Influenza H3N2: Simptome și tratament

O tulpină relativ tânără a virusului gripal este H3N2. Pericolul acestei boli este că este încă puțin studiat. Acest lucru nu permite detectarea rapidă prin simptome, excluderea infecțiilor (răspândirea virusului) și, de asemenea, continuarea tratamentului. Posibilele complicații ale acestui tip de gripă sunt bolile hemoragice.

Site-ul ogrippe.com definește virusul gripal H3N2 ca fiind gripa din Hong Kong, care se dezvoltă rapid și dramatic și durează foarte mult timp. Tratamentul datorat ignorării caracteristicilor acestei gripale este adesea simptomatic. Infecția este localizată în cavitatea nazală și orofaringe, care afectează membrana mucoasă, ceea ce este evidențiat de simptomele care se manifestă adesea în procesele inflamatorii din aceste zone.

Caracteristicile gripei din Hong Kong sunt dezvoltarea rapidă și manifestarea vie a simptomelor de intoxicație sub formă de dureri de cap și stare de rău care durează cel puțin 10-14 zile.

Acest tip de gripa ar trebui sa fie atent, pentru ca simptomele sale nu sunt atat de teribile ca si consecintele non-tratamentului. Gripa din Hong Kong este deosebit de periculoasă pentru copiii sub 2 ani și pentru persoanele în vârstă, deoarece imunitatea lor nu este încă formată sau este scăzută. De asemenea, la risc sunt cei cu un sistem imunitar redus din cauza unei boli recente.

Prezentarea generală a gripei

Familia Ortomyxoviridae este o sursă de virus gripal, care este împărțită în trei tipuri: A, B și C. Virusul gripei H3N2 aparține subtipului A. Subtipurile în sine sunt împărțite în specii în funcție de proteina de suprafață - neuraminidază (NA) și hemaglutinină (HA). Oamenii de știință cunosc astăzi 9 specii de NA și 16 subtipuri de HA.

Din punct de vedere epidemiologic, virușii subtipurilor HA au prezentat virusuri. Sunt virusi cunoscuți cu conținut de H1, H2 și H3. Virusurile A și B sunt foarte periculoase, deoarece includ ambele proteine ​​(HA și NA). Virusul C este mai puțin periculos pentru oameni, deoarece nu are neuraminidază, ceea ce nu îi permite să se schimbe și să se adapteze rapid.

Virusul gripal H3N2 a fost cunoscut în întreaga lume încă din 1968, când a izbucnit o epidemie în Asia care a ucis mulți oameni. Totul a început în Hong Kong, așa că acest virus se numește "gripa din Hong Kong". Păsările au devenit purtători ai infecției. La început, virusul nu a reprezentat un pericol pentru oameni, dar tulpina sa a suferit mutații.

Referindu-se la subspecia A, H3N2 tinde să-și schimbe în mod constant structura. Acesta este motivul pentru care devine rapid rezistent la diferite medicamente, forțând medicina să se angajeze în mod constant în dezvoltarea de noi medicamente. Singura modalitate de a preveni boala poate fi un vaccin.

Este imperativ să se recurgă la măsuri preventive, deoarece organismul uman nu este capabil să dezvolte o apărare imună împotriva virusului. În cazul în care organismul este deteriorat, sistemul imunitar suferă în mod semnificativ. Acest lucru duce în mod inevitabil la complicații.

Simptomele virusului gripei H3N2

Gripa din Hong Kong are o dezvoltare rapidă, astfel încât primele simptome ale bolii pot apărea în 12-48 de ore după infecție. Tulpina virusului gripal H3N2 pătrunde foarte rapid în celulele epiteliale ale organelor respiratorii, afectându-le și provocând procesul inflamator. Boala poate fi recunoscută în primele zile prin următoarele simptome:

 1. Frisoane.
 2. Lăcrimare.
 3. O scădere bruscă sau o lipsă totală de apetit.
 4. Dureri de cap severe.
 5. Dureri în piept.
 6. Producția de sudoare ridicată.
 7. Tulburări musculare.
 8. Fotofobie.
 9. Marea slăbiciune.
 10. Gură uscată și gât.
 11. Pierderea articulațiilor.
 12. Dureri în gât.
 13. Tuse uscată.
 14. Greață.
 15. Diaree.
 16. Vărsături.
 17. Dureri abdominale.
 18. Temperatură ridicată până la 39-40 de grade.
 19. Rasește nasul ca un posibil simptom.

O răceală se poate alătura gripei, ducând la apariția unor simptome suplimentare ale acestei boli.

Care este diferența dintre gripa Hong Kong și alte tipuri de boală?

 • Lipsa efectului medicamentelor antipiretice. Temperatura fie nu scade deloc, fie scade, dar doar puțin. Doar medicii care injectează amestecuri litice intravenos vor ajuta aici.
 • Perioada acută a tuturor simptomelor durează cel mai mult - 4-5 zile. După această perioadă, persoana începe treptat să se recupereze. Temperatura scade, simptomele treptat încep să scadă.

Tratamentul gripei

În prezent, nu există un curs eficient de terapie împotriva gripei H3N2. Vaccinarea se face numai ca măsură preventivă. Dacă pacientul se adresează medicului pentru ajutor, se recomandă tratamentul simptomatic:

 1. Medicamente antipiretice.
 2. Medicamentele expectorante.
 3. Vitamine pentru imbunatatirea imunitatii.
 4. Medicamente antitusive.

Sunt date recomandări generale, care sunt de asemenea utilizate în tratamentul gripei obișnuite:

 • Stick la odihnă la pat.
 • Bea multe lichide.
 • Renunță la alcool și tutun.
 • Acceptarea antibioticelor care sunt eficiente în formă necomplicată.

Medicamentele antivirale ajută numai în stadiile incipiente ale bolii. La început, ei încă mai pot depăși infecția. De aceea, ar trebui să căutați ajutor înainte de apariția simptomelor de gripă. În stadiile ulterioare ale bolii este aproape imposibil să depășim medicamentele antivirale.

Pentru combaterea gripei H3N2, medicii au recurs la utilizarea acestor medicamente:

 1. Inhibitori de neuraminidază.
 2. Inhibitori ai M2.
 3. Medicamente pe bază de interferon cu proprietăți antiinflamatorii și antivirale.
du-te în sus

Medicamente cu proprietăți inhibitoare

În tratamentul gripei, medicamentele cu proprietăți inhibitoare au prezentat cea mai mare eficacitate. Sunt Zanamivir și Oseltamivir. Aceste medicamente direcționează proprietățile lor în combaterea neuramidazei, care este destul de eficientă împotriva multor tulpini, în special a porcului și a avianelor. Acestea interferează cu răspândirea virusului în organism, ceea ce contribuie la o ușoară manifestare a simptomelor, scurtarea duratei bolii și oprirea recurențelor.

Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că aceste medicamente au efecte secundare care se dezvoltă în funcție de caracteristicile individuale ale pacientului:

 • Diaree.
 • Halucinații.
 • Vărsături.
 • Tulburări psihice.
 • Psihozelor.

Inhibitorii M2 împiedică intrarea virusului în celula organismului. Drogurile sunt rimantadină și amantadină.

