Tuse la un copil de 2 luni: cum și ce să tratăm?

Tusea apare cel mai frecvent. Ca reacție protectoare a organismului la diferite stimuli - agenți patogeni, aer uscat, praf, corpuri străine și așa mai departe. Pentru a ști cu siguranță ce să faceți, este necesar să recunoașteți natura tusei copilului dumneavoastră. Să aruncăm o privire asupra a ceea ce trebuie să facem atunci când începe tusea într-un copil de 2 luni, cum să o tratăm și ce măsuri să luăm.

Cauzele tusei la sugari

Pentru a identifica cauza tusei, trebuie să acordați atenție simptomelor suplimentare.

Când un copil de două luni începe să tuse, părinții se panică, mai ales dacă acesta este primul lor copil și nu există experiență în îngrijirea copiilor.

Cel mai important lucru de reținut este pediatrul. Bebelușii pot tuse din mai multe motive.

Iată cele mai elementare dintre ele:

 • Infecțioasă. Deoarece corpul copilului nu sa întărit încă pe deplin, copilul poate "ridica" infecția. Părinții trebuie să știe că în 2 luni organismul nu reacționează la ARVI ca adult. Cel mai des la această vârstă, infecția nu provoacă febră sau nas curbat. Întreaga reacție poate fi limitată la tuse. La această vârstă, copiii suferă adesea de bronșită, laringită și alergii.
 • Cauzele naturale sunt cele care provoacă tuse de 2-3 ori pe zi. Acest lucru se datorează faptului că bebelușul este întotdeauna într-o poziție orizontală, iar restul hranei, prafului, saliva sau, probabil, bebelușul a fost învârtit și a tresat pe spatele gâtului. Această tuse este considerată normală. Chiar și adulții în timpul zilei tuseau de mai multe ori mucus sau praf, care este format dintr-o "bucată" în gât.
 • Din motive fiziologice, care includ următorii factori: intrarea corpurilor străine în gât, o cantitate excesivă de salivă (în această perioadă este salivare abundentă, la sugari încă nu se știe cum să se înghită pe deplin). În acest caz, este necesar să examinăți gâtul și, dacă cauza este într-adevăr o salivă, atunci este mai bine să îl așezați pe partea sa și nu pe spate, pentru a nu cauza prea multă disconfort.
 • Problemele familiei care provoacă tuse la sugari sunt cel mai adesea aer uscat în grădiniță. Este foarte important să se respecte temperatura și să se mențină umiditatea relativă. Pentru copii, temperatura ideală este de 18-221 de grade. În același timp, este necesar să aerul de zi cu zi, indiferent de vreme sau sezon. De asemenea, trebuie să scăpați de părul animal, care poate complica respirația bebelușului și de la agenți chimici - parfumuri sau odorizante. Acestea afectează negativ tractul respirator superior al unui copil de două luni.

Dacă tusea este moderată și nu este însoțită de un nas curbat și o creștere a temperaturii de peste 38,5 grade - nu există nici un motiv pentru excitare.

Tratamentul medicamentos

Tratamentul depinde de tipul și cauza tusei.

Este foarte important ca părinții să nu-și "hrănească" copilul cu sau fără medicamente. Nu poți asculta prieteni, bunici sau vecini. Amintiți-vă, sunteți responsabili pentru copilul dumneavoastră. Este mai bine să chemați un pediatru sau cel puțin contactați-l pentru consultare. În copilărie, medicamentele pot dăuna sănătății și dezvoltării copilului, astfel încât auto-medicamentul este echivalent cu o crimă.

Atunci când alegeți un remediu pentru tuse pentru un copil de 2 luni, este necesar să luați în considerare faptul că tusea este de două tipuri - uscată și umedă. Cu unul, sputa trebuie îndepărtată, iar cea de-a doua trebuie diluată în prealabil. Medicina moderna ofera o gama larga de medicamente pentru nou-nascutii care nu au substante chimice in compozitie, se disting printr-un efect usor si inofensiv si cel mai adesea au un gust dulce placut, ceea ce va permite sa dati medicului copilului dumneavoastra fara isterie.

Există și o altă avertisment atunci când luați mijloace de expectorant - după ce acestea tuse cresc.

Acest lucru este considerat normal, deoarece mecanismul de operare a acestor medicamente vizează creșterea și fluidizarea sputei. Pentru al retrage, trebuie să tuse. Deci, nu vă faceți griji dacă copilul a început să tuse mai mult - ar trebui să fie.

Este important să se ia în considerare, în cazul în care tusea este declanșată de o boală infecțioasă, atunci medicamentele antivirale sunt necesare. Dacă există o temperatură, puteți utiliza Nurofen sau Paracetamol. Copiilor sub vârsta de un an li se interzice strict administrarea de Analdim (lumanari sau preparate injectabile cu compoziția Analgin + Dimedrol).

Mai multe informații despre cum să faci un masaj când tusea poate fi găsită în videoclip:

Metode tradiționale de tratament

Deși medicina tradițională este considerată loială, ieftină și eficientă, aceasta poate dăuna sănătății copilului dumneavoastră dacă nu este aplicată cu pricepere. Trebuie să consultați mai întâi medicii, să țineți cont de vârsta copiilor.

Caracteristicile pielea delicată (este interzisă plasarea tencuielilor de muștar) și posibilitatea unei reacții alergice (în special la produsele de origine albină). În afara ferestrei este secolul 21 și nu este nevoie să ascultați bunicile care recomandă picioarele aburitoare, punând borcane și dând miere în linguri. Un astfel de beneficiu poate să lase arsuri sau să provoace alergii. Încălzirea cu sare, miere, ceapă, lamaie și alte metode este interzisă pentru copiii cu vârsta sub 6-9 luni.

Copiii de două luni pot primi ceaiuri din plante în cantități mici - este mai bine să utilizați musetelul și să faceți masaje.

Masajul tusei

Facem corect masajul copilului!

Atunci când un copil coughs, masaje ajuta eficient. Masajul de percuție constă în mai mulți factori de acțiune pozitivă:

 • curățarea frecventă a pielii copilului cu mâini materne calde intensifică circulația sângelui, care activează procesele intracelulare și boala dispare mai repede
 • o palmă ușoară pe spate (nu pe coloană vertebrală) sau pe piept, creând vibrații datorită cărora sputa este mai degrabă separată de bronhii și se ridică cu tuse

Pentru a face un masaj cu tuse de două luni pentru copii, trebuie să-l așezați pe burtă pe masă și să vă dezbrăcați complet. Sub pelvis se închide o pernă mică, astfel încât bebelușul este înclinat. Mâinile trebuie spălate și încălzite.

Pentru confort și o alunecare confortabilă, este mai bine să folosiți maselko pentru pielea copiilor. În primul rând, trebuie să frecați complet corpul copilului cu o palmă până la o ușoară roșie - acesta va fi un semn de creștere a circulației sângelui.

Mișcarea trebuie efectuată de la talie până la gât, ca și cum ar fi "expulzarea" sputei.

După aceasta, trebuie să țineți o atingere pe spate, numai foarte ușor și cu atenție. După finalizarea masajului, copilul trebuie luat cu o "coloană", astfel încât să poată tuse mucusul care sa separat în timpul masajului.

Pentru o mai mare eficiență, trebuie să efectuați cel puțin 5 proceduri pe zi. Este interzis masajul copilului atunci când temperatura corpului este mai mare de 37 de grade.

Simptome periculoase care necesită îngrijiri medicale.

