool iriga suprafețele de lucru ale dispozitivelor, echipamentelor.

lumânări

Supozitoarele clorhexidinei vaginale au o gamă largă de indicații. Aceasta este:

 • prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală (sifilis, gonoree, ureaplasmoză);
 • tratamentul vaginozelor bacteriene, a trichomonelor, a colpitei mixte și nespecifice;
 • prevenirea complicațiilor infecțioase și inflamatorii în ginecologie (înainte de operații, naștere, avorturi, instalarea unui dispozitiv intrauterin, diatercoagularea colului uterin, dispozitive intrauterine).

Dozare și administrare

În funcție de forma eliberării și a concentrației depinde de metoda de aplicare, de dozajul medicamentului. Toate tipurile de utilizare sugerează că produsul este aplicat pe plan extern sau local, dar nu în interior - nu poate fi înghițit sau beți, deoarece poate avea consecințe neplăcute asupra organismului. Despre cum să utilizați medicamentul descris în instrucțiuni.

Soluție de clorhexidină

Soluțiile apoase și alcoolice sunt aplicate în exterior. Pentru tratamentul microtraumelor pe piele, zgârieturi, arsuri, se recomandă umplerea șervețelului cu lichid și fixarea acestuia în zona afectată, puteți să o fixați cu un bandaj sau un tencuială. Pentru tratamentul uretritei, uretroprostatitei Clorhexidina este injectată în uretra într-o cantitate de 2-3 ml de 2-3 ori pe zi, cu o durată de 10 zile în fiecare zi. Aplicarea de irigare, gargară și lichid trebuie să dureze 1-3 minute și să fie aplicată de 2-3 ori pe zi.

Pentru prevenirea infecțiilor tractului genital, medicamentul este utilizat nu mai târziu de două ore după sex. Înainte de procesare trebuie să mergeți la toaletă, să vă spălați mâinile și organele genitale, să procesați pielea pubisului, suprafața interioară a coapsei, organele genitale. Cu ajutorul duzelor, bărbații injectează 2-3 ml de lichid în uretra, femeile din vagin - 5-10 ml timp de 2-3 minute (duș). După procesare, nu puteți vizita toaleta timp de două ore.

Cum să vă clătiți gura cu clorhexidină după extracția dinților

În stomatologie Clătirea cu clorhexidină este activă. După îndepărtarea dintelui, aceasta va ajuta la dezinfectarea cavității bucale și va împiedica pătrunderea microbilor în cavitatea rezultată. Recomandări pentru spălarea cavității:

 • se face o ora dupa periajul dintilor, nu puteti manca si beti aceeasi cantitate de timp inainte si dupa ce clatiti gura;
 • În caz de înghițire accidentală, mai multe tablete de cărbune activat trebuie să fie băut;
 • efectuați procedura de 2-3 ori / zi (dimineața și seara);
 • nu faceți mișcarea prea intensă pentru a nu spăla cheagul de sânge de protecție;
 • Se toarnă soluția în gură, țineți-o timp de 1-2 minute, înclinându-vă ușor capul spre lateral.

Clătire cu inflamație a gingiilor

Clorhexidina poate fi utilizată pentru gingivită. Instrucțiuni pentru utilizarea sa:

 • periați dinții;
 • clătiți-vă gura cu un decoct de musetel sau soluție de iod-soluție salină (un pahar de apă o linguriță de sifon, 2/3 linguriță de sare, o picătură de iod);
 • puneți o lingură de medicină în gură, clătiți-vă un minut, scuipați;
 • după procedura nu puteți avea două ore;
 • dacă clătirea nu funcționează (de exemplu la copii), tratați gingiile cu un tampon de bumbac înmuiat într-o soluție de 0,05%, diluat cu apă de două ori (adulții nu pot fi diluați).

supozitoare

Lumanarile sunt destinate administrarii intravaginale. Eliberați supozitorul de pe ambalajul de protecție, plasați-l pe spate și introduceți-l în vagin. Ca tratament pentru infecții, un supozitor este utilizat de două ori pe zi timp de 7-10 zile, dacă este necesar, tratamentul durează până la 20 de zile. Pentru a preveni bolile, o lumanare este introdusa in vagin nu mai tarziu de doua ore dupa contact. Supozitoarele nu sunt utilizate pentru tratarea aftoaselor.