Prevenirea gripei

Singura modalitate de a preveni infecția cu gripa azi este vaccinarea. O persoană vaccinare împotriva a trei tulpini de gripa înainte de debutul bolii. Eficacitatea acestei proceduri și-a demonstrat rezultatele pozitive. Este recomandat copiilor, persoanelor în vârstă, persoanelor cu afecțiuni pulmonare și cardiace cronice, precum și medicilor.

Dacă o persoană este bolnavă, atunci nu poate părăsi încăperea unde este. De asemenea, ar trebui să existe o curățare umedă, să curățați aerul și să aplicați radiații ultraviolete.

speranţa de viață

Gripa H3N2 este o boală fatală care afectează longevitatea unei persoane. În cazul unui curs necomplicat, medicii oferă previziuni favorabile. Dacă evoluția bolii este severă, atunci este mai probabil un rezultat fatal.

Hong Kong Flu - tulpina H3N2

Gripa H3N2 este o tulpină relativ tânără a virusului care a fost înregistrată pentru prima dată în 1968. Acest virus aparține grupului A și a apărut din cauza mutației. Acest tip de infecție poate provoca complicații severe la o persoană cu simptome hemoragice. Acest virus diferă în proprietățile sale, capacitatea de a le schimba în mod dramatic, ca rezultat al unei epidemii pe termen lung. Această gripă este numită "Hong Kong". Sensibilitatea la virus este ridicată, este periculoasă pentru toate populațiile.

Soțul este alcoolic?

Anna Gordeeva a avut aceeași problemă - soțul ei a băut, a bătut, a tras totul de acasă.

Dar Anya a găsit o soluție! Soțul ei a încetat să mai meargă și totul era bine cu familia.

Citește, cu ajutorul a ceea ce a făcut-o - articol

Sursa de infecție este o persoană bolnavă cu o imagine clinică severă a gripei.

Grupurile de risc includ următoarele populații:

 • mamele gravide și care alăptează;
 • persoane peste 60 de ani;
 • copii sub 5 ani;
 • pacienții cu afecțiuni endocrine;
 • persoanele cu patologii cronice ale sistemului cardiovascular;
 • oameni cu o dietă strictă care afectează sistemul imunitar.

simptome

Manifestările gripei H3N2 nu au diferențe semnificative, simptomele sunt similare cu alte tipuri de virus, dar clinica crește foarte rapid. Înainte de perioada acută, se observă de obicei simptome astenice - stare generală de rău, somnolență, oboseală.

Obosit de bețivi veșnici?

Mulți sunt familiarizați cu aceste situații:

 • Soțul dispare undeva cu prietenii și se întoarce acasă "pe coarne".
 • Casele dispare de bani, nu sunt suficiente nici chiar din plată pentru a plăti.
 • Odată ce un om iubit devine furios, agresiv și începe să renunțe.
 • Copiii nu-i văd pe tatăl lor treji, doar bețivă nemulțumită pentru totdeauna.
Dacă vă recunoașteți familia - nu-l tolerați! Există o cale!

Anna Gordeeva a reușit să-i scoată soțul din groapă. Acest articol a creat o senzație reală între gospodine!

Principalele simptome ale gripei din Hong Kong:

 • dureri de cap severe, apar frisoane;
 • dezvolta slăbiciune musculară, stare generală de rău;
 • există fotofobie, rupe;
 • articulații dureroase;
 • durere și durere în gât, tuse;
 • transpirație crescută;
 • mucoasa orală uscată;
 • durere toracică, în special în timpul tusei.

Mai puțin frecvent, pacientul are un nas curbat. Conectați de asemenea simptomele la rece. Unii pacienți pot prezenta indigestie, dureri de stomac, greață și vărsături.

Simptomele severe, de obicei, persistă timp de până la 5 zile, apoi treptat dispare. Pacientul revine la temperatura normală a corpului, slăbiciune, tuse și durere în gât. Dacă simptomele persistă mai mult de o săptămână, există riscul unor complicații. Acest lucru sugerează că organismul este slab și nu poate face față infecției.

Spitalizarea este necesară în cazul infecției cu gripă H3N2 la copiii de până la 3 ani, vârstnici și gravide. Ei sunt expuși unui risc ridicat și pot fi cel mai afectați de virus. Tratamentul trebuie să înceapă imediat, este destinat ameliorării simptomelor și prevenirii complicațiilor.

complicații

Tulpina de gripă H3N2 mutație, prin urmare, pot apărea noi complicații chiar și în cazul unui tratament corect selectat.

Consecințele probabile ale gripei Hong Kong pentru copii și adulți:

 • inflamație a plămânilor;
 • encefalită, meningită;
 • miocardită, șoc.

La copii, simptomele de traheită, inflamația urechii și bronșita pot fi observate în timpul bolii. Complicațiile ulterioare ale virusului pot fi o disfuncție a sistemului endocrin, a rinichiului, a ficatului și a pancreasului.

Pentru persoanele cu boli cronice, gripa poate duce la o exacerbare a afecțiunilor sistemice. Grupul de risc include copiii cu anomalii congenitale, patologii ale sistemului cardiovascular și plămânii.

Persoanele cu un sistem imunitar slăbit pot avea astfel de complicații:

 • pneumonie bilaterală;
 • agravarea activității cardiace, atac de cord acut;
 • tulburări de ritm cardiac;
 • convulsii, sindrom de stres;
 • afecțiuni circulatorii, hipoglicemie.

Gripa la copii

Boala la copiii mici începe cu o temperatură ridicată, care se ridică la 40 de grade. Copilul are o frig puternic, este obosit constant, chinuit de dureri de cap si dureri de corp. Copiii pot dezvolta simptome dispeptice, greață și vărsături. De asemenea, tuse, durere și durere în gât, congestia nazală este caracteristică gripei H3N2.

Părinții pot distinge gripa din Hong Kong printr-o creștere bruscă a temperaturii corporale și o durere de cap severă la un copil.

Tratamentul copiilor include astfel de medicamente și activități:

 • așezarea patului - cu apariția primelor simptome, copilul ar trebui să rămână acasă, el ar trebui să fie îngrijit în mod constant și să nu rămână singur, deoarece în orice moment temperatura poate crește și starea sănătății lui se înrăutățește;
 • Pentru a reduce temperatura corpului, copilul trebuie să primească medicamente antipiretice, cum ar fi Ibuprofen, Paracetamol, Panadol, Nurofen;
 • dieta - copilul nu va mânca bine în timpul bolii, este imposibil să-l forțeze, dar trebuie să dai fructe, să bei mult;
 • tratamentul simptomatic - toate medicamentele necesare sunt prescrise exclusiv de un medic după examinarea copilului la domiciliu;
 • Curățarea și ventilarea umedă a camerei este un aspect foarte important, în special în ceea ce privește aerisirea încăperii în care se află copilul, nu trebuie să vă fie frică de aer curat, copilul nu va arunca în aer dacă nu creați curenți.

Dacă copilul are o febră de lungă durată, el mănâncă ceva, trebuie să-l apelați la doctor, poate aveți nevoie de spitalizare.

Starea copilului ar trebui să se îmbunătățească în ziua 5, dar dacă acest lucru nu se întâmplă, corpul este slăbit și nu poate face față, apoi apar complicații din plămâni, creier și alte organe.

tratament

Gripa din Hong Kong este de obicei tratată acasă. Medicul prescrie un tratament simptomatic, oferă recomandări privind nutriția. Acesta este un virus special, cu care este mai bine să nu experimentați și nu să vă auto-medicați cu remedii folclorice. Prescripțiile pentru tratamentul la domiciliu sunt mai potrivite pentru prevenirea gripei și ca adjuvant al terapiei medicamentoase, dar toți sunt de acord cu medicul.