A crescut temperatura? Am nevoie de un doctor

Pentru a evita problemele legate de starea de sănătate a copilului, este recomandat să apelați medicul (sau cel puțin apelați pediatrul) cu fiecare nevoie. Desigur, dacă copilul tuse ușor, și nu mai există semne ale bolii, atunci puteți să faceți singuri.

Dar există mai multe motive pentru care ar trebui să suni imediat o ambulanță:

 1. copilul tuse continuu persistent și latră tuse
 2. în timpul expectorării apare sputa verde, maro sau roșiatică
 3. temperatura corpului copilului crește
 4. nasul curge apărut, gâtul înroșit
 5. corp acoperit cu erupție cutanată

Toate aceste semne sunt un motiv pentru a cere ajutor. Nu este recomandat să se ia o măsură pentru tratamentul copilului.

Pentru a evita tusea la sugari, trebuie să respectați următoarele recomandări ale experților:

 • să mențină regimul în camera copiilor 19-22 grade
 • umidifica regulat
 • aer cel puțin de două ori pe zi
 • rotiți copilul în funcție de vreme. Este mai bine pentru un copil să înghețe puțin, decât să se supraîncălzească. Nu există capace în apartament.
 • la baie, nu închideți ușa la baie, astfel încât să nu existe diferențe mari de temperatură după o baie de abur în cameră
 • curățenie zilnică umedă nu numai în pepinieră, ci și în întregul apartament
 • igienă strictă în prezența animalelor în casă
 • menținerea imunității copilului prin alăptare (dacă este posibil)
 • nu începeți ademenirea înainte de timp și nu provocați alergii la copii

Respectând regulile de bază pentru îngrijirea copilului, este posibil să se evite orice boli.

Tuse la copil 2 luni decât la tratament, fără febră

Părinții tineri sunt adesea întrebați destul de relevant pentru a le pune întrebări - tuse la un copil timp de 2 luni, decât tratamentul, fără febră. Înainte de a lua orice pas, trebuie remarcat faptul că tusea este o reacție protectoare a corpului uman la diferite stimuli. Adică atât organismele patogene, corpurile străine, cât și rațiunea banală sub formă de aer uscat în cameră pot cauza acest lucru. De aceea, în primul rând, ar trebui să aflați natura apariției tusei, după care puteți lua măsurile necesare.

Tuse noninfecțioasă la sugari

Răspunzând la întrebarea interesantă - tusea la copil timp de 2 luni, decât tratamentul, fără febră, aș vrea să observ că aceste simptome nu indică întotdeauna prezența bolii. Cea mai frecventa cauza a acestei tuse, care nu este insotita de febra la sugari - este o alergie. În acest caz, iritarea poate fi orice - mâncare, care hrănește mama care alăptează, amestecuri, polen, păr, lână. De regulă, o tuse cauzată de alergii apare noaptea și dimineața. Dacă apare un astfel de simptom la sugari, este necesar să consultați un specialist și să treceți o serie de teste care vor ajuta la identificarea iritantului.

O altă cauză frecventă a tusei neinfecțioase la copiii mai mici de un an este aerul uscat prea uscat. Adesea exacerbarea duce la utilizarea aparatelor de încălzire de uz casnic. Pentru a evita problemele, trebuie să păstrați nivelul necesar de umiditate în cameră, măsurat cu un higrometru obișnuit. În cazul în care indicatorii nivelului de umiditate mai mic de 40% ar trebui să fie efectuate în mod regulat în curățarea umedă a camerei și să instalați un dispozitiv special - un umidificator.

Ce să caute atunci când tuse un copil

 • Adesea, atunci când apare o problemă, cum ar fi tuserea unui copil timp de 2 luni, mai degrabă decât vindecarea, fără febră, părinții pur și simplu nu trebuie să vă faceți griji. Acest lucru se explică prin faptul că la unii copii sub vârsta de un an tusea este un proces fiziologic complet normal. Corpul copilului curăță natural canalele respiratorii prin tuserea mucusului care se acumulează în el. În acest caz, un copil poate avea până la 15 astfel de tuse pe zi. Dacă copilul se simte minunat, mănâncă bine, doarme și nu este obraznic - nu trebuie să vă faceți griji.
 • Cauza tusei la un copil poate fi tulburări în activitatea sistemului nervos. În acest caz, aveți nevoie de un examen serios pentru diagnosticare.
 • O tuse bruscă a unui copil poate provoca un corp străin care intră accidental în organele respiratorii. Dacă apare un atac de sufocare, copilul tuse în această situație. Este nevoie de ajutor de urgență - eliberarea tractului respirator. Pentru a face acest lucru, ar trebui să puneți puținul pacient pe genunchi, îndoind corpul în jos și înapoi atingând pe spate. După curățarea căilor respiratorii, copilul trebuie prezentat unui specialist.

Bronșită și laringită la copii sub un an

Astfel de boli destul de insidioase ale organelor respiratorii, cum ar fi bronșita și laringita, pot provoca tuse la un copil. Pericolul acestor boli survine în faptul că, de regulă, aceștia sunt însoțiți de o tuse uscată de hacking, cu edem laringian ulterior. Atunci când laringita lăturează tusea, vocea unui mic pacient poate fi răgușită.

Adesea, bronșita cu laringită este o consecință a unei răceli și este adesea însoțită de o răceală și nu există o creștere a temperaturii corpului. Cu o boală neglijată sau tratamentul inadecvat, o tuse poate dura 2-3 luni.

Pentru a preveni trecerea bolii în stadiul cronic, sunt necesare anumite etape:

 • atunci când apare laringita acută, primul ajutor este administrat sub formă de inhalări terapeutice speciale. Compoziția pentru inhalare include salină și adrenalină (1: 5). Procedura se efectuează de până la 5 ori pe zi. Această soluție va ajuta la eliminarea rapidă a umflăturii laringelui și la prevenirea atacurilor de sufocare;
 • nu uitați de băutura abundentă pentru copil;
 • care primesc agenți mucolitici speciali și medicamente antitusive (prescrise de medicul curant).

Tratamentul tusei la sugari cu medicamente

La tratarea tusei copilului este foarte important să nu se autolezeze copilul. Este mai bine să chemați un pediatru care, după examinarea unui mic pacient, va prescrie medicamentele necesare. Acest lucru se explică prin faptul că unele medicamente nu numai că nu vor scăpa de această problemă, ci pot, de asemenea, să dăuneze grav sănătății copilului.

Atunci când alegeți un medicament pentru un copil de 2 luni, în primul rând trebuie remarcat faptul că tusea este de două tipuri - umedă și uscată. Din acest motiv, atunci când tratați tipul de tuse uscată, ar trebui să ridicați o unealtă capabilă să îndepărteze sputa formată în tractul respirator. Cu o tuse umedă, sarcina medicamentului este o diluție bună a mucusului.

Aș dori să vă atrag atenția asupra faptului că astăzi, medicina modernă oferă medicamente sigure pentru tratarea tusei copiilor mici care nu au compuși chimici în compoziția lor (Gadeliks, Prospan, Mukaltin, Alteyka). De regulă, aceste medicamente sunt caracterizate de un gust plăcut și o eficiență ridicată. Acest lucru evită capriciile copilului din cauza reticenței de a folosi droguri. După utilizarea unor astfel de medicamente tusea poate crește, ceea ce este norma atunci când se elimină secretul acumulat.

Metode tradiționale de tratament

Deși medicina tradițională este cea mai eficientă și mai accesibilă pentru majoritatea compatrioților noștri, totuși folosirea ineptă a fondurilor sale poate provoca daune ireparabile sănătății copilului. Din acest motiv, este mai bine să folosiți rețetele avocaților de ani de zile și, înainte de a începe tratamentul pentru tuse la un copil, este mai bine să consultați un specialist.