Spray cu clorhexidină

Forma aerosolică a medicamentului este utilizată extern pentru manipularea mâinilor personalului sau a suprafețelor de lucru. 5 ml de produs se aplică pe piele și se freacă timp de două minute. Înainte de tratarea mâinilor chirurgului, mai întâi trebuie să vă spălați mâinile cu apă caldă și săpun timp de două minute, să vă uscați cu o cârpă sterilă de mop, să aplicați de două ori 5 ml de produs, frecați-vă în piele, menținând o stare umedă timp de trei minute.

Pentru tratarea locului operației sau a cotului donatorului, pielea este ștersă cu un tampon de bumbac umezit cu produsul timp de două minute. În ajunul pacientului ar trebui să luați un duș, să schimbați hainele. Timpul de menținere a fluidului în câmpul chirurgical este de un minut. Pentru dezinfecția suprafețelor mari, viteza soluției va fi de 100 ml pe metru pătrat. Pentru prelucrarea instrumentelor complexe, acestea sunt complet dezasamblate și plasate într-un lichid astfel încât toate canalele să fie umplute.

Instrucțiuni speciale

În instrucțiunile de utilizare este utilă studierea secțiunii de instrucțiuni speciale care conține puncte importante privind utilizarea medicamentului:

 • medicamentul își păstrează activitatea în prezența materiei organice;
 • daca clatirea ochilor nu este prescrisa cu o forma speciala, evitati contactul cu ochiul, contactul cu meningele, nervul auditiv;
 • în cazul contactului cu mucoasa ochilor, spălați-le cu apă, aruncați Albucid, dacă intră în stomac, spălați-l, luați cărbune activ;
 • produsul pe bază de alcool este foarte inflamabil;
 • alcoolul sporește efectul medicamentului asupra bolilor de piele.

În timpul sarcinii

Potrivit medicilor, instrumentul poate fi utilizat în timpul sarcinii și alăptării fără ajustarea dozei. În cazul utilizării locale, medicamentul nu pătrunde în circulația sistemică, nu afectează dezvoltarea fătului și a nou-născutului în timpul alăptării (nu penetrează laptele matern). Lumanarile pot fi folosite inainte si dupa nastere pentru reabilitarea canalului de nastere. Modul de aplicare durează 5-10 zile, un supozitor este utilizat de 1-2 ori pe zi ca monoterapie sau tratament complex.

În copilărie

Utilizarea clorhexidinei la copii este limitată la vârsta de 12 ani, dar aplicațiile în cavitatea bucală pot fi efectuate la copii mici. Acest lucru trebuie făcut cu prudență, după consultarea unui medic și în prezența părinților. Pentru a evita înghițirea soluției, clătirea standard nu trebuie făcută - soluția este ușor amar la gust, astfel încât bebelușul o poate înghiți accidental.

Interacțiuni medicamentoase

În timpul tratamentului cu clorhexidină, reacțiile adverse pot apărea atunci când sunt combinate cu alte medicamente:

 • incompatibile cu săpunul, detergenții cu grupare anionică (saponine, laurilsulfat de sodiu și carboximetilceluloză de sodiu);
 • pot fi combinate cu medicamente pe baza grupului cationic (bromură de cetrimoniu);
 • nu combinați lumanari cu preparate de iod.

Efecte secundare

Potrivit recenziilor, medicamentul este bine tolerat. Foarte rar, reacțiile adverse pot să apară sub formă de reacții alergice, mâncărime ale pielii, înroșire și edem pe termen scurt. Aceste efecte dispar după întreruperea tratamentului cu medicamente. Până în prezent, nu a fost înregistrat un singur caz de supradozaj al medicamentului, deoarece este utilizat extern și nu penetrează organele și țesuturile interne.

Contraindicații

Principala contraindicație prohibitivă pentru utilizarea medicamentului este idiosincrazia sau reacția alergică la substanța activă a compoziției și a altor componente. Cu grijă, puteți utiliza instrumentul în copilărie, când este combinat cu agenți tensioactivi și alte medicamente. Se recomandă sfatul medicului înainte de utilizare.