Tratamentul include utilizarea agenților antivirali, odihna patului, terapia simptomatică și consumul de alcool greu.

Gripa fără gripa nu necesită administrarea de agenți antivirali, corpul însuși să facă față infecției. Terapia simptomatică este suficientă pentru a îmbunătăți starea de bine a pacientului.

În cazurile severe de gripa H3N2, un medic poate prescrie astfel de medicamente:

 • tsikloferon;
 • interferon;
 • rimantadina;
 • oseltamivir;
 • Mefenamic acid.

Tratamentul simptomatic include:

 • medicamente antipiretice - trebuie să cumpărați mai multe medicamente simultan, cea mai bună opțiune ar fi Ibuprofen și Paracetamol, supozitoarele rectale și siropurile sunt potrivite pentru copii mici pentru a reduce temperatura și reducerea durerii, este strict interzisă administrarea de Aspirină atât la copii, cât și la adulți;
 • medicina pentru tuse - în funcție de tipul de tuse, medicul va prescrie un expectorant sau un sirop de antitusiv;
 • remedii pentru durere și durere în gât - analgezice și siropuri antiseptice, soluții, spray-uri, tablete absorbabile;
 • în cazul sindromului de intoxicare, sorbentul este prescris în primele câteva zile de boală;
 • vitamine și oligoelemente - sunt prescrise acidul ascorbic și multivitaminele;
 • antihistaminice - ajută la eliminarea umflarea mucoasei bucale, ceea ce facilitează respirația.

profilaxie

Cea mai eficientă prevenire va fi vaccinarea. Cei care nu au timp să vaccineze sau să refuze, pot urma regulile generale pentru prevenirea bolilor respiratorii.

Acestea includ:

 • spălarea frecventă a mâinilor;
 • excluderea contactului cu bolnavii;
 • luând vitamine, imunomodulatoare;
 • curățarea umedă și aerisirea obișnuită în cameră;
 • utilizarea spray-ului antibacterian de mână;
 • Manipularea telefoanelor și a altor gadgeturi cu dezinfectanți.

Pentru prevenție ar trebui să se mențină o stare bună de imunitate. Pentru a face acest lucru, trebuie să mănânci bine, să fiți examinat în mod regulat de către un medic, să eliminați situațiile stresante. Înainte de a ieși afară, este eficient să lubrifiați mucoasa nazală cu unguent oxolinic. În timpul unei călătorii la transport, este mai bine să stai, deoarece virusul se află în timpul descărcării.

vaccinare

Vaccinarea protejează împotriva infecțiilor, dar nu dă o garanție de 100%, deoarece virusul este în mod constant mutant. În ciuda acestui fapt, medicii recomandă vaccinarea, în special pentru persoanele expuse riscului. Vaccinarea se face de la 6 luni și adulți.

Unele populații pot obține vaccinul gratuit:

 • copii cu vârsta de până la 6 luni, studenți la școli, grădinițe, studenți;
 • cadre medicale, cadre didactice, profesori de grădiniță;
 • oameni după 60 de ani;
 • lucrători din sfera municipală, transporturi.

Înainte de vaccinare, trebuie să consultați un medic, deoarece vaccinarea are contraindicații. Este nevoie de 14 zile pentru a forma protecție după vaccinare. Copiilor care nu au fost vaccinați anterior împotriva gripei din Hong Kong li se administrează 2 doze cu un interval de 30 de zile. Copiii și adulții tolerează în mod normal vaccinul, în cazuri rare pot exista reacții locale care trec fără urme.

Gripa H3N2

Cu siguranță nu veți putea să întâlniți o astfel de persoană care nu ar fi frică să primească gripa. Aceasta boala infectioasa sufera de greutati deosebite. După cum arată statisticile, patologia este adesea complicată de alte boli. Unul dintre noi este considerat virusul gripal (subtip) AH3N2 Hong Kong. Mulți oameni vor trebui să audă despre el pentru prima dată.

Puțin despre boală

Gripa H3N2 provine din anul 1968 îndepărtat. Aceasta a fost prima dată când au început să vorbească despre epidemia gripei asiatice. Mai târziu a fost numit Hong Kong din cauza originii sale. Începutul unei pandemii ia în Hong Kong. Ulterior, boala sa răspândit în întreaga țară. Mulți oameni au fost speriați pentru că virusul gripal H3N2 a fost puțin studiat. Ai putea aștepta ceva de la el. Mai ales remarcat în Statele Unite ale Americii este gripa Hong Kong. Mortalitatea sa ridicat apoi la aproximativ 34 de mii de oameni. Majoritatea deceselor au fost la vârstnici. Aceasta distinge boala de gripa porcină binecunoscută care afectează tinerii.

Știința cunoaște mai multe soiuri ale virusului: A, B, C. Toate diferă în structură. Unele conțin hemaglutinină (HA), iar altele conțin neuraminidază (NA). Mai ales periculoase pentru oameni, trei tipuri de HA sunt semnificative. Acestea includ: gripa 1, gripa 2 și virusul gripal 3. Există o întrebare contrare: virusul H3N2 - ce fel de gripă? Această infecție aparține tipului A. Datorită combinației speciale de molecule, gene, patologia și-a luat numele. Acest virus gripal A = 3H (hemaglutinină) + 2N (neuraminidază).

Infecția, perioada de incubație a infecției virale

După ce gripul n3n2 a intrat în corpul uman, își poate schimba structura. De aceea, pandemiile devin prelungite.

Schimbarea lentă a structurii contribuie la extinderea infecției. Dacă primiți gripa h3n2, simptomele nu vor apărea imediat. În primul rând, infecția ajunge pe membranele mucoase ale laringelui, nasului, după care coboară în părțile inferioare ale sistemului respirator, în tractul digestiv. Acest principiu de dezvoltare distinge orice ștampilă de gripă de infecțiile virale respiratorii acute sezoniere, în care agentul patogen se află în partea superioară a sistemului respirator.

Perioada de incubație durează aproximativ 2-3 zile. Este posibil ca aceasta să fie mai scurtă sau mai lungă. Depinde mult de corp, precum și de pregătirea persoanei pentru boală. Ridicarea tulpina de gripa Hong Kong poate fi oriunde: pe stradă, în interior, pe piață, în transportul public. Boala poate fi considerată una dintre cele mai contagioase. Distribuie transportatorul cel mai des pe calea aerului. Atunci când tuse, strănut, suflă o bucată de mucus cu saliva zboară, neobservată de tine. Acestea conțin un număr mare de viruși care pot supraviețui mult timp în mediul extern. În timpul agenților patogeni extrem de reci, dobândiți o structură asemănătoare cu jeleu, dar nu muriți. Mulți oameni fac greșeli în a gândi că nu se îmbolnăvesc în frig. Dimpotrivă, astfel de condiții prelungesc doar existența infecției, slăbind imunitatea umană prin expunerea la temperaturi scăzute.