Datorită particularităților fiziologiei unui copil mic, precum și a pielii sale delicate, nu se recomandă în niciun caz să se pună ipsos de muștar. De asemenea, datorită unei posibile reacții alergice la produsele de albine, nu este necesar să se acorde și să se utilizeze pentru uz extern mijloace cu includerea mierei. Atragem atenția asupra faptului că copiii sub șase luni nu ar trebui să efectueze proceduri de încălzire.

Cea mai bună opțiune pentru tratarea unui copil de 2 luni pentru tuse este utilizarea decocturilor pe bază de plante în cantități mici. Una dintre principalele componente ale acestor decoctări este musetelul.

În momentul de față, o colecție specială de sân pentru copii poate fi achiziționată la lanțul de farmacie, constând din mai multe plante (marjoram, alteyki, colț, musetel, anason, plantain). Cu toate acestea, ar trebui să se țină cont de faptul că pentru tratamentul tusei la un copil sub un an, unii experți recomandă prepararea de perfuzii de vindecare dintr-o singură componentă.

Tratamentul tusei la sugari cu masaj

O metodă eficientă pentru tratarea tusei la sugari este masajul cu percuție. Eficacitatea acestei tehnici constă în mai mulți factori pozitivi:

 • creșterea circulației sângelui prin frecarea pielea cu mișcări blânde și blânde;
 • activarea proceselor intracelulare;
 • eliberarea mai rapidă a sputei cu tuse datorată vibrațiilor cauzate de petele ușoare de pe spatele bebelușului.

Efectuarea unui masaj corect și eficient pentru un copil de două luni sugerează că micul pacient trebuie plasat pe burtă pe masa schimbatoare. Sub bazinul copilului se potrivește un tampon moale slab. Aceasta se face pentru a poziționa corpul copilului în unghi drept.

Pentru confortul masajului, ar trebui să utilizați un ulei special pentru bebeluși, care vă permite să efectuați în siguranță procedura.

În primul rând, frecați corpul copilului. Apariția unei mici roșeață indică o creștere a circulației sângelui. Mișcarea este necesară pentru a face de jos în sus - de fapt, expulzând "sputa". Apoi, se realizează lumina atingând spatele.

După finalizarea procedurii de masaj, trebuie să duceți copilul în brațe în poziția de "coloană", astfel încât să poată tuse rapid secretul acumulat în căile respiratorii, provocând o tuse.

Rezumă

După cum se poate observa din materialul prezentat, tusea la un copil timp de 2 luni decât o vindecare, fără febră, nu este o problemă atât de serioasă pe cât pare la prima vedere. Cu abordarea corectă, puteți să scăpați rapid de ea. Cea mai importantă condiție este consumarea abundentă, menținerea umidității necesare și aerisirea încăperii. În cazul în care tusea persistă și durează mai mult de două săptămâni, trebuie să consultați un medic pentru a determina cauzele sale.

Tuse la copilul de 2 luni

Acasa »Tuse» Tuse in copil de 2 luni

Cum poate un bebeluș de 2 luni să vindece un nas curbat și tuse?

răspunsuri:

Julia Borisovna

Vă recomandăm cu insistență să citiți tot ce este scris aici.
există puțin, dar este necesar să știți!
veti vindeca imediat tusea si nasul
http://forums.rusmedserv.com/forumdisplay.php?f=137

Domeniile sunt cinstite

Musetelul poate picura pe nas, dar tusea nici măcar nu știa bine, iar medicul Nadom cauza Lala mult tratament de sine mic nu este bun mai ales un miez de pâine

Irina Zharkova

dacă alăptați, îngropați-vă nasul cu laptele dvs. câteva picături.

Nastya

Noi o dată cu un copil situată în spital (1 luna a fost), am înregistrat mukaltin consumul de alcool la 1/4 sau 1/5 nu pot aminti, dar am fost surprins de faptul că drogurile sunt la fel ca de obicei., Doar o mică parte.

da da sunt eu

De asemenea suntem atât de mici, recent bolnavi. Doctor ne-a scris Gedeliks mai bine expectora, bea trebuie să fie strict săptămâni, chiar dacă ei mai bine, precum și copilul este mic și chiar nu poate expectora flegma este reversul o lingurita trebuie sa fie periodic irita limba ca și în cazul în care pentru a provoca un gag reflex exploatație la momentul coloanei copilului. Cel mai bun remediu pentru răceli este laptele matern, dar este potrivit dacă alăptați, vă puteți spăla tampon de bumbac nas înmuiată într-o soluție de sare de mare. Am alternat instilarea de lapte, cu instilarea de miere diluată în apă (dar, de asemenea, în mod individual, dacă nu sunteți alergic la produse apicole), secreții nazale abundente, am trecut prin trei zile.
Trebuie să vă adresați cu siguranță doctorului, deoarece el știe numai despre copilul dumneavoastră, ce poate și nu poate face.
RECUPEREAZA-TE. ))

Lyudmila Poplavskaya (Denichenko)

Gedelix ne ajută și noi spălăm gura cu SALIN. Dacă găsiți tusea synecod_ în general bună

Assol

Salina ne-a fost prescrisă și din frig, ajută foarte bine

Helena

de la o răceală este mai bine să ai laptele în nas - de ce ar trebui să-ți otrăvești un copil cu chimie? Puteți pune un inhalator de aburi lângă pat și puteți face inhalări cu mușețel. Dar, în orice caz - consultați un medic, deoarece copilul este încă foarte mic.

Cum de a trata tusea la un copil de 2,5 luni?

răspunsuri:

SchastEst

nici un astfel de substanțe chimice stropirii mici nu pot lasa o lingurita la fiecare 2 ore decoct de rădăcină de lemn dulce, mi 5 luni, foarte bine tratat, avem un doctor bun nu are nici un nonsens umpluturi

Olga Kononova

spray doar nu stropirea imposibilă. ar trebui să existe deja o îmbunătățire. sunați din nou, deși vor veni activ, dar puteți fi în siguranță

Medic nebun

dacă tusea este uscată, hedelix, în cazul sputei, lasolvan)))

Alla Alexandrovna

Gadelix ne-a ajutat întotdeauna, încercăm încă să atingem spatele dacă nu există temperatură. Ce n-ar face bjaka-ul întreg?

anela

uita-te la aceste link-uri, cred că veți ajuta http://anka.wordpress.com/2006/08/09/kashel-nasmork--prudnkovkov- tratament
http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?p=646630
http://forum.littleone.ru/showthread.php?t=453683

Galina Petrikova

încă bun mama dr. frecarea și umezească aerul cu o lampă de aromă, băutură menta, eucalipt, chiparos, ulei de lămâie în lampă.

Consultați medicul pediatru.
Dar Tantum Verde doar stropirea nu poate provoca spasmul muschilor respiratori.

Ce ar trebui să fac dacă un copil de 2 luni are o tuse?

răspunsuri:

Sanya Kovin

Nu pe Internet pentru a cere, ci pentru a apela un medic.

Tatyana Krasavina

Îmi amintesc că fetița mea și-a pierdut vocea la 3 luni, a fost răgușită, am încălzit frunzele de varză pentru noapte într-o cratiță, le-am înmuiat cu miere și le-am pus pe piept și pe spate, le-am învelit cu un prosop și o pătură. Dimineața, vocea a tăiat. Dar medicul este, de asemenea, necesar.