Condiții de vânzare și depozitare

Puteți să cumpărați medicamentul fără prescripție medicală. Este depozitat la o temperatură de până la 25 de grade pentru doi ani pentru lumanari și trei ani pentru soluții.

analogi

Sunt izolate omologii direcți ai produselor care conțin aceeași substanță activă și care au un efect antiseptic similar asupra pielii și membranelor mucoase. Analogii medicamentului sunt următoarele medicamente:

 • Amident;
 • Hexicon;
 • peroxid de hidrogen;
 • Baktosin;
 • Mukosanin;
 • Tsiteal;
 • Miramistin;
 • Pantoderm;
 • Chlorophyllipt;
 • Furatsilin.

Prețul clorhexidinei

Puteți achiziționa produsul prin intermediul farmaciilor sau al magazinelor online la prețuri care depind de forma de eliberare, concentrare și volum de ambalaj. Costul aproximativ în Moscova și Sankt-Petersburg va fi (vezi tabelul):

Lignocaină clorhidrat

De ce farmaciile lacomi ascund unealta mai puternic Exoderil de 39 de ori? Sa dovedit a fi sovietic gros.

Instrucțiuni de utilizare

Numele internațional

Grupul de afiliere

Descrierea substanței active (INN)

Formă de dozare

Acțiune farmacologică

Ea are un efect anestezic local, blochează canalele de sodiu dependente de tensiune, ceea ce împiedică generarea impulsurilor la capătul nervilor senzoriali și conducerea impulsurilor de-a lungul fibrelor nervoase. Suprimă conducerea nu numai a impulsurilor dureroase, ci și a impulsurilor altor modalități.

efectul Anestezic al lidocainei este de 2-6 ori mai mare decât cea a procainei (cu acțiune mai rapid și mai lungi - până la 75 de minute și după adăugarea epinefrina - 2 ore). Atunci când se dilată local vasele de sânge, nu are acțiune iritantă locală.

mărturie

Contraindicații

Hipersensibilitate (inclusiv la alte medicamente anestezice locale cu amidă), sângerare severă, șoc, infecție a locului presupusului injectabil, hipotensiune arterială.

Pentru anestezie subarahnoidiană - bloc cardiac complet, sângerare, hipotensiune arterială, șoc, infecție loc puncție lombară, septitsemiya.C prudență. De stat, însoțită de o scădere a fluxului sanguin hepatic (cum ar fi insuficiența cardiacă, boli hepatice), progresia bolii cardiovasculare (de obicei, datorită dezvoltării de bloc cardiac și șoc),, pacienții debilitati foarte bolnavi, varsta inaintata (peste 65 de ani), sarcina, alaptare (penetreaza laptele matern);

pentru anestezie epidurală - bolile neurologice, septicemia, incapacitatea de a efectua puncția datorată deformării spinoase;

pentru anestezie subarahnoidiană - dureri de spate, infecții cerebrale, tumori benigne și maligne ale creierului, coagulopatii diverse origini, migrenă, hemoragie subarahnoidiană, hipertensiune, hipotensiune, parestezii, psihoza, isterie, pacientii fara contact, incapacitatea puncție din cauza deformării coloanei vertebrale;

în scopuri paracervice în practica obstetrică - încălcări ale dezvoltării intrauterine a fătului, insuficiență placentară, prematuritate, expunere întârziată, preeclampsie.

Efecte secundare

Pe o parte a sistemului nervos central și periferic: amețeli, dureri de cap, slăbiciune, neliniște, nistagmus, pierderea conștienței, somnolență, tulburări vizuale și auditive, tremor, trismus, convulsii (risc de creșteri de dezvoltare pe fondul hipercapnie și acidoză), „sindromul de cal coada „(paralizia picioarelor, parestezii) - cele mai multe cauze alte anestezice locale, paralizie musculară respiratorie, stop respirator, o unitate de motor și o paralizie sensibilă, respiratorie (de obicei se dezvolta atunci cand anestezie subarahnoidiană), am amortit. Limba (când este utilizată în stomatologie).