Tulpina gripală din Hong Kong este ușor de preluat de către gospodăriile de contact: este transmisă printr-un prosop, feluri de mâncare și produse de igienă personală. Fiți atent și precauți în timpul epidemiilor. Un alt focar de tip gripa ah3n2 a fost proiectat pentru iarna 2016-2017.

simptomatologia

Simptomele gripei h3n2 la om sunt foarte pronunțate, sunt greu de ratat. O caracteristică distinctivă a bolii devine debutul său brusc, precum și fluxul moderat. Dacă cu ARVI obișnuit, o persoană se plânge mai întâi de un nas curbat, o ușoară durere în gât, atunci totul se întâmplă diferit. Asigurați-vă că pentru a afla ce sunt simptomele gripei ah3n2. Acest lucru vă va ajuta să recunoașteți boala în timp, abordați tratamentul foarte în serios.

 1. Boala începe la câteva zile după contactul cu agentul patogen. Primul simptom care se simte rău este frisoanele. Persoana îngheață chiar și în haine calde la temperatura camerei. Înfășurați-vă și mai mult, contribuiți la apariția febrei. Cu boala declarată, indicatorul pentru termometru poate depăși 40 de grade. Această condiție este destul de periculoasă. Ea necesită intervenție imediată, luând antipiretice. Este de remarcat încă o particularitate a bolii: medicamentele antipiretice sunt adesea neputincioase.
 2. Următoarele simptome ale gripei n3n2 - durere, slăbiciune. O persoană bolnavă are o durere de cap. Chiar și vorbind, uneori, este dificil. Disconfortul puternic oferă lumină naturală și lumină artificială. Este confortabil pentru o persoană să fie în crepuscul, se dezvoltă fotofobia. Când încercați să vă uitați la sursa de lumină, apare durerea și ruperea ochilor. Durerea este prezentă în zona toracică. Slăbiciunea este exprimată de dorința de a se odihni, de a dormi. O persoană nu vrea să spună ceva din nou. Există dureri musculare, iritații ale pielii.
 3. Gripa AH3N2 are simptome sub forma manifestărilor catarale. Ele apar aproximativ 2-3 zile după creșterea temperaturii, dar au un curs mai puțin pronunțat decât cu ARVI. Uscaturile de tuse uscate, de multe ori atacurile apar pe timp de noapte, seara. O persoană simte o gâdilă, o ușoară durere în gât. Runny nasul ca atare, nu, dar există uscăciune în nas, sverbeniya. Uneori, pacienții se plâng că le doare să respire. Astfel de simptome sunt provocate de inflamație și hiperemie a membranei mucoase.
 4. Lipsa poftei de mâncare și a apatiei caracterizează orice tulpină de gripă. h3n2 nu face excepție. Cu această boală o persoană nu vrea să mănânce. Deci este oferită de natură. Organismul își aruncă toată forța pentru a lupta împotriva infecțiilor, nu are timp să digere alimente, să obțină plăcere de la alimente. În plus, la unii pacienți, intoxicația atinge un nivel maxim. Cauzează vărsături și diaree. În acest fel, corpul încearcă să se curățe. Este important să-l ajuți în această chestiune.

Dacă bănuiți că aveți gripă h3n2, ale cărei simptome au devenit deja cunoscute, nu încercați să rezolvați problema singură. Această boală este periculoasă și insidioasă. Aceasta provoacă rapid complicații.

Pericol de boală

Nu toată gripa h3n2 provoacă complicații. Analiza cu statistici arată că unii oameni sunt expuși riscului. În această populație, patologia provoacă, în special, consecințe nedorite. Pericolul real al virusului gripal ah3n2 este de a:

 • persoane în vârstă, pensionari, persoane de peste 60 de ani;
 • nou-născuți, copii până la 5 ani;
 • elevii, elevi de clasa junior și de mijloc;
 • femeile gravide;
 • persoanele cu patologie cronică;
 • persoanele cu imunodeficiență, boli oncologice.

La ce se poate transforma o infecție?

Înainte de a trata gripa h3n2, trebuie să știți totul despre pericolele acesteia. Mulți oameni cred în mod eronat că această boală va trece de la sine. Acei pacienți care au auzit despre complicații, mai receptivi la terapie. Deci, boala poate provoca următoarele efecte:

 • miocardită (însoțită de dificultăți de respirație, durere în stern);
 • pneumonie (manifestată prin tuse puternică, febră mare);
 • encefalita și meningita (poate avea simptome încețoșate, doar un medic va da un diagnostic corect);
 • șoc (se dezvoltă din cauza intoxicației).

Dacă vorbim despre complicații mai puțin grave, putem menționa bronșita, traheita, otita medie, sinuzita. Inflamația sinusurilor nazale, precum și a urechilor, este deosebit de frecventă în rândul copiilor mici. Adesea cauza este tratamentul greșit. Mai puțin frecvent, virusul h3n2 din Hong Kong - Institutul de Cercetări al Rapoartelor de Gripa - provoacă patologii renale, anomalii ale pancreasului și sistem endocrin. În timp util, terapia corectă vă va ajuta să evitați astfel de circumstanțe.

Dacă o persoană bolnavă are boli cronice, atunci se poate înrăutăți. Este posibil ca virusul să provoace creșterea tumorilor existente (maligne sau benigne).

Spitalizare și tratament la domiciliu

În multe privințe, depinde de pacienții înșiși cât timp au gripa an3n2. Complicațiile și infecțiile severe necesită întotdeauna spitalizare. Dacă nu vă simțiți mai bine timp de 5 zile, nu trageți. Asigurați-vă că ați văzut un doctor în curând. Apelați imediat o ambulanță este necesară în următoarele situații:

 • temperatura a depășit 40,5 grade, nu se îndepărtează mai mult de o oră;
 • a devenit dificil să respire, a apărut o durere severă în stern;
 • buzele i s-au transformat în albastru, iar transpirația rece a apărut pe corpul lui;
 • vărsăturile nu se opresc, nu există posibilitatea de a consuma lichide.

Utilizarea drogurilor la domiciliu

Tratamentul gripei h3n2 este mai frecvent efectuat pe bază de ambulatoriu. Dacă pacientul nu are indicații de spitalizare, atunci medicul va prescrie medicamente adecvate pentru el, după care dorește o recuperare rapidă. Este important să urmați toate recomandările, deoarece succesul depinde de acesta. Pentru a elimina tipul de gripă an3n2 vi se vor prescrie următoarele remedii:

 1. Pentru combaterea agentului patogen se folosesc medicamente care pot elimina virusul A (Rimantadine, Amantadine, Amiksin, Kagocel). Inhibitorii de neuraminidază sunt considerați mai eficienți, dar este destul de dificil să le dobândești. Mai mult, ele sunt scumpe (Oseltamivir, Zanamivir).
 2. Medicația obligatorie, a cărei utilizare necesită virusul gripal h3n2 (gripa a), tulpina Hong Kong, va fi agent antipiretic și antiinflamator. Ibuprofenul este cel mai frecvent utilizat, precum și medicamentele bazate pe acesta. Dar nu toți îi ajută. Dacă observați că acest medicament nu face față sarcinilor sale, utilizați alte elemente de bază: ketorolac, nimesulid, sodiu metamizol.
 3. Pentru tratamentul tusei, luați decocții de plante cu efecte antiinflamatorii și expectorante. Dacă medicul vă recomandă, puteți utiliza mucolitice. Medicamentele de tip protivokashlevye nu trebuie luate, ele complică numai separarea mucusului. Dacă aveți o durere în gât, dizolvați pastilele cu anestezic, utilizați irigatoare, clătiți. Pre-negociați fiecare medicament cu un medic.
 4. Dacă aveți virusul gripei h3n2a (tulpina din Hong Kong), atunci absorbanții pot fi utilizați pentru a vă ajuta corpul. Aceste instrumente sunt absolut sigure, pot fi date copiilor. Medicamentele vor elimina toxinele, vor ameliora diareea de greață. Rețineți regula importantă: nu luați sorbenți cu alte medicamente, faceți o pauză de cel puțin două ore. Gluconatul de calciu va ajuta să aibă un efect antiinflamator și va îmbunătăți funcția sângelui. Vitaminele din grupul B și C nu vor fi, de asemenea, inutile.