Julia Agapova (Gafarova)

Alo Am un copil de 1,5 luni, am avut o tuse. Medicul ia prescris siropul "Bronhorus" 3 ml de 2 ori pe zi. A trecut tusea timp de 3 zile. Du-te bine în curând.

nadezhdakozhevnikova

pediatrul sună urgent! mame, la naiba.

vital

asigurați-vă că vedeți un doctor. imediat

soțul

dar fiica mea sa îmbolnăvit și la acea vârstă, este foarte înfricoșătoare când copilul tuse și nu se poate tuse, iar manechinele noastre locale, nu am experiență de a-mi pune copilul pe el timp de trei zile, nu puteam dormi în mod normal doar în brațele mele pe umăr, tuse. Eu numesc doar privat, în 4 zile suntem complet reabilitați. și într-adevăr numai medicul va ajuta medicul în conformitate cu recomandările.

hedwick

În acest caz, merită să vă adresați unui medic. Ce - să decidă, fie pediatrul local, fie privat. Dar asigurați-vă că vedeți un doctor. Tusea în două luni a fost spitalizată - bronșită. Trageți nu merită.

Tatyana Kondratenko

În nici un caz nu se poate angaja în auto-tratament. urgent bun doctor.

Tuse la copilul de 2 luni! fiul meu a avut o tuse uscata care a aparut (((un copil intr-o saptamana, 2 luni cum sa te tratezi, spune-mi!

răspunsuri:

Te iubesc!)))

Sună la doctor! De ce face ceva de auto-vindecare! pentru că este mic la toate)))))

Ёbar - interceptor

Aveți o minte atunci? Chiar acum te vei vindeca până la moarte. Pediatrul trebuie să ceară, și nu de la oameni ca mine

LADY PRIVATE

tuse suc - medicul pentru copii, o farmacie, sau puteți grîu 5-10 minute.., picioare soar..

Tanya

Helena

Bebelușul dvs. este atât de mic, de la cartofii cu pudră caldă inofensivă, cu adaos de sodă, înfășurați într-un scutec, iar perna se atașează la piept, acoperă-o cu un scutec deasupra și păstrați-l cald până la cald, apoi îndepărtați. Și asigurați-vă că ați sunat la doctor, lăsați-l să asculte, tusea poate fi atât rece, cât și alergică, poate că ați mâncat ceva și ați hrănit copilul și el a reacționat.

marina

sunați la doctor - probabil că aveți un gât roșu, deoarece tusea este uscată.
nu se auto-medichează.
Tusea homeoragică ajută bine Doron.

ZabiYaka

Cel mai bine este să sunați la un medic. Deși ascultă. Auto-medicația nu ar trebui să fie angajată și nu lăsați-o să plece. Astăzi, mucoasa și tusea sunt uscate, după o săptămână de spută în plămâni, bronșită obstructivă, nu voi mai sperie.
DOCTOR, DOCTOR și numai Doctor.

Lesja-

Lasolvan pentru copii o jumatate de lingurita de 2 ori pe zi

Tuse lunară pentru bebeluși - cauze, tratament

Tusea la un copil de o lună este un simptom periculos, din cauza căruia se poate așeza o voce, apare vărsături, anxietate constantă, tulburări de somn, iar boala este destul de dificilă. Este important să aflați în timp motivul apariției și să începeți cursul tratamentului, adesea tusea într-un copil de o lună poate duce, în cazuri severe, la insuficiență respiratorie, sufocare și moarte.

Ce face tusea copilul de o lună în vârstă

Tusea unui copil mic este un simptom al unei infecții virale respiratorii acute, mai întâi nazofaringele devin inflamate, apoi procesul se deplasează în trahee, laringe, bronhii, plămâni.

Adesea, un bebeluș de o lună a inflamat organele ORL - faringe, nas, sinusuri paranazale nazale, tuse poate vorbi despre adenoide. Acesta poate fi unul dintre simptomele astmului de început, din acest motiv, o persoană suferă un atac de sufocare.

La un copil de o lună, tusea poate semnala că a inhalat un corp străin, a apărut în bronhii, este amenințătoare pentru viață, este nevoie de asistență medicală urgentă.

Tusea este adesea un simptom al problemelor cu stomacul, intestinul, inima. De asemenea, copiii lunari au o tuse puternică declanșată de o situație nefavorabilă de mediu - inhalarea fumului de țigară, o zonă puternic poluată, și datorită aerului uscat din încăpere.

Rar, un copil de o lună are o tuse datorită proceselor patologice în canalul auditiv extern, procesului inflamator în urechea mijlocie, de asemenea, de natură psihologică.

O tuse uscată poate apărea din cauza lipsei sputei, iar secțiunile superioare ale căilor respiratorii devin inflamate. Dacă traheea este inflamată într-un copil de o lună, tusea este dură, poate latra, apare datorită procesului inflamator din zona laringelui. Această boală este foarte periculoasă, în viitor poate să apară stenoză laringiană, tractul respirator superior va fi strâns îngust. Copilul nu poate respira pe deplin, este important în această situație, să se adreseze urgent terapeutului.

O tuse umedă la un copil de o lună apare atunci când mucusul începe treptat să se acumuleze și nu este excretat. Este ușor să tuse sputa lichidă. În unele situații se poate deranja dimineața.

Când un copil de o lună are o tuse din cauza unei friguri, la început este uscat, după care se poate umezi, atunci copilul ar trebui să fie ajutat să o tuse. Dacă starea de sănătate se înrăutățește, este necesar să se consulte de urgență cu medicul dumneavoastră.

Caracteristici ale copilului tuse luni

Când o boală infecțioasă afectează membrana mucoasă a sistemului respirator al unui copil, sputa începe să crească, poate deveni vâscoasă și nu se secretă mucus.

În timpul proceselor inflamatorii în oxigenul respirator, procesul metabolic este deranjat datorită acestui fapt, imunitatea este redusă, după organe, protecția bronhiilor și a plămânilor este redusă. Copilul nu are aer suficient, inflamație, durează mult.

Ce este o tuse periculoasă pentru un copil de o lună?

1. Dacă apare brusc și nu se oprește mult timp.

2. Când tuse, se aude șuierăi.

3. Tusea poate fi sub formă de atacuri.

4. În spută, sângele este vizibil sau devine verde.

5. Tusea nu trece mai mult de trei săptămâni.

Chemați urgent o ambulanță dacă temperatura corpului crește pentru un copil de o lună, este dificil pentru el să respire. O tuse la un copil de o lună poate să vorbească despre o boală gravă a organelor interne, deci este important să fie examinat la timp. Adesea, un copil de o lună poate sufoca lapte, poate fi și periculos, dacă ajunge în plămâni, bebelușul se poate sufoca.

Dacă tusea îngrijorează copilul pe timp de noapte și este uscată, este periculoasă, se poate spune că bebelușul are tuberculoză sau ganglionii limfatici din interiorul sânului sunt lărgiți.

Tratamentul tusei la un copil de o lună

Vă rugăm să rețineți că în cazul copiilor mici tusea este destul de dificil de tratat, multe medicamente sunt interzise acestora, deoarece pot duce la procese patologice grave în ficat, stomac, intestine. De asemenea, medicamentele adesea diferite pot determina o reacție alergică gravă, diateză, disbioză, deci trebuie să monitorizați cu atenție reacția copilului la un alt grup de medicamente.

De asemenea, în tratamentul tusei la un copil de o lună, este important să respectați aceste reguli:

1. Urmăriți cât de multă umiditate este în cameră. Aerul în timpul bolii nu trebuie să fie uscat, utilizați un umidificator.