Din partea sistemului cardiovascular: o creștere sau scădere a tensiunii arteriale, tahicardie - cu introducerea unui vasoconstrictor, vasodilatație periferică, colaps, durere toracică.

Reacții alergice: erupții cutanate, urticarie (pielii și mucoaselor), mâncărimi ale pielii, edem angioneurotic, șoc anafilactic.

Din partea sistemului urinar: urinare involuntară.

Din partea sistemului digestiv: greață, vărsături, defecare involuntară.

Din partea sângelui: methemoglobinemia.

Reacții locale: cu anestezie spinală - durerea din spate, cu anestezie epidurală - obtinerea accidental în spațiul subarahnoidian.

Altele: anestezie persistentă, scăderea libidoului și / sau potenței, deprimare respiratorie, chiar oprirea, hipotermie; în timpul anesteziei în stomatologie: insensibilitatea și parestezia buzelor și a limbii, prelungirea anesteziei.

Aplicare și dozare

Anestezia prin infiltrare - 0,125%, 0,25%, 0,5%; pentru a obține anestezie prin infiltrare, se utilizează până la 60 ml (5-300 mg) dintr-o soluție 0,5% sau până la 30 ml dintr-o soluție 1%.

Pentru anestezia prin conducere (anestezia nervilor periferici, inclusiv cu blocarea plexului nervos) se utilizează soluții 1 și 2%; Doza totală maximă este de până la 400 mg (40 ml soluție 1% și 20 ml soluție 2% lidocaină). Pentru blocarea plexului nervos - 10-20 ml soluție 1% sau 5-10 ml soluție 2%.

Anestezie epidurală - pentru a obține analgezie, se utilizează 25-30 ml (250-300 mg) dintr-o soluție 1%; pentru anestezie, 15-20 ml (225-300 mg) dintr-o soluție de 1,5% sau 10-15 ml (200-300 mg) dintr-o soluție 2%; pentru anestezie epidurală toracică - 20-30 ml (200-300 mg) dintr-o soluție 1%. Nu se recomandă utilizarea introducerii continue a anesteziei cu ajutorul unui cateter; doza maximă nu trebuie repetată mai mult de 90 de minute mai târziu.

Atunci când se utilizează anestezie caudală: în practica obstetrică 200-300 mg (10-15 ml) dintr-o soluție 2%; în practica chirurgicală - 15-20 ml (225-300 mg) soluție de 1,5%. Nu se recomandă utilizarea introducerii continue a anesteziei cu ajutorul unui cateter; doza maximă nu trebuie repetată mai mult de 90 de minute mai târziu.

Pentru anestezia regională intravenoasă, se utilizează 10-60 ml (50-300 mg) soluție 0,5%.

Pentru anestezia de conducere a nervilor periferici: umăr - 15-20 ml (225-300 mg) 1,5% soluție; în practica dentară - 1-5 ml (20-100 mg) dintr-o soluție 2%; blocarea nervului intercostal - 3 ml (30 mg) dintr-o soluție 1%; anestezie paracervicală - 10 ml (100 mg) într-o soluție de 1% din fiecare parte, dacă este necesar, se poate re-introducerea nu este mai mică de 1,5 oră; anestezia paravertebrală - de la 3 la 5 ml (30-50 mg) dintr-o soluție 1%.

Retrobulbar anestezie - 3-5 ml (120-200 mg) soluție 4%.

Blocaj vagosimpatic: cervical (nodul stea) - 5 ml (50 mg) de soluție 1%, lombar - 5-10 ml (50-100 mg) de soluție 1%.

anestezie transtraheal - 2-3 ml (80-120 mg), soluție 4% poate fi combinată cu administrarea intrafaringealnym soluție locală 4% într-un spray, doza maximă în acest caz nu trebuie să depășească 5 ml (200 mg) și 3 mg / kg.

Doza maximă pentru adulți nu depășește 4,5 mg / kg sau 300 mg; pentru anestezia regională IV - nu mai mult de 4 mg / kg.

Doza recomandată pentru copiii cu blocaj neuromuscular este de până la 5 mg / kg dintr-o soluție 0,25-1%, cu anestezie regională intravenoasă - 3 mg / kg soluție de 0,25-0,5%.