Într-o boală cum ar fi gripa h3n2, simptomele și tratamentul ar trebui să se intersecteze întotdeauna. Dacă nu ajutați organismul cu mijloace simptomatice, atunci va fi dificil pentru el să facă față acestei boli. Când cauzează gripa ah3n2 complicații, decât tratamentul? În această situație, terapia va depinde de tipul de complicație. Deci, cu infecții bacteriene, sunt prescrise antibiotice cu spectru larg. Este preferabil să se utilizeze medicamente sub formă de injecții.

Pentru a rezuma

Virusurile gripale a (gripă h3n2 din Hong Kong sau orice altă tulpină) sunt recunoscute ca patologii destul de grave și foarte contagioase. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți când este detectat este să vă revedeți modul. Încercați să păstrați calmul. Este strict interzis să mergeți la muncă și să trimiteți copii bolnavi la școală sau la grădiniță. În cel mai bun caz, boala va fi prelungită și, în cel mai rău caz, va provoca complicații periculoase.

Cum trebuie prezentat în prealabil virusul gripei h3n2, simptomele și tratamentul care vi se prezintă. Doctorii spun că te poți proteja cu un vaccin. Apoi întâlnirea cu agentul patogen va avea simptome mai puțin pronunțate și veți evita complicațiile neplăcute. Vaccinarea anuală împotriva virusului gripal se efectuează complet gratuit în toate instituțiile medicale publice.

Caracteristicile generale ale gripei H3N2 și tratamentul bolii

Influența H3N2 este o tulpină relativ tânără. Este periculos din cauza cunoștințelor insuficiente. În plus, acest tip de tulpină de virus poate provoca dezvoltarea de complicații cu leziuni hemoragice la om.

Înțelegerea specificațiilor pentru virusul gripei

Virusul gripal aparține familiei Ortomyxoviridae, care include, de asemenea, gripa A, B, C. Apartenența la una dintre ele este determinată de proprietățile antigenice ale proteinelor virion. O diviziune mai detaliată a diferitelor tipuri de viruși se efectuează în conformitate cu subtipurile de proteine ​​prezente pe suprafața virusului - hemaglutin (NA) și neuraminidază (NA). În prezent, sunt cunoscute 16 subtipuri de NA și 9 subtipuri NA.

Trei tipuri de virusuri NA au o epidemie specială pentru oameni. Aceste subtipuri includ H1, H2 și H3. Virusurile A și B conțin în compoziția lor NA și NA, care joacă rolul principalelor componente structurale ale virusului. Virusul gripal C nu are neuraminidază. Particula virusului de gripă C conține o proteină hemaglutinină-esterazică (penetrantă).

Lanțul de ARN, care face parte din virus, este înconjurat de proteine ​​și ambalat într-o membrană constând din lipoproteine. Virionii au capacitatea de a aglutina celulele roșii din sânge și de a le infiltra cu enzime specifice virusului.

Influenza A H3N2 este un virus subtip tip A de gripă.

Numele unui tip de virus se bazează pe numele de recombinare genetică.

Virusul gripal are o formă sferică, având un diametru de 80-120 nm. În centrul particulei virale sunt opt ​​fragmente de ARN. Fiecare dintre fragmentele de ARN existente este închisă într-o capsulă separată de lipoproteine, a cărei suprafață are spini. Anticorpii produși de organism ca răspuns la hemaglutinina (H) și neuraminidaza (N) sunt baza imunității organismului împotriva unui anumit tip de virus.

Particulele virale au o proprietate neobișnuită care nu este caracteristică particulelor virale - material genetic fragmentar și variabilitate ridicată a proteinei. Proteinele care fac parte din particulele virale pot schimba dramatic proprietățile lor. Acest fenomen se numește schimbare antigenică. Aceasta conduce la apariția soiurilor de particule virale care provoacă o pandemie.

O nouă formă a particulelor de virus suferă o schimbare lentă a proprietăților, numită derivă antigenică. Acest fenomen contribuie la extinderea epidemiei emergente.

Sensibile la virusul gripal sunt toate grupele de vârstă ale populației. Sursa infecției în societate devine o persoană bolnavă cu o formă pronunțată a bolii.

Simptomele virusului gripei H3N2

Cel mai adesea, imaginea clinică a bolii apare la 12-48 de ore după momentul infecției. Această tulpină de virus este caracterizată printr-o reproducere foarte rapidă a particulelor virale din organism în celulele epiteliale ale tractului respirator. Boala se dezvoltă foarte repede, literalmente în câteva zile.

Cele mai proeminente simptome care apar cu dezvoltarea gripei H3N2 în organism sunt următoarele:

  • dezvoltarea frisoanelor;
  • apariția unor dureri de cap severe;
  • apariția în organism a slăbiciunii generale puternice a pacientului;
  • apariția ruperii;
  • dezvoltarea durerii musculare;
  • apariția durerilor în articulații;
  • creșterea producției de transpirație;
  • lipsa sau scaderea acuta a apetitului;
  • apariția uscăciunii în cavitatea nazală și faringe;
  • apariția unei dureri în gât;
  • apariția tusei uscate;
  • durere în piept;
  • dezvoltarea fotofobiei.

  Uneori, în dezvoltarea bolii există un nas curbat. În plus față de simptomele caracteristice ale gripei în organism atunci când vă alăturați unei infecții de gripă a unei răceli, apare simptome la rece.

  Tratamentul infecției cu gripa

  Prima vaccinare împotriva gripei a fost efectuată la începutul anilor patruzeci ai secolului trecut. Aproape până în ultima perioadă, tratamentul infecției cu gripă a fost efectuat prin oprirea simptomelor. Tratamentul se efectuează prin administrarea de medicamente antipiretice, expectorante și antitusive. În plus, pentru a consolida sistemul imunitar este utilizat aportul de vitamine.

  La efectuarea procedurilor medicale, pacienților li se recomandă o odihnă completă, iar în timpul tratamentului este nevoie de consumul unor cantități mari de lichid. În perioada de boală ar trebui să înceteze fumatul și băutul. Odată cu dezvoltarea gripei fără simptome de gripă, aceasta nu este tratată cu antibiotice.

  Utilizate în tratamentul medicamentelor antivirale, acționează asupra unei anumite faze a dezvoltării infecției virale a organismului. Pentru expunerea efectivă la începerea tratamentului este necesară înainte de debutul primelor simptome clinice ale infecției în organismul uman. Recepționarea târzie a medicamentelor antivirale este practic ineficientă și nu este eficientă.

  Pentru tratamentul stării de gripă, în prezent au fost dezvoltate două tipuri de medicamente, care sunt inhibitori de neuraminidază și inhibitori ai M2. Un grup separat de medicamente - medicamente pe bază de interferon, care au acțiune antivirală, antiinflamatoare. În plus, aceste medicamente prezintă activitate imunomodulatoare.