2. Ventilați camera cât mai des posibil, adesea din cauza lipsei de aer proaspăt, copilul nu se poate recupera.

3. Efectuați un masaj delicat, astfel încât sputa să se poată deplasa mai repede, copilul se va simți mult mai bine.

4. Copilul trebuie să bea cât mai mult fluid, în special la temperaturi ridicate, astfel încât organismul să nu poată fi deshidratat.

5. Puteți freca spatele unui copil, piept, tocuri cu un strat subțire de grăsime de capră, pune ceva cald pe el, ar trebui să meargă în pat. Rețineți că acest instrument poate fi utilizat dacă nu există temperatură.

6. Când nu există temperatură, trebuie să mergeți pe cât posibil în aerul proaspăt, plămânii se pot deschide complet, se pot întări.

Dacă un copil de o lună are o tuse umedă, medicul poate prescrie siropuri din plante - Prospan, Gadelix, cu ajutorul căruia puteți fluidiza sputa. În cazul tusei uscate, Stodal este prescris.

Un tencuială specială va ajuta la atenuarea stării copilului, este atașat la haine, conține un număr mare de ierburi vindecătoare, are un efect pozitiv asupra mucoasei laringelui, nasului. Nu puteți folosi spray-uri pentru un copil de o lună, acestea pot duce la sufocarea copilului. În cazurile de inflamație severă, Tantum Verde este prescris, cu ajutorul căruia puteți alinia tusea.

Deci, tusea unui copil de o lună poate fi un simptom periculos pentru viața copilului. De aceea, mamele ar trebui să uite de metodele de auto-tratament și de medicina tradițională, este necesar să sunați imediat medicul curant pentru a nu agrava boala. Datorită faptului că copilul nu împrăștie reflexul, care va ajuta la tusea sputei, trebuie să îi ajutați copilul să scape de el, pentru ca acesta să atingă ușor pe spate, în timp ce copilul trebuie să fie pus pe genunchi cu susul în jos. Aceasta este o modalitate eficientă de a tuse.

Tratamentul tusei la un copil de două luni

Primele două luni de viață a copilului reprezintă un test real pentru un organism fragil. Micutul se adapteaza la noile conditii de existenta, toate organele si sistemele cresc stresul. Modificările particulare suferă de organe respiratorii, care se adaptează în primele două luni la muncă. În acest moment, un copil poate avea un nas curbat, care este un fenomen fiziologic. Tusea la un copil la 2 luni poate indica o nazofaringe rece, alergică sau uscată.

Cauzele tusei

Aspectul tusei la un copil de două luni poate fi declanșat din diferite motive. Conducerea acestei stări patologice poate:

 • Alergie. Ca alergen pentru copiii mici, polenul din plante, praful de casă, saliva și părul de animale, medicamentele și unele produse alimentare pot fi folosite. Tuse alergică, mai ales noaptea. În acest caz, copilul nu are febră și frig rău. Dacă părinții au o ipoteză că bebelușul suferă de alergii, trebuie să îl arătați medicului, precum și să limitați orice contact cu alergenii.
 • În unele cazuri, tusea la sugari poate fi o variantă a normei. Din cauza tusei, căile respiratorii sunt eliberate de mucus. În acest caz, miezul poate tuse puțin de câteva ori pe zi. Dar, în același timp, bebelușul este calm, mănâncă bine și adaugă greutate, atunci părinții nu trebuie să-și facă griji.
 • O tuse la un copil de două luni poate provoca un aer excesiv de cald sau uscat în casă. În mod tipic, acest fenomen se observă la sugari care s-au născut la toamna târzie sau iarna. În această perioadă a anului sunt incluse radiatoarele de încălzire. Pentru a determina dacă aerul din locuință este prea uscat, higrometrul va ajuta. În mod normal, indicele de umiditate ar trebui să fie de cel puțin 55%. Pentru a elimina tusea, adesea este suficient să efectuați curățenie umedă în casă, de câteva ori pe zi, pentru a deschide orificiile de aerisire sau pentru a activa un umidificator special.

Umiditatea constantă în casă poate fi realizată dacă puneți acvariul. Dar merită să ne amintim că peștele poate fi achiziționat numai în absența alergiilor la copil și la gospodărie, deoarece alimentele uscate sunt cel mai puternic alergen.

 • Copiii cu vârsta de 2 luni nu se joacă încă cu jucării, astfel încât să fie excluse margele și butoane mici în nas. Dar în nazofaringe cu aer inhalat ar putea cădea bine, o bucată mică de hârtie sau pâlnie. În acest caz, copilul tuse, dar în plus față de tuse, el are frecvent strănut și nas curbat de la acea nară în cazul în care corpul străin a căzut. În acest caz, nasul cel mai adesea se curăță după mai multe strănuturi și problema tusei dispare.

În plus, provoca o tuse poate nasul fugar, care la vârsta de două luni poate fi cauzată de răceli. Chiar și congestia nazală nesemnificativă duce la tuse. Acest lucru se datorează faptului că mucusul curge în jos în gât, îl irită și provoacă tuse. În acest caz, copilul tuse cu o cantitate mică de mucus. În acest caz, este necesar să se elimine frigul comun pentru a scăpa de tusea frecventă.

Dacă un copil mic are o boală respiratorie, acesta trebuie prezentat unui medic cât mai curând posibil. Copiii din copilărie sunt greu de tolerați pentru toate simptomele reci.

Ce poate avea un copil de tuse de două luni

Dacă un copil mic tuse din cauza unei răceli, medicul poate prescrie mucolitice care sunt permise pacienților de această vârstă. De cele mai multe ori aceste medicamente sunt prescrise:

 • Ambroxolul. Acest medicament pentru copii mici este prescris în sirop. Medicamentul este foarte plăcut gustului, astfel încât bebelușul îl bea cu plăcere. Pentru copiii mici, doza este de 2,5 ml de două ori pe zi.
 • Ambrobene. Un copil mic poate fi de asemenea administrat Ambroben în sirop. Substanța activă a acestui medicament este Ambroxol. Puteți să administrați acest medicament începând cu prima lună. Doza de medicament depinde de forma de eliberare. Siropul dă 2,5 ml de două ori pe zi, soluția putând fi administrată de 1 ml de două ori pe zi.
 • Gedelix - acest medicament este de origine vegetală, poate fi administrat la sugari. Doza zilnică pentru sugari este de o jumătate de linguriță o dată pe zi. Pentru a facilita primirea siropului, acesta poate fi diluat într-o cantitate mică de compot sau apă și apoi turnat într-o sticlă.
 • Stoptussin. Acest medicament este disponibil în formă de picături. Pentru a vindeca tusea copiilor timp de 2 luni și o greutate de până la 7 kg, ar trebui diluate 8 picături de medicament în 100 ml de apă. Un bebeluș poate bea mai puțin de 100 ml de apă la un moment dat, dar chiar și în acest caz, doza de diluție nu trebuie depășită.

Inhalările pasive pot fi incluse în regimul de tuse pentru copii. Pentru a face acest lucru, lasa apa fierbinte in baie si adauga un decoct concentrat de ierburi. Puteți prepara mușețel, cimbru, tei, calendula, plantain și multe alte plante. Copilul tuse este adus în baie și ușa este închisă. Inhalați vaporii timp de 5 minute. În loc de decoct de ierburi în apă caldă, puteți adăuga câteva picături de ulei esențial de eucalipt.

Dacă tusea este provocată de o răceală, un masaj ușor va ajuta. Pentru a face acest lucru, bebelușul este așezat pe o suprafață plană și cu mișcări blânde, accident vascular cerebral și pat copilului înapoi. Pentru o mai mare eficiență, mâinile unui adult sunt lubrifiate cu orice balsam de tuse pe bază de plante.