Doza maximă pentru copii este de 5 mg / kg.

Efectul lidocainei poate fi extins prin adăugarea unei 0,1% soluție de epinefrină (0,1 ml pe 20 ml de lidocaină). În acest caz, cu anestezie regională, doza de lidocaină poate fi crescută la 600 mg.

Instrucțiuni speciale

Trebuie să se acorde o atenție deosebită efectuării anesteziei locale a unor organe bogate în vase de sânge; injecția intravasculară în timpul administrării trebuie evitată.

Odată cu introducerea țesutului vascularizat se recomandă testul de aspirație.

Inhibitorii de MAO trebuie întrerupți cu cel puțin 10 zile înainte de planificarea anesteziei subarahnoide cu lidocaină.

În timpul perioadei de tratament trebuie să fie atenți atunci când conduceți și alte lecții. Activități potențial periculoase, care necesită concentrare mare și reacții de viteză psihomotorie.

interacțiune

Vasoconstrictorii (epinefrina, metoxamina, fenilefrina) prelungesc efectul anestezic local.

Cimetidina reduce clearance-ul hepatic al lidocainei (declin metabolic datorită inhibării oxidării microzomal) și crește riscul de efecte toxice.

Reduce efectul medicamentelor anti-miastenice.

La tratarea locului de injectare a unui anestezic local cu soluții de dezinfectare care conțin metale grele, crește riscul de a dezvolta o reacție locală sub formă de durere și umflături.

Atunci când se utilizează medicamente mestnoanesteziruyuschih pentru guanadrel spinala si epidurala anestezie, guanetidina, mecamilamina, trimetafanom un risc crescut de hipotensiune arterială severă și bradicardie.

Beta-blocanții încetinesc metabolizarea lidocaină, crescând toxicitatea acestuia (reducând cantitatea de flux sanguin hepatic).

Glicozidele cardiace slăbesc efectul cardiotonic.

Intareste si extinde efectul relaxantelor musculare.

Cu numirea simultană a lidocainei și a medicamentelor hipnotice și sedative poate crește efectul lor depresant asupra sistemului nervos central.

Atunci când se utilizează împreună cu analgezice narcotice, se produce un efect aditiv, care se utilizează în timpul anesteziei epidurale, dar depresia respiratorie este intensificată.

Utilizarea cu inhibitori MAO (furazolidonă, procarbazină, selegilină) crește riscul scăderii tensiunii arteriale.

Anticoagulante (inclusiv ardeparin, dalteparin, danaparoid, enoxaparin, heparină, warfarină etc.) cresc riscul de sângerare.

Chiar și cel mai mort ficat este curățat cu acest remediu!

Clorhexidina digluconat

Clorhexidina digluconat: instrucțiuni de utilizare și recenzii

Denumire latină: Chlorhexidine bigluconate

Codul ATX: D.08.A.C.02, G.01.A.X

Ingredient activ: clorhexidină (clorhexidină)

Producător: ROSBIO, LLC (Rusia)

Actualizarea descrierii și fotografiei: 10/26/2018

Prețurile în farmacii: de la 8 ruble.

Dicluconatul de clorhexidină este un medicament antiseptic.

Forma de eliberare și compoziția

Forme de dozaj de eliberare Clorhexidina digluconat:

 • soluție pentru utilizare locală și externă: ușor opalescentă sau transparentă, ușor gălbuie sau incoloră, inodoră (în sticle sau borcane cu capac de picături, 100 ml);
 • soluție topică 0,05%: limpede sau ușor opalescent, incolor, inodor (în flacoane sau borcane de 100 ml).

Compoziția a 1000 ml de soluție pentru utilizare locală sau externă (0,2%, 0,5%, 1% sau respectiv 5%):

 • ingredient activ: digluconat de clorhexidină 20% - 10, 25, 50 sau 250 ml;
 • componentă auxiliară: apă purificată - până la 1000 ml.

Compoziția soluției de 1000 ml pentru utilizare externă de 0,05%:

 • ingredient activ: soluție de clorhexidină 20% pentru prepararea formelor de dozare - 2,5 ml (corespunzând conținutului de digluconat de clorhexidină - 500 mg);
 • componentă auxiliară: apă purificată - până la 1000 ml.