  Medicamente cu proprietăți inhibitoare

  Oseltamivirul și zanamivirul sunt medicamente care s-au dovedit a fi eficiente în tratarea infecțiilor cu gripă. Acești agenți de inhibare a neuraminidazei sunt eficienți împotriva majorității tulpinilor de gripă, inclusiv a gripei porcine și a porcilor. Acestea contribuie la suprimarea răspândirii virusului în corpul uman, reducând în același timp gravitatea simptomelor care apar simultan cu reducerea duratei bolii și a frecvenței apariției complicațiilor secundare.

  Utilizarea acestor medicamente, în funcție de caracteristicile individuale ale corpului, poate provoca efecte secundare în organism, cum ar fi apariția vărsăturilor și diareea. Uneori, dezvoltarea tulburărilor mintale, halucinațiilor și psihozei.

  Inhibitorii M2 sunt medicamentele amantadină și rimantadină, care blochează pompele de protoni, ceea ce duce la prevenirea virusului în celulă.

  Prevenirea infecției cu gripă

  Cea mai tradițională și una dintre cele mai comune metode de rezistență este implementarea vaccinării.

  Vaccinurile antigripale folosite pot oferi o protecție moderată împotriva unei metode virologice confirmate de tulpina de gripă. Eficacitatea vaccinării dovedește eficacitatea acesteia pentru copiii mici.

  De regulă, vaccinurile utilizate conțin antigene de trei tulpini de virus. Vaccinarea este considerată de dorit în cadrul grupurilor de risc, printre care se numără copiii, persoanele în vârstă înaintată și pacienții cu afecțiuni cronice cardiace și pulmonare. În plus, vaccinarea este recomandată medicilor.

  Pentru a preveni răspândirea infecției în exterior în camera în care se află pacientul, se efectuează o curățare umedă obișnuită cu ajutorul dezinfectanților.

  Radiațiile ultraviolete și purificatoarele speciale de aer sunt utilizate pentru dezinfecția aerului.

  În caz de infecție a unei persoane cu gripa, cu cursul său necomplicat, prognosticul este favorabil. Odată cu dezvoltarea complicațiilor în organism, sunt posibile cazuri de deces pentru oameni.

  Hong Kong Influenza H3N2. Simptome, tratament, prevenire.

  Gripa este o boală infecțioasă periculoasă. Cursul bolii nu este la fel de rău ca și consecințele ei. Gripa din Hong Kong este foarte periculoasă. Ea afectează cu acțiunea sa copii mici, sub vârsta de doi ani, precum și persoanele în vârstă. Această categorie de vârstă este în zona de risc, deoarece gripa implică consecințe grave. Dar alți cetățeni nu trebuie să-și piardă vigilența și să fie mereu în alertă. Oamenii nu au dezvoltat imunitate la această boală, așa că toată lumea trebuie să fie atentă.

  O infecție virală a apărut în Asia, iar în 1968 a început o pandemie cauzată de tulpina H3N2. Principalul motiv al răspândirii este păsările migratoare. O persoană a început să se infecteze cu această infecție datorită mutației tulpinii care a avut loc. Boala infecțioasă insidioasă sa răspândit rapid dincolo de continentul asiatic. Pandemia a început să se dezvolte în Hong Kong și a revendicat un număr mare de vieți omenești. Cuvântul "pandemie" vine de la cuvântul grecesc, ceea ce înseamnă "toți oamenii". O epidemie de acest tip se caracterizează prin faptul că răspândirea unei boli infecțioase virale acoperă mai multe țări simultan.

  De-a lungul timpului, corpul uman a devenit rezistent la acest tip de virus. Formele severe ale bolii, cauzate de H3N2, au devenit mult mai mici în anii următori. Până în 2014, izbucnirea gripei din Hong Kong a fost sărbătorită separat, o dată după cinci ani. Rata de moarte a averei a fost întotdeauna, dar numărul a fluctuat în nici un caz inaccesibil. În timpul bolii, sistemul imunitar uman este puternic slăbit, iar acesta este un motiv bun pentru dezvoltarea complicațiilor periculoase. Din ele se poate întâmpla moartea.

  Simptomele gripei din Hong Kong

  Primele semne de infecție cu gripa din Hong Kong sunt similare cu simptomele unei boli virale comune. Pacientul are slăbiciune, stare generală de rău, febră mare (până la 39 de grade), dureri de cap, frisoane, durere și arsură în ochi, congestie nazală, tuse uscată. În unele cazuri, pot apărea greață, vărsături, intoxicație. În plus față de aceste semne, persoanele infectate pot avea și alte simptome și tulburări.

  Dacă gripă din Hong Kong a intrat în corpul tău, semnele unei condiții complexe, în majoritatea cazurilor, nu dispăreau în decurs de trei până la patru zile. Apoi începe întoarcerea la starea de sănătate anterioară. Temperatura corpului uman revine la starea normală. Există o îmbunătățire a bunăstării generale a pacientului. Ea elimină, de asemenea, namork, tuse uscată, durere și roșeață a gâtului. Pacientul nu mai simte durerea corpului și nu există nici o slăbiciune pe care a experimentat-o ​​mai devreme.

  Complicațiile gripei din Hong Kong

  Orice boală infecțioasă reprezintă un pericol grav pentru oameni. În timpul perioadei de boală, performanța imunității este redusă semnificativ, prin urmare, boala implică consecințe grave. O persoană care a luat virusul gripei din Hong Kong ridică o mulțime de întrebări cu privire la cât de periculos este acest tip de gripă și care sunt consecințele acesteia. Gripa din Hong Kong a devenit adesea un factor provocator pentru manifestarea complicațiilor periculoase:

  • pacienții au prezentat cazuri de miocardită;
  • a dezvoltat pneumonia severă;
  • complicațiile au fost cauza encefalitei;
  • meningita manifestată;
  • starea de șoc observată la un pacient.

  Pacientul trebuie izolat într-o cameră separată, selectând vasele pentru uz personal. Dar nu uitați să aerul în cameră și să faceți o curățare umedă, astfel încât microbii să nu se înmulțească în cameră. Acestea sunt departe de toate complicațiile pe care le-ar putea provoca o boală virală periculoasă. Pacientul poate prezenta, de asemenea, traheită, bronșită, inflamația sinusurilor paranasale, urechile. Gripa h3n2 poate avea, de asemenea, complicații pe termen lung sub formă de disfuncție hepatică, tulburări pancreatice și rinichi și glande endocrine sunt adesea afectate.

  Pacienții cu boli cronice trebuie să fie extrem de atenți. După infectarea cu forma de gripă H3N2, tratamentul ar trebui să înceapă imediat, deoarece acest virus provoacă exacerbări complexe ale bolilor cronice și complică situația. O amenințare gravă este o boală infecțioasă pentru copiii care prezintă anumite boli:

  • boli cardiace congenitale
  • patologia cardiovasculară;
  • tulburări ale sistemului nervos;
  • diabet;
  • boli pulmonare;
  • astm bronșic.