Un medic poate suplimenta regimul de tratament cu câteva rețete populare. De exemplu, picioarele bebelușului pe timp de noapte pot fi frecate cu grăsime de capră caldă.

În cazul în care tusea este provocată de un nas curbat, vârful miezului ar trebui să fie picurat cu soluție salină adesea și îndepărtați mucusul. În loc de soluție salină, puteți utiliza Aqua Maris.

Este posibilă eliminarea tusei cu ajutorul băii terapeutice. Când se îmbăiește un copil, se adaugă un decoct de cimbru în baie.

Prevenirea tusei la copii

Pentru ca un copil mic să nu fie bolnav, părinții ar trebui să ia în considerare câteva recomandări ale specialiștilor:

 • Adulții ar trebui să-și spele mâinile înainte de a-și hrăni sau schimba hainele.
 • De câteva ori pe zi este necesar să ștergeți stiloul copilului cu o cârpă umedă.
 • Persoanele cu boli infecțioase nu ar trebui să fie în contact cu un nou-născut.
 • Dacă este posibil, plantele cu flori și toate animalele trebuie eliminate din locuință. Acest lucru va preveni alergiile la copil.
 • Camera copilului trebuie ventilată de mai multe ori pe zi. În plus, curățarea umedă trebuie efectuată frecvent.
 • Fumatul nu este permis în casa în care există un copil. S-a dovedit deja că fumătorii pasivi au mai multe șanse de a suferi patologii ale tractului respirator.
 • O mamă care alăptează ar trebui să mănânce bine, consumând o mulțime de alimente bogate în vitamine și oligoelemente.

Orice disconfort al unui copil este foarte îngrijorat de părinți. Dacă bebelușul a început să tuse și avea un nas curbat, atunci putem vorbi despre alergii sau răceli. Este strict interzisă implicarea în auto-tratament în ambele cazuri, iar medicul trebuie să prescrie și să monitorizeze tratamentul. Nu uitați că cauza tusei poate fi prea uscată în casă.

Un copil are tuse de 2 luni decât tratamentul

Tratam tusea la un copil cu remedii folclorice

Dacă copilul a fost tuse, tratamentul trebuie inițiat prin chemarea la medic. Corpul bebelușului este foarte blând, procesele metabolice din acesta sunt accelerate. Procesul inflamator moderat devine uneori rapid acut. Decideți cum și ce este cel mai bun mod de a trata tusea la un nou-născut. este necesar să se determine cauza apariției acesteia. Cea mai frecventa cauza a tusei poate fi:

 • SARS;
 • Reacție alergică;
 • Inflamația laringelui;
 • Ingestia unui corp străin în tractul respirator sau înfundarea acestuia cu lichid;
 • Bronhospasm.

După ce medicul pediatru determină natura tusei, acesta poate sfătui părinții să combine utilizarea terapiei tradiționale și tratamentului cu metode tradiționale. Acest lucru accelerează procesul de vindecare și nu dă un număr mare de efecte secundare.

Metode tradiționale de tratare a tusei la copii sub un an

Ca o alternativă la medicina tuse, există, de asemenea, remedii folclorice pentru tratarea copiilor, care ar trebui folosite cu înțelepciune pentru a nu agrava situația prin auto-tratament.

În primul rând # 8212; Nu încălzi și puneți tencuieli de muștar dacă copilul are febră.

Bebelușii cu vârsta până la 2 luni vor ajuta rapid să scape de gemul de ceapă. Ceapa se freacă fin pe o răzătoare, amestecată într-un raport de 1/1 cu miere, lăsată să stea timp de aproximativ 1,5 ore. Apoi strângeți sucul. Dați fiecare oră pentru o jumătate de linguriță.

Ierburi pentru a lupta împotriva tusei

Utilizarea ierburilor sub formă de decocții pentru tratamentul copiilor este posibilă de la 2 luni.

Coltsfoot și plantain

De la vârsta de 4 luni, un copil poate primi un decoct pe bază de plante, care este alcătuit din picior și planta. Se face astfel: o lingura de materii prime se toarna cu un pahar de apa clocotita, insista intr-un termos sau un loc cald timp de 2 ore si se da copiilor inainte de masa # 8212; 2 linguri de # 8212; în 15 minute. Amestecul are proprietăți expectorante. În cazul în care copilul după ce a dezvoltat un efect emetic, atunci doza trebuie redusă.

Licorice, nines și mlaștină

De asemenea, are un efect bun rădăcină de lemn dulce. Se recomandă utilizarea acestuia în colaborare cu Devas și Althea.

Toate cele trei rădăcini sunt amestecate în cantități egale. Luați o lingură de lingură de amestec și turnați 500 ml de apă fiartă rece. Infuzat 8 ore. Dați copilului 2-3 grame pe zi, 50 de grame

Seturi de incalzire

Pentru copiii cu vârsta sub 2 luni, următoarele rețete vor contribui la accelerarea procesului de vindecare.

 1. Comprese de miere. Turta de miere se amestecă pe bază de miere, adăugând făină și ulei vegetal. Peletul trebuie să aibă o consistență suficient de densă încât să nu se răspândească după ce este pus pe pieptul copilului. Unii părinți adaugă praf de muștar în tort, dar pot provoca iritarea delicată a pielii pentru sugari. De la 4 luni, muștarul poate fi utilizat fără restricții.
 2. Puteți încălzi bebelușul prin punerea lui într-o compresă din uleiul de camfor.
 3. Pentru a vă încălzi bebelușul, se folosește o compresă cu cartofi piure.
 4. Copilul de sân a umflat grăsimea de bursuc și a fost izolat cu tifon.

Compresele fac acest lucru:

 • Scutece în mai multe straturi;
 • Agent terapeutic;
 • Un alt scutec;
 • Stratul de polietilenă;
 • Fixarea turului cu tifon sau scutec, unghi pliat.

Excepție: grăsime badger sau ulei de camfor - pieptul este frecat cu aceste substanțe direct.

Toate compresele de încălzire pentru copil sunt plasate pe piept. Dacă puneți comprese pe spate și pe piept în același timp, există riscul de a provoca dezvoltarea pneumoniei.

Greutatea de grăsime poate fi frecată nu numai pieptul copilului, dar în același timp și piciorul. Tăierea grăsimilor de bursă vă permite să accelerați procesul de evacuare a sputei, dacă este cazul. În cazul în care bebelușul suferă de o tuse uscată, este posibil ca aerul din cameră să fie prea uscat și să fie în continuare umezit.

Inhalarea pentru copil

Pentru ameliorarea stării unui copil de până la 2 luni care are o tuse uscată, este posibilă prin inhalarea tipului pasiv. Așa se face. Apa fierbinte se toarna in baie si asteapta camera sa se incalzeasca cu abur. Copilul tuse este inhalat timp de aproximativ 5 minute. Dacă aroma uleiului esențial de eucalipt nu produce o reacție alergică la copil, atunci puteți adăuga câteva picături de ulei în apă.

În plus față de decoctări, comprese și inhalări, utilizarea masajului este eficientă # 8212; blocaje blânde și atingând pieptul masat și picioarele copilului. Un masaj cu utilizarea de balsamuri de legume va crește eficiența tratamentului. Utilizarea masajului îmbunătățește evacuarea sputei.

Luați copilul în brațe și lăsați ușor pe spate # 8212; îmbunătățește, de asemenea, drenajul bronșic.