Proprietăți farmacologice

farmacodinamie

Clorhexidina Bigluconatul este un dezinfectant și antiseptic. Medicamentul împotriva bacteriilor gram-pozitive și gram-negative prezintă atât acțiune bactericidă, cât și bacteriostatică, în funcție de concentrația aplicată. Este activ împotriva agenților patogeni cu transmitere sexuală (herpes genital, Gardnerellosis), bacterii gram-pozitive și gram-negative (ureaplasmoză, chlamydia, trichomoniasis, gonococcus, treponema pal). Nu afectează ciupercile, sporii microbieni, bacteriile rezistente la acizi.

Medicamentul este stabil, după tratamentul pielii (câmpul postoperator, mâinile) este stocat pe el într-o cantitate mică, suficientă pentru manifestarea unui efect bactericid.

În prezența diferitelor substanțe organice, secrete, puroi și sânge își păstrează activitatea (ușor redusă).

În cazuri rare, provoacă iritarea pielii și a țesuturilor, reacții alergice. Nu are un efect dăunător asupra obiectelor din metale, materiale plastice și sticlă.

Farmacocinetica

Caracteristicile digluconatului de clorhexidină:

 • absorbție: din tractul gastro-intestinal nu este practic absorbit; Cmax (concentrația maximă în plasma sanguină), după înghițirea accidentală, se ajunge la 0,3 g de medicament după 30 de minute și este de 0,206 μg pe 1 l;
 • eliminare: 90% excretă prin intestine, mai puțin de 1% excretată de rinichi.

Indicații pentru utilizare

Soluție pentru utilizare locală și externă de 0,2%, soluție pentru utilizare externă de 0,05%

 • herpes genital, sifilis, gonoree, trichomoniasis, ureaplasmoză, chlamydia (pentru prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală, nu mai târziu de 2 ore de la actul sexual);
 • crăpături, abraziuni (pentru dezinfecția pielii);
 • arsuri infectate, răni purulente;
 • boli fungice și bacteriene ale pielii și membranelor mucoase ale organelor urinare;
 • alveolită, parodontită, afty, stomatită, gingivită (pentru irigare și clătire).

Soluție pentru utilizarea locală și externă de 0,5%

 • răni și suprafețe arse (pentru tratament);
 • infracțiuni de infectare, fisuri ale pielii și mucoase deschise (pentru tratament);
 • sterilizarea unui instrument medical la o temperatură de 70 ° C;
 • dezinfectarea suprafețelor de lucru ale echipamentelor și dispozitivelor, inclusiv termometre, pentru care tratamentul termic este nedorit.

Soluție pentru utilizarea locală și externă de 1%

 • dezinfecția dispozitivelor, a suprafețelor de lucru ale echipamentului medical și a termometrelor pentru care tratamentul termic este nedorit;
 • tratarea mâinilor chirurgului și a câmpului chirurgical înainte de operație;
 • dezinfecția pielii;
 • arsuri și răni postoperatorii (pentru tratament).

Soluție pentru utilizarea locală și externă de 5%

Medicamentul este utilizat pentru prepararea de alcool, glicerină și soluții apoase cu concentrații de 0,01-1%.

Contraindicații

 • dermatită;
 • reacții alergice (soluție pentru uz extern de 0,05%);
 • intoleranță individuală la componentele conținute în preparat.

Relative (boli / condiții în care numirea digluconatului de clorhexidină necesită prudență):

 • vârsta copiilor;
 • sarcinii;
 • perioada de lactație.

Instrucțiuni de utilizare Dicluconat de clorhexidină: metoda și dozajul

Soluția de digluconat de clorhexidină este utilizată extern, local.

Soluție pentru utilizare locală și externă de 0,2%, soluție pentru utilizare externă de 0,05%

Pe suprafața afectată a pielii sau a membranelor mucoase ale cavității bucale, organelor urinare, 5-10 ml de preparat se aplică prin irigare sau tampon și se lasă timp de 1-3 minute. Frecvența utilizării - de 2-3 ori pe zi.