  Pentru a preveni complicațiile după gripa insidioasă din Hong Kong, tratamentul complet trebuie efectuat cu atenție și imunitatea trebuie consolidată. Pentru a întări sistemul imunitar, este recomandat să luați Vitaferon. Este un tratament eficient pentru ARVI, infecții respiratorii acute, sepsis, amigdalită, pojar, hepatită, infecții bacteriene și fungice, meningită și multe alte boli. Vitaferon stimulează sistemul imunitar, datorită interferonului, și acidul ascorbic, care face parte din medicament, îmbunătățește efectul interferonului.

  Tratamentul gripei din Hong Kong

  Pacienții diagnosticați cu gripa din Hong Kong sunt tratați în ambulatoriu. Dacă un pacient are complicații periculoase sau un curs dificil al bolii, el poate fi spitalizat în spital. În același timp, lucrătorii medicali speciali se arată copiilor mici care se îmbolnăvesc de gripă, precum și persoanelor vârstnice și bolnavilor cu boli cronice. De asemenea, femeile gravide au nevoie de tratament blând și nu vor deveni o amenințare la adresa sarcinii și a fătului. Toate aceste categorii pot fi plasate într-un spital.

  Tratamentul gripei din Hong Kong este complex. Medicul participant prescrie tratamentul corect și face un diagnostic corect. Pacientul trebuie să respecte toate cerințele medicului. Pe lângă terapia complexă de bază, o persoană infectată trebuie să respecte următoarele reguli pentru a se recupera rapid. Principalele elemente includ:

  1. Respectarea strictă a pacienților cu odihnă pentru pat;
  2. Nu uitați de o alimentație bună. Alimentele trebuie să fie ușoare, inclusiv carbohidrații, vitaminele, proteinele, grăsimile.
  3. Bea multă apă. Pacientul ar trebui să bea o mulțime de fluide. Acesta poate fi un decoct de mușețel, trandafir sălbatic, băuturi din fructe, ceai cu ghimbir și lamaie.
  4. Terapie antivirală obligatorie;
  5. Tratamentul simptomatic ar trebui efectuat.

  Medicamente antivirale, antipiretice, tuse și inflamații, medicamente antihistaminice, sorbenți, vitamine și interferon sunt folosite pentru întărirea medicamentelor. Tratamentul remediilor populare nu va da rezultate bune. Voi petreceți doar timp prețios, iar statul se va înrăutăți. Astăzi, tratamentul gripei trebuie tratat foarte atent, deoarece o boală periculoasă poate duce la consecințe ireversibile în câteva ore.

  Cum să vă protejați de gripa din Hong Kong?

  Cea mai eficientă modalitate de a proteja împotriva unei grippe teribile gonkopsky - această vaccinare. Majoritatea claselor fabricate conțin o tulpină relaxată a acestui virus. După introducerea sa în organizarea umană, se formează anticorpi defensivi. Chiar dacă pacientul glorificat este neglijat, infectarea nu va fi dificilă.

  Dar nu întotdeauna o persoană poate vaccina în timp util împotriva bolilor. La urma urmei, acest lucru ar putea fi complet diferite motive - nu a avut timp, nu a vrut sau a încheiat vaccinul. În astfel de cazuri, trebuie să fiți deosebit de vigilent și să urmați reguli profilactice pentru a reduce la minimum riscul de infecție și pentru a evita infecția în general. Pentru aceasta, urmați cele mai simple reguli. Mai întâi, minimalizați contactul cu alte persoane. Deoarece o boală infecțioasă precum H3N2 este transmisă prin picături de aer. În al doilea rând, spălați bine mâinile cu apă și săpun cât mai des posibil. Și dacă vă aflați într-un loc public, ștergeți cu o cârpă pe alcool. Apoi, asigurați-vă că ventilați încăperea, atât la serviciu, cât și la domiciliu. O procedură similară de făcut de mai multe ori pe zi. De asemenea, nu uitați de curățarea umedă. Nu neglija acest lucru și puteți face curățenie umedă dimineața și seara. Nu uitați de dezinfectanți pentru întreținerea periodică a gadget-urilor lor. Microbii rămân pe dispozitive, dispozitive și încep să se înmulțească. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să dezinfectați în mod constant obiectele personale.

  Cum de a menține imunitatea?

  Ca terapie terapeutică, sunt prescrise medicamente speciale care ajută la restabilirea sistemului imunitar. Unul dintre aceste medicamente este Vitaferon. Medicamentul conține substanța activă interferon alfa - 2b, care stimulează sistemul imunitar. Și din cauza acidului ascorbic, efectul interferonului este sporit. Interferonii sunt proteine ​​specifice care normalizează dinamica proceselor inflamatorii din corpul uman. Interferonul blochează reproducerea bacteriilor patogene, mărind astfel acțiunea bacteriilor de protecție. Interferonii repede repede agenții patogeni.

  Medicamentul Vitaferon este destinat tratamentului bolilor fungice, bacteriene, infecțioase și virale. Medicamentul ajută celulele să producă propriul interferon. Datorită compoziției sale chimice, poate fi luată de adulți, copii și femei însărcinate. Vitaferon poate fi combinat cu alte medicamente. Medicamentul este produs în supozitoare și este aplicat pe cale rectală. Doza corectă este prescrisă și determinată de medic, luând în considerare bolile și caracteristicile personale ale pacientului.

  H3n2 gripă

  Influenza H3N2 este considerată o boală gravă, deoarece poate provoca complicații grave, chiar moarte. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să respectați măsurile preventive care trebuie vaccinate. Când apar primele semne clinice, mergeți imediat la medic pentru un diagnostic precis și un tratament adecvat. Gripa gong kong este deosebit de periculoasă pentru copii, vârstnici, precum și pentru cei care suferă de diverse boli cronice datorită proprietăților protectoare slabe ale corpului.

  Puțin despre boală

  Gripa din Hong Kong a fost diagnosticată pentru prima dată în 1968. Numele pe care la primit, datorită originii sale. Epidemia a început în Hong Kong și apoi sa răspândit în alte țări. Boala a fost puțin studiată, că oamenii speriat. Statisticile privind mortalitatea din Statele Unite au indicat aproximativ 34 de mii de decese, majoritatea fiind în vârstă. Aceasta distinge tulpina H3N2 de virusul gripei porcine, care tinde să infecteze tinerii. Pentru a preveni al doilea tip de boală ar trebui să limiteze contactul cu porcii.

  Infecția, perioada de incubație a infecției virale

  După penetrarea în corpul uman, virusul gripal din Hong Kong este capabil să-și schimbe structura. De aceea, evoluția bolii este prelungită. După infecție, simptomele dureroase nu apar imediat. În primul rând, agentul patogen este localizat pe membrana mucoasă a cavității nazale, laringel, apoi intră în tractul respirator inferior și apoi în tractul gastro-intestinal. Acest lucru distinge gripa Hong Kong de orice infecții virale respiratorii acute, agenții patogeni care se așează pe tractul respirator superior.