Câteva sfaturi

 1. Nu se recomandă limitarea mobilității copilului, el poate provoca stagnarea sputei.
 2. Înainte de a utiliza rețete populare în tratamentul sugarilor, este necesar să consultați un medic.
 3. Procedurile de încălzire sunt folosite numai atunci când copiii nu au temperatură.
 4. Pe lângă mijloacele descrise, puteți să vă scăldați copilul în diferite plante, de exemplu, cimbru are un efect bun.

Astfel, nu este întotdeauna necesar să încărcați corpul fragil al copilului numai cu medicamente, puteți utiliza, de asemenea, rețete dovedite și eficiente ale medicamentelor tradiționale utilizate de mai mult de o generație de mame.

Citiți mai multe despre tuse

Tuse la un copil la 2 luni - ce să fac?

Cu cât sunt mai mici copiii, cu atât mai îngrijorătoare sunt părinții lor care cauzează simptome dureroase - nasul înfundat, febra, tusea. Adesea, atacurile de panică sunt înlocuite de o căutare febrilă a soluțiilor în diverse forumuri și de urmărirea intuitivă a "auto-tratamentului". Copiii în vârstă au deja imunitate suficient de puternică pentru a rezista la rezultatele unor astfel de experimente, însă în primele luni de viață o astfel de abordare a sănătății copilului este inacceptabilă.

Principala regulă pe care trebuie să o rețină părinții unui copil bolnav este că un medic trebuie să facă un diagnostic și să prescrie un tratament. Opinia vecinilor, a altor părinți, a consilierilor de pe Internet, chiar și a propriei lor experiențe - toate acestea trebuie lăsate în capul meu, puse în fundal. Vorbim despre viața și sănătatea copilului, încredere doar pe profesioniști.

La un copil de două luni, simptomele bolilor nu sunt atât de pronunțate, adesea temperatura rămâne normală sau chiar scade cu infecții. În plus, el încă nu vă poate explica în cuvinte ce și unde are durere. Prin urmare, atunci când există semne de avertizare, sunați ambulanța imediat.

Cum să determinați când o tuse la un copil de 2 luni necesită un apel de medic și când - nu?

1. Asigurați-vă că tusea nu este cauzată de nici un motiv fiziologic: să spunem că laptele a căzut în gâtul gresit sau că bebelușul este sufocat cu saliva excesivă. La această vârstă, copiii încă nu-și înghită saliva foarte bine, se pot îneca pe ei, mai ales într-un vis. Dacă acesta este motivul, este mai bine ca copilul să doarmă pe partea sa, și nu pe spate, pentru a evita saliva din tractul respirator.

2. Din când în când, fiecare persoană poate tuse - aceasta eliberează gâtul și tractul respirator de praf, spută. Dacă tusea unui copil se întâmplă rar - de câteva ori pe zi - atunci este prea devreme pentru a apela o ambulanță, este suficient să îl urmăriți îndeaproape. Există o temperatură? Este copilul anxios sau invers, letargie? Are ceva rău? Există un nas curbat? În cazul în care tusea este suplimentată cu unul sau mai multe dintre simptomele listate, o vizită la medic nu va fi superfluă.

3. Tulburări puternice de tuse la un copil la 2 luni pot fi cauzate de o varietate de boli: bronșită, pneumonie, crupă falsă, laringită, alergii etc. O tuse dureroasă este de obicei lungă, cu durere sau șuierătoare, adesea copilul începe să se sufocă. Dacă se întâmplă așa ceva, trebuie să apelați imediat o ambulanță și să acționați până când doctorii ajung în conformitate cu instrucțiunile primite de la dispecer.

Video util pe tema:

Vezi și:

 • Cum se trateaza o tuse la un copil?
 • Tuse la un copil în 1 an - cum se tratează?
 • Ce trebuie să faceți dacă un copil, în 5 luni, tuse?
 • Cum de a vindeca rapid tusea copilului in 3 ani?

Toate articolele site-ului sunt scrise exclusiv pentru câștig personal, dar numai prin voința soției care mi-a trimis pe baza experienței mele și a celor mai bune surse tematice. Dacă vă place articolul - partajați-l pe rețelele sociale!

Cum să tratați tusea la copil (2 luni)

Tusea la copii este frecventă. Copilul, desigur, trebuie să tuse. Mamele încep să se îngrijoreze când copilul începe să tuse. Se pune întrebarea: ce este o tuse și cum să scapi rapid de ea.

La tulburări de trecătoare a tusei căilor respiratorii începe să apară. Nu trateaza tusea insasi, ci cauzele care i-au cauzat. Când un copil se trezește, el tuse puțin. Acest lucru se întâmplă deoarece, în timp ce copilul se află pe spatele mucusului, este în nas care începe să cadă în gât. În acest caz, nu ar trebui să existe alarma. Întoarceți copilul pe flanc și lăsați ușor pe spate.

Când o tuse este cauzată de o răceală, nu ar trebui să începeți boala. În caz contrar, va fi dificil să o tratăm în viitor. Ori de câte ori un copil este bolnav, trebuie să-l apelați la un medic și să nu-l auto-medicați. Dacă tusea unui copil este uscată timp de 2 luni și este secretă o cantitate mică de spută, aceasta indică inflamația tractului respirator superior. Când apare o tuse gravă sau surdă, există o suspiciune de inflamație a traheei. O tuse de lătrat vorbeste despre o posibilă laringită. În cazul în care tusea persistă o perioadă lungă de timp și apare o voce dureroasă, acesta este motivul principal pentru căutarea unei îngrijiri medicale. Cu o tuse umedă, trebuie să depuneți eforturi pentru a ajunge la adâncime.

Un bebeluș care are vârsta de până la două luni nu mai poate tuse în mod normal și acest lucru se întâmplă uneori la problema. Atunci când tusea uscată a copilului se ude după trei zile, copilul poate tuse bine. Este de spus că boala trece fără complicații și copilul va începe să se recupereze în curând. Dacă în această perioadă starea de sănătate a copilului se deteriorează, consultați un medic. Se întâmplă astfel că, în timp ce mănânci, copilul tuse puternic, atunci trebuie să vă asigurați că această cauză nu este ceva care intră în tractul respirator.

Când tuse uscată apare noaptea cu atacuri la intervale regulate, poate indica tuse convulsivă. În această boală, un copil, împreună cu tusea, poate avea vărsături, lacrimi și roșeață a feței. Copilul trebuie spitalizat și tratamentul trebuie efectuat sub supravegherea medicilor.

Poate există o mulțime de motive atunci când un copil tuse timp de 2 luni. Diagnosticul trebuie făcut de către medicul curant.

Atunci când tuse în camera în care este copilul, temperatura aerului trebuie să fie de 25 de grade. Aerul trebuie umidificat, în special în sezonul de iarnă. În acest scop, așezați prosoape umede pe baterie sau instalați un umidificator în această cameră. Camera trebuie să fie în permanență ventilată.

Nu faceți încă proceduri de apă pentru copil, dați-i mai des sânii, iar copiii mai mari au mai mult ceai cald cu lămâie, zmeură și miere.

Tratați tusea la un copil în 2 luni sau ajutați să vă goliți mai bine gâtul?

Primele luni de viață a unui nou-născut sunt un test pentru un mic organism, o imunitate imperfectă. Se uită la miezurile de infecții ale tractului respirator și intestinelor, căldură spurcată, erupții cutanate. Dacă apare o tuse puternică la un copil timp de 2 luni, atunci ar trebui tratată o răceală și ar trebui prevenite complicațiile. Măsurile primare sunt de a selecta astfel de mijloace care să contribuie la combaterea indispoziției și nu vor dăuna copilului.