Pentru prevenirea bolilor, bolilor cu transmitere sexuală, conținutul flaconului prin duza introdus în vagin femeilor (10,5 ml) sau la bărbați uretră (2-3 ml), femei (1-2 ml) timp de 2-3 minute. Se recomandă să nu urinați timp de 2 ore după procedură. De asemenea, medicamentul trebuie să trateze pielea organelor genitale, pubis, coapsele interioare.

Soluție pentru utilizarea locală și externă de 0,5%

5-10 ml de medicament sub formă de clătiri, aplicații sau irigări aplicate pe suprafața afectată a pielii sau membranelor mucoase și se lasă timp de 1-3 minute. Frecvența utilizării - de 2-3 ori pe zi.

Echipamentele medicale și suprafețele de lucru sunt tratate cu un burete umezit cu o soluție sau prin înmuiere.

Soluție pentru utilizarea locală și externă de 1%

Pielea plăgilor postoperatorii este tratată cu o soluție utilizând un tampon curat.

Înainte de tratamentul cu preparatul, mâinile chirurgului se spală bine cu săpun și se șterg după care se spală cu 20-30 ml soluție. Rănile postoperatorii sunt tratate cu un tampon curat.

Suprafețele de lucru și instrumentele medicale sunt tratate cu un burete curat sau cu o soluție umedă înmuiere.

Soluție pentru utilizarea locală și externă de 5%

Diluarea concentratului se efectuează pe baza calculului concentrației soluției preparate.

Efecte secundare

În perioada de aplicare a digluconatului de clorhexidină, fotosensibilizare, dermatită, uscăciune și mâncărime a pielii, pot apărea reacții alergice. În tratamentul patologiilor cavității bucale, este posibilă încălcarea gustului, depunerea tartrului, colorarea smalțului dinților. După ce se utilizează soluția timp de 3-5 minute, este posibilă lipirea pielii mâinilor.

supradoză

Supradozaj de date Clorhexidina digluconat nu este disponibil.

Instrucțiuni speciale

Dacă soluția intră în contact cu membranele mucoase ale ochilor, clătiți-le imediat cu apă.

Este important să se prevină ingerarea medicamentului în interiorul plăgii în timpul perforației timpanului, rănilor măduvei spinării, leziunilor craniene deschise.

Trebuie avut în vedere faptul că atunci când agenții de înălbire hipoclorit au atins țesătura, care au fost în prealabil în contact cu medicamentele care conțin clorhexidină, pot apărea pete maronii.

Medicamentul este utilizat într-un mediu neutru; dacă pH-ul variază de la 5 la 8, diferența de activitate este mică; dacă pH> 8 - precipită. Proprietățile bactericide ale medicamentului reduc oarecum cantitatea de apă tare, întăresc - o creștere a temperaturii. Descompunerea parțială a agentului este observată la o temperatură de> 100 ° C

Soluția de digluconat de clorhexidină nu este recomandată pentru utilizare în combinație cu iod.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Cu prudență, digluconatul de clorhexidină se utilizează în timpul sarcinii și alăptării.

Utilizați în copilărie

Cu prudență, digluconatul de clorhexidină prescris pentru copii.

Interacțiuni medicamentoase

Clorhexidina digluconat este incompatibilă farmaceutic cu alcalii, săpun și alți compuși anionici (carboximetilceluloză, gumă arabică, coloizi); compatibil cu produsele care includ o grupare cationică (bromură de cetrimoniu, clorură de benzalconiu).

Clorhexidina digluconat crește sensibilitatea bacteriilor la cefalosporine, neomicină, kanamicină, cloramfenicol. Eficacitatea sa îmbunătățește etanolul.

analogi

Analogii digluconatului de clorhexidină sunt clorhexidina, hexicolul și amidonul.

Termeni și condiții de depozitare

Depozitați într-un loc protejat de lumină și umiditate la o temperatură de până la 25 ° C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Perioada de valabilitate - 2 ani.

Condiții de vânzare a farmaciei

Este eliberat fără prescripție medicală.