  Perioada de incubație este de 2-3 zile. Infecția poate apărea în diverse locuri cu mulțimi mari de oameni (pe piețe, în transportul public, pe stradă). Boala este considerată una dintre cele mai contagioase. Cel mai adesea, infecția apare prin picăturile aeropurtate: în timpul contactului prelungit cu o persoană infectată la o distanță mai mică de 2 m. Riscul eliberării agentului crește dacă persoana infectată strănută, vorbește tare și tuse. De asemenea, virusul poate merge la o altă persoană într-o manieră de contact în gospodărie: în contact cu orice obiecte netratate pe care pacientul le-a atins.

  simptomatologia

  Virusul H3N2 provoacă simptome pronunțate care au un debut brusc. În stadiul incipient al bolii, persoana începe să simtă frisoanele întregului corp. Înghețarea are loc chiar și în îmbrăcăminte caldă la temperatura camerei. Cu toate acestea, nu merită prea mult să se încălzească, ceea ce poate provoca apariția febrei. Indicatorii de temperatură pot ajunge la un punct critic (40 °). O astfel de afecțiune patologică este foarte periculoasă și necesită asistență medicală de urgență. Cu toate acestea, medicamentele antipiretice sunt adesea ineficiente.

  După aceasta apare:

  • dureri de cap;
  • slăbirea generală a corpului;
  • hipersensibilitate la lumina puternica;
  • ochii umezi;
  • durere în piept;
  • iritarea pielii;
  • senzație de dureri musculare.

  După 2 - 3 zile. după o creștere a temperaturii corporale, apar simptome catarrale, având un curs puțin pronunțat:

  • tuse uscată debilitantă (cel mai adesea noaptea);
  • gâtlej, durere în gât;
  • drenarea mucoasei nazale;
  • durere la respirație;
  • nasul se umfla;

  În plus, o persoană are apatie, apetitul se deteriorează / dispare. Există semne de intoxicare:

  Atunci când apare o imagine clinică similară, este necesar să se consulte un medic în scopul tratamentului adecvat pentru a evita complicațiile grave.

  Pericol de boală

  Pericolul constă în dezvoltarea complicațiilor grave ale gripei:

  În plus, gripa din Hong Kong poate provoca:

  • bronșită;
  • otita media;
  • sinuzita;
  • traheită;
  • disfuncția pancreasului, sistemul endocrin.

  Procesul inflamator din sinusuri se dezvoltă cel mai adesea la copii mici. Acest lucru se datorează lipsei unui tratament competent sau a începerii acestuia. În plus, posibila exacerbare a patologiilor cronice.

  Complicațiile nu apar la toate persoanele infectate. La risc includ:

  • persoanele în vârstă de peste 60 de ani;
  • femeile în timpul gestației;
  • copii sub vârsta de cinci ani;
  • persoanele care suferă de diverse boli ale formei cronice, imunodeficienței;
  • pacienți cu cancer

  De asemenea, pe cale de dispariție sunt adulții și copiii care suferă:

  • astm bronșic;
  • boli cardiace congenitale;
  • patologii ale sistemului nervos cardiovascular;
  • boli pulmonare.

  Este foarte important să identificați boala în timp și să începeți tratamentul, respectând cu strictețe toate instrucțiunile medicale.

  Gripa la copii

  La copiii mici, gripa din Hong Kong (H3N2) se manifestă sub forma unei creșteri a temperaturii corporale la valori critice (40 °). După aceasta apare:

  • durere de cap intensă;
  • frisoane;
  • slăbirea generală a corpului;
  • dureri articulare;
  • congestie nazală;
  • durere în gât;
  • greață, vărsături;
  • scaun supărat.

  Parintii pot distinge gripa gong kong la un copil de la o infectie virala respiratorie acuta de o crestere brusca a temperaturii si dureri de cap severe. Este necesar să sunați la un medic. Înainte de sosire, este necesar să se ofere copilului o odihnă de pat, pentru a da o cantitate mare de lichid. Este foarte important să efectuați curățarea umedă și să aerisiți spațiul de locuit.

  Spitalizare și tratament la domiciliu

  Durata bolii și severitatea ei depind de caracteristicile individuale ale corpului uman. În absența îmbunătățirii sănătății după 5 zile. după debutul bolii necesită spitalizare. Se recomandă să consultați un medic cât mai curând posibil pentru a evita consecințele dezastruoase.

  Dacă aveți următoarele semne clinice, trebuie să cereți asistență medicală de urgență:

  1. Creșterea temperaturii corporale la parametrii critici (mai mult de 40 °), care nu este afectată de medicamente antipiretice mai mult de o oră.
  2. Dificultate de respirație, apariția durerii în piept.
  3. Cianoza buzelor, formarea de transpirații reci pe corp.
  4. Creșterea vărsăturilor, incapacitatea de a consuma lichide.

  În absența indicațiilor de spitalizare, pacientului i se prescrie un tratament în ambulatoriu, care constă în aplicarea:

  1. Medicamente antivirale (Rimantadine, Amixina, Amantadine, Kagocel). Inhibitorii inhibitorilor de neuraminidază (Zanamivir, Oseltamivir) sunt cei mai eficienți, dar sunt destul de greu de obținut, se disting prin costuri ridicate.
  2. Medicamente cu efect antipiretic, antiinflamator (Ibuprofen, Ketorolaka, Metamizol sodic, Nimesulid).
  3. Medicamente pentru eliminarea tusei cu proprietăți mucolitice. Se permite utilizarea decocturilor pe bază de plante cu expectorant, acțiune antiinflamatorie.
  4. Droguri pentru a elimina durerea în gât. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza diferite soluții pentru clătirea gurii, spray-urilor, pastilelor cu anestezic.
  5. Medicamente pentru eliminarea congestiei nazale, congestiei nazale.

  Pentru ameliorarea simptomelor de intoxicare cu gripa din Hong Kong, sorbentii sunt desemnati pentru a ajuta la curatarea corpului de elemente toxice, detoxifierea produselor patogene, atenuarea / eliminarea diareei, greturilor si gaggingului. Trebuie amintit faptul că absorbenții nu ar trebui să fie luați împreună cu alte medicamente, deoarece acestea reduc foarte mult eficacitatea acestora din urmă. Pentru a face acest lucru, ar trebui să luați o pauză de două ore între luarea de medicamente.

  Pentru a îmbunătăți calitatea sângelui și pentru a ameliora procesele inflamatorii, pot fi utilizate gluconat de calciu, vitaminele B, C. Antibioticele sunt prescrise numai când se adaugă o infecție secundară de origine bacteriană. În ceea ce privește virușii, antibioticele sunt inutile.

  Fiecare medicament și doza sa sunt selectate individual. Este foarte important să urmați cu strictețe toate recomandările medicului care vă vor ajuta să obțineți un rezultat mai bun. Nu este recomandat puternic să se angajeze în auto-tratament, poate duce la deteriorare, apariția unor consecințe grave.

  profilaxie

  Cea mai eficientă prevenire a virusului din Hong Kong va fi vaccinarea în timpul sezonului de gripă și ARVI. În plus, trebuie să urmați regulile standard de igienă personală:

  1. Spalati frecvent mainile cu sapun.
  2. Evitați contactul cu persoanele infectate.
  3. Pentru a crește proprietățile protectoare ale corpului prin administrarea de preparate multivitaminice, agenți imunomodulatori.
  4. Regulară ventilarea camerei, efectuați curățarea umedă.
  5. Tempera corpul, de multe ori petrece timp în aer proaspăt.
  6. Înainte de a părăsi casa, acoperiți cavitatea nazală cu unguent oxolinic.
  7. Trateaza-ti telefonul mobil si alte gadget-uri cu dezinfectanti.

  Se recomandă, de asemenea, să se efectueze în mod regulat examinări preventive la medic, pentru a elimina condițiile stresante, pentru a mânca alimente sănătoase.


Cititi Mai Multe Despre Tuse