Frunze nas și tuse cu ARVI la sugari - cum să ajuți?

Corpul copilului este practic lipsit de apărare împotriva agenților patogeni de boli infecțioase. Căile respiratorii sunt scurte, membranele mucoase nu sunt încă capabile să facă față virușilor și bacteriilor. Agenții cauzali ai SRAS la începutul bolii provoacă schimbări care pot trece neobservate de către părinți. Cel mai adesea, starea copilului se schimbă dramatic, temperatura crește, iar pielea devine palidă. Copilul este capricios, refuză să mănânce.

Cum să tratați tusea la un copil timp de 2 luni (cu ARVI cu frig și febră):

 1. Obțineți sfatul pediatrului, îndepliniți numirea lui.
 2. Dați să beți mai mult lichid, oferiți ceaiuri din plante pentru a menține echilibrul apă-sare.
 3. Clătiți pasajele nazale cu Aquamaris, Aqualor spray pentru copii, Marimer.
 4. Dacă temperatura crește peste 38 ° C, utilizați antipiretic cu paracetamol (sirop, supozitoare).
 5. Pentru a elimina componenta alergică, dați o picătură "Fenistil".

Dacă copilul începe să tuse 2 luni, aveți nevoie de multă băutură. Dar un copil bolnav adesea refuză o sticlă. Ieșiți din această situație prin îngropați ceaiul din plante în gură cu o pipetă sau o seringă de unică folosință fără ac. Flori de mușețel, flori de tei, frunze de picior și de trandafir sunt potrivite pentru perfuzie. Răcirea fizică a corpului copilului este asigurată de băi de aer, ștergând mâinile și picioarele cu șervețele umede (20 ° С).

Este posibil să se utilizeze antibiotice pentru a trata un copil de două luni?

Este uneori dificil pentru părinți să recunoască ce factor cauzează tusea unui copil - infecțioasă sau neinfecțioasă. Pentru unele mame, problema dăruirii unui copil pentru tuse timp de 2 luni pare insolubilă. Mai ales după citirea secțiunii "Contraindicații" în adnotarea la medicamente și recenzii. Majoritatea efectelor secundare indicate în instrucțiuni sunt foarte rare, se observă un impact negativ al medicamentelor recunoscute oficial într-un număr redus de cazuri.

În ceea ce privește medicamentele antibacteriene, ele nu sunt eficiente cu ARVI, gripa. Medicii prescriu antibiotice la sugari numai în cazuri dificile atunci când boala devine prelungită. Dar cum să tratăm o tuse la un copil de 2 luni cauzată de o infecție bacteriană? Pediatrii recomanda medicamente pe baza de antibiotice Amoxicilina, azitromicina sau midecamicina (Flemoxin Soluteb, Ospamox, Sumamed, Macropen). O doză unică se calculează pe baza greutății corporale a copilului. Cursul este de 5 zile.

De ce copilul tuse?

Tusea la un copil timp de 2 luni nu este mai puțin frecventă. Mucusul, celulele moarte, praful și microorganismele activează centrul tusei din creier. Un reflex protector funcționează, laringele, traheea, bronhiile și plămânii sunt eliberați de substanțe inutile. Amestecarea și îndepărtarea mucusului cu iritante promovează mișcarea cilia în căile respiratorii.

Experții disting aceste tipuri de tuse:

 • uscat de lătrat (neproductiv);
 • umed, cu sputa (productiv);
 • acut (durează până la 8 săptămâni);
 • cronice (durează peste 8 săptămâni).

Există mulți factori care provoacă o tuse la un copil de două luni, dar majoritatea sunt inofensive. Dintre motivele sigure, medicii pediatri numesc salivare copioasă, dentiție. Un bebeluș de două luni doarme cea mai mare parte a zilei, rămășițele laptelui matern și a saliva se acumulează în faringe, irită mucoasa. Turnarea conținutului gastric în esofag și trahee este considerată o cauză probabilă a tusei noaptea și dimineața.

Pasajele nazale la copii sunt înguste și scurte, mucoasa este slab dezvoltată. Atunci când aerul insuficient încălzit ajunge în căile respiratorii, prost curățat de praf și infecții, se pot dezvolta boli (ARI, tuse convulsivă, bronșită, bronșiolită, pneumonie). Tusea uscată torționează un copil cu pseudocupă cu edem al mucoasei traheale. Căile respiratorii ale copilului sunt în mod constant iritate de mirosurile ascuțite de parfum, SMS, fum de țigară. Tusea cronică apare atunci când imunodeficiența, alergiile, astmul bronșic.

Copilul a început să tuse - să vadă un doctor sau să vă trateze?

Mucoasa delicată a căilor respiratorii ale copiilor devine adesea inflamată. În primul rând, viscozitatea mucusului crește, făcând dificilă sputa, împreună cu germeni și praf. Este inclusă o reacție naturală de apărare pentru curățarea organelor respiratorii. În timpul bolii, bronhiile și plămânii își îndeplinesc greu funcțiile, corpul mic nu primește suficient oxigen.

Situații tipice în care un tuse copilului este asociat cu fluxul de saliva și mucus în căile respiratorii în timpul somnului. Se întâmplă ca mucoasa din cavitatea nazală să intre în gât, lacrimile când plânge. În timpul mesei, copilul înghite o mulțime de mâncare dintr-o dată. În toate cazurile enumerate, bebelușul își curăță gâtul, apoi se comportă calm.

Reacțiile alergice la sugari se manifestă cel mai adesea sub formă de erupții cutanate. Există, de asemenea, probabilitatea de simptome respiratorii - un nas curbat și tuse. În astfel de cazuri, primul lucru identifică alergenul, îl exclude de la alimentele pentru copii, dieta mamei care alăptează. Tratamentul simptomatic este efectuat cu antihistaminice și antitusive pentru ameliorarea afecțiunii. Copiilor după 1 lună se administrează picături de Fenistil, ceai cu picături de anason, fenicul (marar de farmacie).

Când să contactați un pediatru când tuse un copil:

 • apar simptome precum febra și vărsăturile;
 • se aude sunete de fluierat la sfârșitul atacului;
 • tuse durează mai mult de două săptămâni;
 • copilul este slab, epuizat;
 • vârstă mai mică de 2 luni.

Un grad ridicat de pericol pentru sănătatea copiilor apare atunci când respirația crește până la 50 respirații în 60 de secunde. În această stare, bebelușul refuză sau este fizic incapabil să bea și să mănânce. Copilul devine foarte neliniștit, slăbind mai mult decât de obicei. Nu puteți amâna apelul la ambulanță, dacă copilul devine palid, nu dormi din cauza tusei timp de o oră la rând.

Motive pentru căutarea unei îngrijiri medicale de urgență:

 • copil 2 luni, mușcă și tuse apar brusc;
 • copilul este bolnav cu ARVI peste trei săptămâni;
 • mucus verde-galben este secretat;
 • convulsiile au apărut pe timp de noapte;
 • sânge în spută;
 • tâmpit puternic.

Părinții nu trebuie să fie îngrijorați de o chemare urgentă la medic. Pediatrii știu că întârzierea în tratarea nou-născuților duce la complicații grave, bolile pot deveni cronice. Alăptarea în această perioadă, în orice caz, nu se oprește. Împreună cu laptele matern, bebelușul primește nutrienții, vitaminele și enzimele necesare. Dacă un copil bolnav nu are o temperatură ridicată, atunci el este luat pentru scurt timp la aerul curat.


Cititi Mai Multe Despre Tuse