Recenzii ale digluconatului de clorhexidină

Potrivit recenziilor, Clorhexidina Bigluconate este un medicament cu un efect antiseptic pronunțat, rareori provocând reacții adverse. Medicamentul este eficient în special pentru clătirea gurii, utilizarea în ginecologie și stomatologie.

Prețul de digluconat de clorhexidină în farmacii

Prețul aproximativ al soluției de digluconat de clorhexidină 0,05% (100 ml într-o sticlă) este de la 10 la 18 ruble.

Dicluconat de clorhexidină: prețurile din farmaciile online

CHLORGEXIDINE BIGLUKONAT 0,05% 100ml disr. remediu (18%)

Clorhexidina digluconat 0,05% 100ml

CHLORGEXIDINE BIGLUCONAT 0,05% 100ml rr d / pentru utilizare locală și externă a materialelor plastice

Drogluconat de clorhexidină 0.05% 100ml *

CHLORGEXIDINE BIGLUCONAT 0,05% sticlă de 100 ml pp

CHLORGEXIDINE BIGLUCONAT 0,5% 100ml r d pentru uz extern (alcool)

CHLORGEXIDINE BIGLUCONAT 0,05% 100ml rr d / pentru utilizare locală și externă cu atașament urologic

Educație: Prima universitate medicală de stat din Moscova numită după I.M. Sechenov, specialitatea "Medicină generală".

Informațiile despre medicament sunt generalizate, sunt furnizate în scopuri informative și nu înlocuiesc instrucțiunile oficiale. Auto-tratamentul este periculos pentru sănătate!

Ficatul este cel mai greu organ din corpul nostru. Greutatea sa medie este de 1,5 kg.

Medicamentul bine cunoscut "Viagra" a fost inițial dezvoltat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale.

Făcut de la un măgar, este mai probabil să vă rupeți gâtul decât să cădeți de la un cal. Doar nu încercați să respingeți această afirmație.

O persoană educată este mai puțin susceptibilă la boli cerebrale. Activitatea intelectuală contribuie la formarea de țesut suplimentar, compensând bolnavii.

Cu vizite regulate la patul de bronzare, șansa de a obține cancer de piele crește cu 60%.

Oamenii de știință de la Universitatea din Oxford au efectuat o serie de studii în care au ajuns la concluzia că vegetarianismul poate fi dăunător creierului uman, deoarece duce la o scădere a masei sale. Prin urmare, oamenii de știință recomandă să nu exclude peștele și carnea din dieta lor.

La 5% dintre pacienți, clomipramina antidepresivă provoacă orgasm.

Primul vibrator a fost inventat în secolul al XIX-lea. A lucrat pe un motor cu aburi și a intenționat să trateze isteria feminină.

74 de ani, rezidentul australian James Harrison a devenit un donator de sânge de aproximativ 1000 de ori. Are un grup de sânge rar, ale cărui anticorpi îi ajută pe nou-născuții cu anemie severă să supraviețuiască. Astfel, australianul a salvat aproximativ două milioane de copii.

Tuse medicina "Terpinkod" este unul dintre vânzătorii de top, nu deloc din cauza proprietăților sale medicinale.

Rinichii noștri pot curăța trei litri de sânge într-un minut.

Speranța medie de viață a stăpânilor de stânga este mai mică decât dreptacii.

Într-un efort de a scoate pacientul, medicii merg adesea prea departe. De exemplu, un anumit Charles Jensen în perioada 1954-1994. au supravietuit peste 900 de operatii de indepartare a neoplasmelor.

Milioane de bacterii se nasc, trăiesc și mor în intestinele noastre. Ele pot fi văzute doar cu o creștere puternică, dar dacă se vor întâlni, se vor potrivi într-o ceașcă de cafea obișnuită.

O persoană care ia antidepresive va suferi, în majoritatea cazurilor, de depresie. Dacă o persoană se descurcă cu depresia prin puterea proprie, are toate șansele să uite pentru totdeauna acest stat.

Mulți oameni își amintesc fraza: "Crimeea este o stațiune de sănătate unică." În zonele din fosta Uniune Sovietică, iar acum în CSI, de la Marea Baltică până la Oceanul Pacific, este puțin probabil să se găsească.


Cititi Mai Multe Despre Tuse